LRA un "Latvijas attīstībai" par Rīgas mēra kandidātu nominē Mārtiņu Bondaru • IR.lv

LRA un “Latvijas attīstībai” par Rīgas mēra kandidātu nominē Mārtiņu Bondaru

46
Mārtiņš Bondars (LRA). Foto: Ieva Makare, LETA.

1. februārī politiskie spēki parakstīja sadarbības līgumu par kopīgu dalību Rīgas domes vēlēšanās.

Latvijas Reģionu apvienība (LRA) un partija “Latvijas attīstībai” kā kopīgo Rīgas mēra amata kandidātu pašvaldību vēlēšanām izvirzījusi LRA līderi Mārtiņu Bondaru, ziņo aģentūra LETA.

Izveidots arī priekšvēlēšanu logo, kurā attēlota Rīgas atslēga, ko veido Bondara iniciāļi jeb pirmais burts no vārda un uzvārda.

No apvienotā saraksta pašvaldību vēlēšanās startēs arī basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota un režisors Andrejs Žagars.

Jēkabsone-Žogota šodien preses konferencē uzsvēra, ka pašlaik viņai dzīvē sākas jauns darba cikls politikā, savukārt Žagars akcentēja nepieciešamību Rīgā uzbūvēt akustisko koncertzāli, kuras izmaksas nebūtu sadārdzinātas.

Iepriekš vēstīts, ka 1. februārī politiskie spēki parakstīja sadarbības līgumu par kopīgu dalību Rīgas domes vēlēšanās. Līgums parakstīts uz vienlīdzības principiem un neizslēdz vēl kāda politiskā spēka pievienošanos abu partiju apvienībai.

Sadarbības līgums paredz vienlīdzību un solidaritāti abām pusēm saistošu lēmumu pieņemšanā un vēlēšanu saraksta sastādīšanā. Abi politiskie spēki arī apņēmušies kopējā vēlēšanu sarakstā paredzēt 31 vietu deputātu kandidātiem, kas nav abu politisko spēku biedri, bet pārstāv pilsonisko sabiedrību un/vai ir eksperti jomās, kas ir būtiskas Rīgas domes darbā.

Atlikušās 32 deputātu kandidātu vietas sarakstā tiks aizpildītas ar vienādu kandidātu skaitu — 16 kandidāti no LRA un 16 kandidāti no partijas “Latvijas attīstībai”. Ja šim līgumam pievienosies vēl kāds politiskais spēks, saraksta vietu sadalījums tiks precizēts.

Komentāri (46)

Es 16.02.2017. 14.31

Raugiet, te mēs skaidri redzam kā tiek kaldināta ušakova uzvara Rīgā. Tā vietā, lai visi opozicionāri izliktu pretī 1 spēcīgu kandidātu, tagad tautu dēli un meita pakaros viens ar otru, kamēr nilītis kā karalis iesoļos atkal RD. Manuprāt, tas parāda lielo darījumu ar SC – Mēs valdībā, jūs (SC) RD.Un pēc vēlēšnām tak atkal partijas kauninās savus vēlētājus, ka viņi vanīgi pie rezutāta…

+8
0
Atbildēt

0

traductrice 16.02.2017. 13.54

Izveidots arī priekšvēlēšanu logo, kurā attēlota Rīgas atslēga, ko veido Bondara iniciāļi jeb pirmais burts no vārda un uzvārda.

—-

Pirmais darbs, personīgais logo, jau ir padarīts. Nākamais varētu būt nu vismaz ielas nodēvēšana savā vārdā. Protams, vispirms jāpacenšas, lai tiktu pie lemšanas. Uz to tad arī jāstrādā. Komanda? tikai personīgo ambīciju instruments, vai ne, Mārtiņ?

+10
-2
Atbildēt

2

    robotron > traductrice 16.02.2017. 14.13

    traductrice

    Lai nu kā, vismaz Bondars nav pabijis zem SC sedziņas, kā Vienotības kandidāts, Ķirsis. Zatļera čekas savāktās spitālīgo varzas nosaukumā arī bija “saulveža” vārds.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    nomale > traductrice 16.02.2017. 14.15

    Bondartauna:)

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

rinķī apkārt 16.02.2017. 14.41

Grūti saprast, kas tas tas ir – šī “gatavošanās Rīgas domes vēlēšanām” ? Apzināta “gultas uzklāšana” Saskaņas Centram, jeb vecumam neatbilstošas spēlītes “politiķos”? Tā vietā, lai reāli novērtētu savas izredzes tikt ievēlētam, viņi viens pēc otra rāpjas uz rampas un piedāvā sevi kā tādas ielenes.

+7
0
Atbildēt

2

    andrejs > rinķī apkārt 16.02.2017. 14.47

    Starp citu, vairākos latviešu tautai svarīgos balsojumos vairums no LRA deputātiem Saeimā balsoja vienoti ar ušakistiem. Pirms vēlēšanām debašu laikā šķita, ka viņi ir patriotiski noskaņoti.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    Es > rinķī apkārt 16.02.2017. 15.38

    andrej

    Debatēs taisīties par patriotu neko nemaksā :)

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu