Nespēj vienoties par priekšlikumu iesniegšanas termiņu "pašvaldību mediju aizlieguma" grozījumiem • IR.lv

Nespēj vienoties par priekšlikumu iesniegšanas termiņu “pašvaldību mediju aizlieguma” grozījumiem

2
Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija. Foto: Ieva Makare, LETA.

Komisija vienojās par šo jautājumu vēlreiz spriest trešdienas, 1. februāra sēdē.

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija šodien nespēja vienoties par termiņu priekšlikumu iesniegšanai grozījumiem, kas neļaus pašvaldībām dibināt konkrētus masu informācijas līdzekļus.

Komisijas priekšsēdētāja Inese Laizāne (VL-TB/LNNK) piedāvāja kā termiņu noteikt 10.februāri un Zaļo un zemnieku savienības frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis (ZZS) rosināja kā priekšlikumu iesniegšanas termiņu noteikt 1. jūniju. Tomēr abi šie rosinājumi tika noraidīti.

Tāpat tika noraidīts pēc tam Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces (VL-TB/LNNK) izteiktais rosinājums kā priekšlikumu iesniegšanas termiņu noteikt 1. martu. Tāpēc komisija vienojās par šo jautājumu vēlreiz spriest trešdienas, 1. februāra sēdē.

Komisijas sēdē raisījās juridiskas diskusijas, kurās Saeimas Juridiskā biroja vecākā juridiskā padomniece Lilita Vilsone skaidroja — lai likumprojektu skatītu parlamenta sēdē, tam jābūt noteiktam priekšlikumu iesniegšanas termiņam.

Deputāte Lolita Čigāne (V) norādīja, ka komisija jau ir vienojusies likumprojektu virzīt izskatīšanai Saeimā. Mūrniece arī vērsa uzmanību, ka likumprojekts ir iekļauts izskatīšanai parlamenta 2. februāra sēdē. No Juridiskā biroja padomnieces teiktā izrietēja, ka šajā situācijā komisijai ir vai nu jālemj par šī likumprojekta atsaukšanu, vai arī ir jāvienojas par priekšlikumu iesniegšanas termiņu.

Brigmanis informēja, ka plāno trešdienas sēdē rosināt lemt par šī likumprojekta atsaukšanu jeb izslēgšanu no Saeimas minētās sēdes darba kārtības.

Gala lēmumu par priekšlikumu iesniegšanas termiņu nosaka Saeima.

Kā ziņots, LETA jau vēstīja, ka komisijas vairākums iepriekš atbalstīja priekšlikumu, kas paredz likumā noteikt, ka valsts un pašvaldību institūcijas nedibina un neizdod kā masu informācijas līdzekļus periodiskos izdevumus un interneta vietnes. Tas gan neliegs pašvaldībām izplatīt informāciju par pašvaldības pieņemtajiem lēmumiem. Diskusija par atbilstošu regulējumu pašvaldību informatīvajiem izdevumiem komisijā raisīja viedokļu sadursmi.

Atbalstītais deputātu Ritvara Jansona (VL–TB/LNNK), Lolitas Čigānes (V), Eināra Cilinska (VL-TB/LNNK) un Vilņa Ķirša (V) priekšlikums arī paredz noteikt, ka valsts un pašvaldības institūciju sabiedrības informēšanas pienākumu un kārtību nosaka citi normatīvie akti.

Parlamentārieši uzsver, ka priekšlikumu mērķis nav vēršanās pret valsts vai pašvaldību pienākumu īstenot sabiedrības informēšanas aktivitātes. Šī priekšlikuma mērķis ir sakārtot mediju vidi atbilstoši preses brīvības tiesiskajai izpratnei, valsts pārvaldes publisko tiesību sistēmā nodalot īstenotās sabiedrisko attiecību un informēšanas aktivitātes no mediju darbības.

Komentāri (2)

Absints 31.01.2017. 16.31

Vajadzētu arī notiekt, ka pašvaldību ēkās pārvietošanās notiek pa labo pusi…

PS vēl vienas “Rāmuļu skolas durvis”…

0
0
Atbildēt

1

    Anonīms > 31.01.2017. 21.36

    … vai ka trollis ar palamu Ķīps drīkst troļļot tikai pēc tam, kad izstrēbis podiņu?

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu