RPIVA plāno likvidēt ar 7.septembri • IR.lv

RPIVA plāno likvidēt ar 7.septembri

29
Pikets pret RPIVA likvidēšanu. Foto: Paula Čurkste, LETA

Valdība šo jautājumu plāno skatīt 7.marta sēdē.

Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmiju (RPIVA) plānots likvidēt ar 7.septembri, liecina izskatīšanai Ministru kabinetā iesniegtais rīkojuma projekts. Rīkojuma projekts paredz ar 7.septembri likvidēt Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) padotībā esošo RPIVA, to pievienojot Latvijas Universitātei, ziņo LETA.

Valdība šo jautājumu plāno skatīt 7.marta sēdē. Kā skaidroja IZM, pēc RPIVA pievienošanas LU visiem RPIVA studējošajiem tiks nodrošināta studiju procesa nepārtrauktība, kā arī nemainīgi studiju finansēšanas nosacījumi visu studiju laiku. Pirmdien, 6.martā, plkst.11.30 mediju ministrijā notiks preses konference, kurā izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V) un IZM valsts sekretāra vietniece, Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta direktore Agrita Kiopa informēs par valdībā iesniegto MK rīkojuma projektu un RPIVA pievienošanas LU un JVLMA tālāko virzību. 

Reorganizācijas rezultātā LU pārņem RPIVA īstenotās augstākās izglītības programmas pedagoģijas jomā un komerczinībās, bet Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija – deju un mūzikas pedagogu izglītības programmas. Abas augstskolas pārņem arī darba tiesiskās attiecības ar šo programmu īstenošanā iesaistīto personālu. Saskaņā ar rīkojumu, LU pārņem un turpina studiju programmu īstenošanu visās RPIVA filiālēs – Alūksnē, Bauskā, Cēsīs, Jēkabpilī, Kuldīgā, Madonā, Tukumā un Ventspilī, nodrošinot kvalitatīvu un modernu izglītību un akadēmiskos resursus nepilna laika studiju programmās studējošajiem Latvijas reģionos.

IZM uzsvēra, ka kopš 4.janvāra, kad IZM publiskoja savu lēmumu sākt augstskolu apvienošanas procesu, diskusijas nav bijušas vieglas, iesaistīto pušu viedokļi balstījušies gan uz argumentiem, gan arī emocijām un pieņēmumiem. Rīkojuma projekta sagatavošanas un saskaņošanas procesā IZM organizēja publiskās konsultācijas ar visām procesā iesaistītajām augstskolām, reģionu pašvaldībām un Latvijas Studentu apvienību. 

Tikšanās laikā IZM pārstāvji iepazīstināja ar ministrijas izvirzītajiem mērķiem skolotāju izglītībā, skaidroja RPIVA pievienošanas LU lietderību un ieguvumus, kā arī identificēja iespējamos šķēršļus procesa veiksmīgā norisē, lai nodrošinātu mācību procesa nepārtrauktību ikvienam studentam. IZM ir saņēmusi Augstākās izglītības padomes atzinumu, uzklausījusi procesā iesaistīto augstskolu, pašvaldību, Latvijas Studentu apvienības viedokli, un aktualizētajā MK rīkojuma projektā ir iestrādāti daudzi no saņemtajiem priekšlikumiem.

Komentāri (29)

andrejs 06.03.2017. 11.25

Bija taču runas par reorganizāciju…

Pēc nedēļas būs raksts – Šadurskis plānus par augstskolas likvi… (oi, reorganizāciju) nemaina.

Kas jauns cīņā par šķēles un šlepera Andrejostā pakāstās naudas atmaksu?

0
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu