Tiesa noraida Strīķes prasību par atbrīvošanu no darba KNAB • IR.lv

Tiesa noraida Strīķes prasību par atbrīvošanu no darba KNAB

60
Juta Strīķe. Foto: Edijs Pālens, LETA.

Administratīvā rajona tiesa pirmdien noraidīja bijušās Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieces Jutas Strīķes prasību pret KNAB par viņas atbrīvošanu no amata.

Administratīvā rajona tiesa pirmdien noraidīja bijušās Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieces Jutas Strīķes prasību pret KNAB par viņas atbrīvošanu no amata, ziņo aģentūra LETA.

Kā aģentūru LETA informēja KNAB, Administratīvā rajona tiesa šodien noraidīja Strīķes pieteikumu par dienesta tiesisko attiecību nodibināšanu, biroja 2016. gada 8. jūlija rīkojuma atcelšanu un mantisko zaudējumu atlīdzināšanu.

“Disciplinārlietas izmeklēšanas komisija, objektīvi un vispusīgi izvērtējot visus disciplinārlietā esošos faktus, apstākļus un tās rīcībā esošos pierādījumus, secināja, ka Strīķe bez attaisnojoša iemesla ilgstošā laika periodā nav atradusies savā darba vietā, tādējādi ilgstoši un sistemātiski pārkāpjot KNAB Darba kārtības noteikumu prasības,” komentēja birojā.

Kā ziņots, bez Strīķes tiesā par atbrīvošanu ir vērsies gan bijušais KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas priekšnieks Juris Jurašs, gan arī bijusī biroja Izmeklēšanas nodaļas vadītāja Lienīte Šikore.

KNAB tika veikta reorganizācija un ar biroja tā laika priekšnieka Jaroslava Streļčenoka rīkojumu tika izveidota vērtēšanas komisija, kas konstatēja, ka četru darbinieku profesionālā kvalifikācija un pieredze neatbilst nevienam no reorganizācijas rezultātā izveidotajiem amatiem izvirzītajām obligātajām profesionālās kvalifikācijas un pieredzes prasībām.

KNAB 16 darbiniekiem, kuru amata vietas reorganizācijā tikušas likvidētas, tika piedāvāts turpināt dienesta tiesiskās attiecības kādā no KNAB strukturālo izmaiņu rezultātā izveidotajiem amatiem.

Vērtēšanas komisija konstatēja, ka darbinieki atbilst jaunizveidotajiem amatiem noteiktajām obligātajām profesionālās kvalifikācijas un pieredzes prasībām, turklāt nevienam no minētajiem darbiniekiem netiek piedāvāts zemāks atalgojums.

Starp minētajiem četriem darbiniekiem, ar kuriem dienesta tiesiskās attiecības tiek izbeigtas, ir Operatīvo izstrāžu nodaļas priekšnieks Jurašs, viņa vietnieks Mārtiņš Lode, Izmeklēšanas nodaļas vadītāja Šikore.

KNAB priekšnieks pagājušā gada vasarā nolēma atbrīvot no amata arī ilggadējo KNAB darbinieci Strīķi. Viņš bija parakstījis rīkojumu par disciplinārsoda piemērošanu Strīķei, un kā disciplinārsodu noteicis atbrīvošanu no amata.

Komentāri (60)

traductrice 06.02.2017. 15.47

ar [..] Streļčenoka rīkojumu tika izveidota vērtēšanas komisija, kas konstatēja, ka četru darbinieku profesionālā kvalifikācija un pieredze neatbilst [..] obligātajām profesionālās kvalifikācijas un pieredzes prasībām.

Amizantākais ir tas, ka rīkojumu izdevusi persona, kas, kā izrādījās, pati neatbilst šīm prasībām. No tā izdarāms secinājums, ka apstrīdams ir pats rīkojums, nevis tā izpilde vai interpretācija. Veiksmi Jutai turpmākajā cīņā.

+17
-3
Atbildēt

9

    dzeris49 > traductrice 06.02.2017. 22.13

    Kuru tad šeit intersē Streļčenoka atbilstība amatam un kompetence, ne jau lai cīnītos ar korupciju viņš tur ielikts, un savu īsto uzdevumu viņš paveica labi, KNAB jau kļuvis par izsmieklu.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Es > traductrice 06.02.2017. 22.54

    Peksi! Pats piesakies? ;)

    indrāntēv, nu kā tu tā,

    salaid visu pa…ļā,

    Tagad troļļu priekšnieki,

    būs uz tevi dusmīgi.

    Atmaskojuši ir tevi,

    Ienaidnieku ļaundari.

    Noņems tevi’m prēmiju

    Nesvinēsi uzvaru!

    Maijā nedzersi pie špiļkas…

    Tik par Ušakova naudu,

    Gūsi transportā tu baudu,

    Garam braucot tramvajā,

    noskatoties līksmībā…

    Kolorado lentītšu,

    rotājis tu krūtežu….

    http://all-that-is-interesting.com/wordpress/wp-content/uploads/2012/01/soviet4.jpg

    0
    0
    Atbildēt

    0

    edge_indran > traductrice 06.02.2017. 22.38

    —————-

    Neatņemama siles sastāvdaļa jeb būtiska demokrātijas pazīme – ņem kamēr var!

    Prezidenta kancelejā sākušies jauni „treknie gadi”

    http://www.pietiek.com/img/illustr_lg/8420.jpg

    Regulāras piemaksas pie algas ar identisku pamatojumu mēnesi pēc mēneša. Pat vairāk nekā divarpus tūkstošus eiro lielas prēmijas nevis par konkrētu veikumu, bet vienkārši „atbilstoši darba izpildes novērtēšanas rezultātiem”. Naudas balvas it kā par darbinieka padarīto ar viņa specialitāti pilnīgi nesaistītās jomās. Valsts prezidenta kancelejā, kā rāda līdz šim nepubliskoti finanšu dati, pērn ir sākušies jauni „treknie gadi” http://www.pietiek.com/raksti/prezidenta_kanceleja_sakusies_jauni_treknie_gadi

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Es > traductrice 06.02.2017. 22.35

    dzeris49

    Nu, labi! Pieņemsim, ka ietekme uz KNAB ir tik liela, ka tur var gadiem visu pārvērst tādā cirkā… Bet, varbūt tā ir iebūvēta problēma? pakļautībā vai stuktūrā iebūvēta?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    west > traductrice 06.02.2017. 19.21

    Nebūs vairs nekādas Jutas cīņas nekur un nekad. Viņu noraks pēc iespējas ātrāk.

    “Valstij” nevajag cilvēkus, kuri tai traucē trekni un droši dzīvot. Pēc šī principa tiek un tiks piemeklēti visi pārējie ierēdņi.

    P.S.

    Sakas cīņa par varu Rīgā. “Koalīcija” un moskaļi jau par visu ir vienojušies.

    Un tieši tāpēc tāda Strīķe, kura var visu izjaukt, visus kaitina un biedē.

    Katram ir skaidrs ,ka nekādi ķirši moskaļus Rīgā neuzvarēs, bet Strīķe var. Tāpēc visi viņu gribēs noēst par katru cenu.

    +5
    -4
    Atbildēt

    0

    west > traductrice 06.02.2017. 21.16

    DD1

    Ja cilvēkam nav politiskās (finansiālās) aizmugures, tad šajā “politiķu” purvā izpeldēt cerību nav. Tā tas ir arī visā pārējā “demokrātiskajā ” pasaulē.

    Kleptokrātijas patvaļu var piežmiegt tikai pati tauta,ja tā to tiešam grib. Rumāņu tūkstoši tam ir svaigs piemērs.

    Latvieši vairs nav spējīgi uz aktīvu rīcību. Aktīvākie aizbraukuši. Palikuši vien izdzīvot gribošie pensionāri, klusie rušinātāji un nožēlojamie, infantilie studenti ,kuriem interesē tikai pierīties un padejot. Resp. – visa tā publika, kuru var jāt bezgalīgi.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    DD1 > traductrice 06.02.2017. 20.40

    > west

    “nekādi ķirši moskaļus Rīgā neuzvarēs, bet Strīķe var”

    Un notiks brīnums un Strīķes potenciāls realizēsies. Varbūt kāds atceras, kā Repše vēl padomju laikā uzsāka cīņu pret pārspēku,- es domāju diskusiju radio ar LPSR AP Prezidija priekšsēdētāju A.Gorbunovu (viņš toreiz vēl bija pretējā nometnē). Repši toreiz varēja arī pie baltajiem lāčiem aizsūtīt, Strīķei nav ko zaudēt.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    DD1 > traductrice 06.02.2017. 21.55

    > west DD1

    “Palikuši vien izdzīvot gribošie pensionāri, klusie rušinātāji un nožēlojamie, infantilie studenti ,kuriem interesē tikai pierīties un padejot.”

    Tā gandrīz izskatās. :(

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    lno > traductrice 07.02.2017. 11.14

    west… infantilie studenti ,kuriem interesē tikai pierīties un padejot.”

    ______________________________

    Sarkanās profesūras un Daugavas racēju ” darba” rezultāts:)

    +5
    0
    Atbildēt

    0

DD1 06.02.2017. 15.31

Jutai ir vēl vismaz 2 opcijas:

1) piedalīties konkursā uz KNAB vadītāja vietu vai

2) iet politikā un no Bordāna konservatīvās partijas konkurēt ar Ušakovu par Rīgas mēra amatu.

Man patiktu jebkurš no šiem variantiem.

+8
-2
Atbildēt

21

    robotron > DD1 06.02.2017. 16.18

    DD1

    Galvenais, lai kanalizācijā noslīcināto latviešu balsis netiktu NA un Ušmerika vara netiktu apdraudēta.

    +2
    -12
    Atbildēt

    0

    andrejs > DD1 06.02.2017. 17.33

    Vairāk nekā šķēlerte.

    +3
    -11
    Atbildēt

    0

    robotron > DD1 06.02.2017. 22.32

    Andrejs

    Tikai loģika. Taisīt paralēlu partiju NA ar tiem pašiem lozungiem, bez reālām cerībām iekļūt domē. Varbūt es kļūdos un tas ir tikai viduvēja jurista, LC un vēl dažu parķiju biedra, Bordāna, mazvērtības komplekss.

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    robotron > DD1 06.02.2017. 23.16

    Andrejs

    grauj manu ticību tam, ka viņi patiešām pārstāv mani kā latvieti un Latvijas pilsoni.

    Tevi pārstāv tādi morālie kropļi, kolorado lenteņi un čekas kājslauķi, kā Zatļers un Dombrovskis, kuriem sev vajadzēja barot tārpus. Nelietis, kurš ir pabijis komunistu cūku un čekas pidaru, LC, kā Bordāns, nav vairs labojams.

    Pēc čekas savāktās Zatļera spitālīgo varzas uznāciena un kamēr tā maitā mūsu brīnišķīgās planētas gaisu, vairs nejūtos pietiekoši kompetents kritizēt Lembergu, lai nepārkāptu samērīguma principu.

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    robotron > DD1 06.02.2017. 22.36

    Andrejs

    Saprotu tevi, Zīgerista banānu dalītāja un Zatļera “reformatora”, fanātu, tagad tev atkal jauns mesija, Bordāns. Tā līdz mūža galam atdosi savu balsi ienaidniekam, vai, labākā gadījumā, nolaidīsi kanalizācijā. Palīdzēt nevaru.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    robotron > DD1 06.02.2017. 22.22

    DD1

    Vienreiz jau “apdraudēja”.

    Par idiņu izliecies, kurš nezin, cik NA RD vēlēšanās savāca balsu? Šoreiz ir cerība uz ZZS, kas izlēmuši iet kopā un vēl uz “Latvijas Attīstībai” un LRA kopīgo sarakstu, kas varētu pārvarēt % barjeru un tad latviešu partijas varētu vienoties par kopīgi izvēlētu mēri, kas savāktu visvairāk balsu.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    robotron > DD1 06.02.2017. 22.07

    DD1

    Bordāns ir parasts čekas projekts, kas radīts, lai atņemtu NA nacionālistiski noskaņoto, bet tai pašā laikā intelektuāli ne īpaši attīstīto balsis. Netaisa bordāni, šļeseri un zatļeri paši parķijas.

    Bordāna “konservatīvie” ir tādi pat, kā Zatļera “reformu”, jeb “Vienotība”, vai “Saskaņa”.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    robotron > DD1 07.02.2017. 12.35

    DD1

    Tur jau tā lieta, ka NA privatizējusi patriotiskus lozungus

    Vai nacionālpatriotiem būtu jālieto pederastu un komunistu lozungi?

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    robotron > DD1 07.02.2017. 12.34

    Ēriks

    Dalība LC, tā Bordānam, kā kvalitātes zīme, gluži kā čekista vai komuņjagas pieredze.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    DD1 > DD1 07.02.2017. 09.16

    > robotron Andrejs

    “Taisīt paralēlu partiju NA ar tiem pašiem lozungiem”

    Tur jau tā lieta, ka NA privatizējusi patriotiskus lozungus un no tā dzīvo gadiem, bet patiesībā ir tikai šauras interešu grupas aizstāvji.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    robotron > DD1 07.02.2017. 12.47

    Andrejs

    “bet redzot šīs partijas degradējoties un saplūstot vienotā dziesmā ar SC un ZZS”

    Tu tiešām esi kroplis, tāc pac, ka manis pieminētie prokremliskie izdzimteņi, kuri nīst visu latvisko tāpat, kā Bordāna saimnieks. Kad NA ir bijusi vienota dziesma ar SC?

    “Ļoti ceru uz jauno latviešu paaudzi”

    Latviešu jaunā paudze ir Dombrava, Iesalnieks, Kols, Dzintars, Šņore, arī Parādnieks, bet ne jau nu Bordāns, kurš sešus gadus bijis kopā komunistiem, čekistiem un pederastiem – pedofīliem. Man tas mūdzis neatšķirās no Godmaņa, Birkava, Piebalga, vai Induļa Bērziņa.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Andrejs > DD1 06.02.2017. 23.11

    robotron

    P.S.

    Un tavs mesija Lembergs – nelietis, kāda Latvijas vēsturē nav bijis (nodevēji bijuši, bet tik nekrietns tautas apzadzējs un blēdis kā A.L. ir izcilība), un es ļoti ceru, nekad vairs nebūs, kopā ar pretīgo ZZS varzu, kuri ir visīstākie un tuvākie kremļa draugi un sabiedrotie – lai nolādēti visi šie kretīni un nelieši!

    Ļoti ceru uz jauno latviešu paaudzi, kura nebūs tik politiski inerta un apātiska kā mēs – sovoki un reiz spēs izmēzt visus šos ZZS, SC, NA, V, NSL un RA komuņagas un čekistus no Latvijas politikas.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    edge_indran > DD1 06.02.2017. 23.02

    —————

    Šeku E.Cilinskis – joprojām “zirgā”, joprojām skaisti runā.

    Pilsoņu Kongresa 25 g. jubilejas svinības. 7/13

    https://www.youtube.com/watch?v=y7gORiBpgys

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Andrejs > DD1 07.02.2017. 00.46

    robotrons

    Nu tu tiešām esi pēdējais mēsls, ja vari nepazīstot mani, piedēvēt man kaut ko, kas tev pašam skaitās visnegatīvākais.

    Nekad neesmu balsojis par spēkiem, kurus pārstāvējuši Dombrovskis un Zatlers, vienmēr mana pirmā izvēle bijusi PK (pirmspartiju periodā), LNNK, TB, bet redzot šīs partijas degradējoties un saplūstot vienotā dziesmā ar SC un ZZS, saprotu, ka, tā kā vēlēšanās par kaut ko jābalso ir, lai manu ienaidnieku balsojuma iespaidu mazinātu, vienīgais eventuālais politiskais spēks, no kura ceru ko pozitīvu sagaidīt, ir Bordāns, ja viņš būs kopā ar Strīķi, Jurašu un varbūt vēl kādiem entuziastiskiem cilvēkiem, kuri gribēs un būs spējīgi no Latvijas izmēzt visu šo postpadomju absolūti korupcijā satīklojušos “eliti”.

    Tu, kā redzu, patiešām esi pēdējais draņķis, Lemberga viszemākā ranga pakalpiņš, ja vari nemitīgi sludināt, ka mazais nevainīgais Lemberdziņš ir tīrais Eņģelis salīdzinājumā ar “neliešiem” Dombrovski un Zatleru (papildus pieminot visādus Meļņikus utml., kuriem it kā esot daudz lielāka ietekme uz Latvijas politiku nekā Lembim).

    Nekad neesmu bijis nedz Dombrovska, nedz Zatlera vēlētājs, bet tagad lūdzu tu, nekrietnais nelieti, pierādi ar neapstrīdamiem dokumentiem, cik Latvijas valstij ir bijis pluss/mīnuss no šiem abiem un cik no Lemberga.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    DD1 > DD1 06.02.2017. 21.05

    > Baiba

    “Juta varētu iet politikā no Vienotības partijas. Tādā gadījumā V varētu būt nelielas izredzes pārvarēt procentu barjeru.”

    “Vienotībai” vairs nav pietiekami elektorāta, bet Bordāna konservatīvajiem vēl nav.

    Jutai vajadzētu kandidēt kā vienīgajai no latviskajām partijām, bet tas vairs nav iespējams, nav pat iedomājama dažu partiju apvienība tikai Rīgas pašvaldības vēlēšanām (pēc ZZS un NA parauga). Nav kas konsolidē.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    Baiba > DD1 06.02.2017. 20.58

    Juta man šķiet ļoti simpātiska. Viņa varētu iet politikā no Vienotības partijas. Tādā gadījumā V varētu būt nelielas izredzes Rīgā pārvarēt procentu barjeru. Pašreizējā situācijā, kad tiek naturalizēti arvien jauni Ušaka balsotāju tūkstoši, latviskajām partijām katra balss ir zelta vērtē.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Andrejs > DD1 06.02.2017. 22.28

    robotron

    Pie velna, pierādījumus!!!!!!

    Nevis tava subjektīvā muldoņa “…kurš nezin…” utml.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Ēriks > DD1 07.02.2017. 10.24

    Politiskā darbība

    Padomju laikā bijis Komjaunatnes biedrs.

    J. Bordāns aktīvi iesaistījies Atmodas procesos, no 1989. gada darbojies Latvijas Tautas frontē.

    1993. gadā J. Bordāns kandidēja 5. Saeimas vēlēšanās no apvienības “Latvijas Ceļš” saraksta, taču netika ievēlēts. 1994. gadā kļuva par 5. Saeimas deputātu ar “mīksto mandātu” uz aptuveni gadu Jāņa Vaivada vietā, kurš ieņēma ministra amatu. Neveiksmīgi kandidējis no “Latvijas Ceļa” saraksta 6. Saeimas vēlēšanās 1995. gadā un 1997. gada Rīgas domes vēlēšanās.

    Pēc vairākiem gadiem atgriezās politikā, kad neveiksmīgi kandidēja 2010. gadā 10. Saeimas vēlēšanās no “Vienotības” saraksta (viņš bija “Vienotības” sastāvā esošās partijas “Pilsoniskā savienība” biedrs). 2010. gada otrajā pusē J. Bordāns bija Ministru prezidenta Valda Dombrovska padomnieks tieslietu jautājumos un Ministru prezidenta parlamentārais sekretārs, viņš kļuva par pirmo šī amata ieņēmēju. 2011. gadā nesekmīgi kandidēja ārkārtas 11. Saeimas vēlēšanās jau no Nacionālās apvienības saraksta. Pēc vēlēšanām kļuva par Tieslietu ministrijas parlamentāro sekretāru, amatu atstājis 2012. gadā. 2012. gada jūnijā, pēc Gaida Bērziņa demisijas ticis izvirzīts kā Nacionālās apvienības kandidāts tieslietu ministra amatam V. Dombrovska valdībā, lai arī nebija apvienību veidojošo partiju biedrs. 5. jūlijā Saeima viņu šajā amatā apstiprināja.

    2012. gada jūlijā ticis uzņemts partijā Tēvzemei un Brīvībai/LNNK, kas 11. Saeimas vēlēšanās veidoja kopīgu sarakstu ar partiju “Visu Latvijai”, veidojot Nacionālo apvienību VL-TB/LNNK. Vienlaikus J. Bordāns darbojās biedrībā “Demokrātiskie patrioti”, palika tās biedrs un valdes loceklis arī pēc uzņemšanas Nacionālajā apvienībā. Biedrību un nodibinājumu reģistrā 2013. gada 21. maijā reģistrētas izmaiņas, ka J. Bordāns ir atkāpies no biedrības “Demokrātiskie patrioti” valdes locekļa amata. Taču 2013. gada 1. novembrī viņš tika izslēgts no partijas Tēvzemei un Brīvībai/LNNK, jo it kā veidojis konkurējošu politisko partiju (ar to domājot “Demokrātisko patriotu” partiju). 2014. gada 18. februārī J. Bordāns izstājās arī no biedrības “Demokrātiskie patrioti”, vienlaikus paziņojot, ka veidos savu politisko spēku.

    https://lv.wikipedia.org/wiki/J%C4%81nis_Bord%C4%81ns

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Andrejs > DD1 06.02.2017. 22.14

    robotron

    Kādi tev pierādījumi, ka Bordāna partija ir čekas projekts?

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    Andrejs > DD1 06.02.2017. 22.57

    robotron

    Nemuldi niekus! Nav un nekad nav bijuši man nekādi politiskie mesijas.

    Izskatās, ka tev gan tādi ir.

    Galīgi garām, ko tu saki.

    Tādi “runas vīri” kā Parādnieks, Dzintars (it īpaši viņš kā līdzpriekšsēdētājs), Bērziņš uc. ar saviem publiskajiem tekstiem arvien pārliecinošāk grauj manu ticību tam, ka viņi patiešām pārstāv mani kā latvieti un Latvijas pilsoni.

    Teikšu atklāti: man, vērojot pēdējo gadu politisko notikumu attīstību valstī, drīzāk rodas aizdomas, ka “Visu Latvijai” varētu būt čekas projekts.

    Viņi TV kameru priekšā runā ļoti pareizus vārdus, bet viņu reālā darbība ir ar tiem pretrunā.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    DD1 > DD1 06.02.2017. 17.10

    > robotron DD1

    “lai … latviešu balsis netiktu NA un Ušmerika vara netiktu apdraudēta”

    NA (Baiba Broka) apdraud Ušakova varu? Nesmīdiniet. Vienreiz jau “apdraudēja”.

    +12
    -4
    Atbildēt

    0

Es 06.02.2017. 17.55

Paklausieties! Tiesa ir atzinusi, ka J. Strīķe ir sitemātiski pārkāpusi darba disciplīnu un ko nu tur…

Ja pieliekam blakus tandēmu Gulami – Berziņa, tad es teiktu, ka ziņa ir ne tik daudz par Jutu, cik par tiesu sistēmu, kura, iespējams, darbojas kāda vai kādu intersēs…

+9
-3
Atbildēt

5

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu