Maskavā aizturēti 40 "opozīcijas pastaigas" dalībnieki • IR.lv

Maskavā aizturēti 40 “opozīcijas pastaigas” dalībnieki

17
NULL

Policija Samarā piekāvusi Navaļnija štāba darbiniekus

Maskavā Triumfa laukuma rajonā policija aizturējusi 40 cilvēkus, kas bija sapulcējušies akcijā, kuru paši dēvēja par “jaunās opozīcijas” pastaigu, vēsta ziņu aģentūra “Interfax”. Kā pastāstīja akcijas organizētāji, viņi grasījušies doties pa Tveras ielu uz Manēžas laukumu, kas atrodas līdzās Kremlim, ziņo LETA-BBC/RFE/RL.

“Policijas autobusos ir nogādāti vairāk nekā 40 cilvēki, un viņu vidū ir nepilngadīgie”, avots tiesībsargājošajās struktūrās apliecināja ziņu aģentūrai. Kā vēsta radio “Brīvība”, svētdien Manēžas laukuma jau bija sapulcējušies vairāki desmiti pilsonisko aktīvistu, bet tad tur sākuši ierasties prokremlisko kustību provokatori. Policija arī tur aizturējusi vairākus cilvēkus.

Kustības “Atvērtā Krievija” līderis Mihails Hodorkovskis tviterī skaidro, ka 2.aprīļa akcija Manēžas laukumā ir “varasiestāžu provokācija”. “2.aprīlī Maskavā notiek acīmredzama varasiestāžu provokācija bez skaidriem organizētājiem un prasībām. Tas ir mēģinājums “noliet” protestu tāpat kā 2012.gadā,” uzskata Hodorkovskis.

Viens no Krievijas opozicionāriem, Korupcijas apkarošanas fonda vadītājs Aleksejs Navaļnijs, apliecinājis, ka viņam nav nekāda sakara ar akcijas organizēšanu. Navaļnijs Triumfa laukuma rajonā tika aizturēts 26.martā un kopš tā laika atrodas administratīvajā arestā.

Savukārt Novosibirskas centrā svētdien notikusi ar varasiestādēm saskaņota opozīcijas akcija. “Piketā piedalījās aptuveni 400 cilvēku,” ziņu aģentūrai “Interfax” apliecināja mērijas pārstāvis.

Protesta akcijas Maskavas centrā, kas notika pagājušo svētdien, noslēdzās ar dalībnieku masveida aizturēšanu. Akcijā Tveras ielā un tai līdzās esošajās ielās piedalījās aptuveni 30 000 cilvēku, vairāk nekā 1000 tika aizturēts. Vērienīgas protesta akcijas notika vairākos desmitos Krievijas pilsētu.

Pievolgas reģiona Samaras pilsētas policijas iecirknī piekauti divi opozicionāra Alekseja Navaļnija priekšvēlēšanu štāba darbinieki, sociālajā tīklā “Facebook” pavēstījusi štāba vadītāja Jekaterina Gerasimova, ziņo LETA-RFE/RL. Aktīvistam Jegoram Alašejevam uz krūšu kurvja ir sasitums, uz kakla – žņugšanas pēdas. Aktīvistam Maksimam Dementjevam ir sasitums krusta kaula rajonā, kā arī, iespējams, smadzeņu satricinājums, norādīja Gerasimova.

Alašejevs un Dementjevs aizturēti svētdien, kad viņi devušies uz nesankcionēto mītiņu, kurā pausts protests pret sociālo izmaksu samazināšanu pensionāriem, kā arī pieprasīta Samaras apgabala gubernatora Nikolaja Merkuškina atkāpšanās. Atbilstoši vietējo mediju ziņām protesta akcijā piedalījās aptuveni 400 cilvēku.

Komentāri (17)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu