Par “kompetences” etalonu • IR.lv

Par “kompetences” etalonu

61
Eiroparlamentāriete Iveta Grigule (ZZS). Foto: Edijs Pālens, LETA.
Iveta Grigule

Eiroparlamentāriete Iveta Grigule viedokļa rakstā par to, kāpēc kopā ar politiķiem Andreju Mamikinu (S) un Tatjanu Ždanoku (LKS) nobalsojusi pret EP pieņemto rezolūciju saistībā ar cīņu pret Krievijas un teroristisko organizāciju īstenoto propagandu.

Solvita Āboltiņa ceturtdien, 26. janvārī ārpolitikas debašu laikā no augstās Saeimas tribīnes aizrautīgi runāja par kompetenci. Tajā skaitā par manu kompetenci. Jāsaka, ka viņa pati vienmēr ir izcēlusies ar izcilu kompetenci. Pēc tam, kad viņu – partijas vadītāju, saraksta līderi, daudzu videoklipu varoni, viņas pašas vēlētāji neievēlēja Saeimā, viņa kompetenti aizsūtīja jauno kolēģi Jāni Junkuru it kā uz Honkongu, lai varētu saņemt viņam pienākošos mandātu. 

Otrreiz savu kompetenci viņa nepārprotami nodemonstrēja, ūjinot un ņirgājoties par Latvijas pensionāriem, kuri bija pulcējušies pie Saeimas nama, lai paustu savu protestu un sašutumu par savu grūto stāvokli. Solvitas Āboltiņas partija “Vienotība” ir vadījusi valsti gandrīz visus pēdējos desmit gadus. Šis laiks paliks mums visiem atmiņā ar vismaz 300 000 uz ārvalstīm aizbraukušu Latvijas iedzīvotāju, ar haosu izglītības sistēmā, kurš joprojām turpinās, ar palielinātiem nodokļiem un ekonomikas stagnāciju. Nu jau mēs ekonomikas attīstībā atpaliekam ne tikai no Igaunijas, bet arī no Lietuvas.

Šis laiks mums paliks atmiņā ar atteikšanos no lata un apzinātu iedzīvotāju maldināšanu par nozīmīgu ārvalstu investīciju pieaugumu, kolīdz ieviesīsim eiro. Diemžēl notiek tieši pretējais. Šī pati partija “Vienotība” un tās sadarbības partneri un kolēģi Eiropā – Eiropas Tautas partijas grupa, ilgstoši ir valdošie arī Eiropas Savienībā – gan Eiropas Parlamentā, gan Eiropas Komisijā. Šī politiskā spēka realizētās ārpolitikas un iekšpolitikas rezultātā vecās Eiropas valstis plaši atvēra durvis bēgļiem no Ziemeļāfrikas un Vidējiem Austrumiem. 

Pēdējo gadu laikā vien Eiropā ir nelegāli ieceļojuši vairāki miljoni imigrantu. Un šī Eiropas Savienībā un ilgus gadus arī Latvijā vadošā politiskā grupa nevis cenšas šos procesus apturēt, bet gan imitē darbību, izdodot deklarācijas, kurās, aizbildinoties ar cīņu pret terorismu, aicina dalībvalstis popularizēt pozitīvo islāmu, organizēt islāma garīgo līderu pamanāmību un dot viņiem lielākas iespējas, aicina nodrošināt pedagoģisko aspektu un pat šīs kampaņas iekļaut izglītības sistēmā. 

Tieši šie bija tie galvenie iemesli, kāpēc lielākā daļa Eiropas Parlamenta deputātu nobalsoja pret, arī es. Balsot par šo rezolūciju neieradās 60deputāti (balsoja ar kājām), 179 bija pret, 208 atturējās un tikai 304 nobalsoja par. 

Ikviens Eiropas iedzīvotājs arvien skaudrāk un skaudrāk izjūt to, ka nedz Eiropas Savienības ārpolitika, nedz iekšpolitika nav diez ko veiksmīgas. To apliecina gan Lielbritānijas balsojums par izstāšanos, gan nebeidzamās migrantu plūsmas, kuras daļu, protams, centīsies novirzīt arī uz Latviju. Un tas mums radīs daudzas papildu problēmas un riskus. 

“Vienotības” un tās Eiropas partneru viedoklis ir skaidri zināms – par liberālu un atvērtu durvju politiku. Esmu daudz runājusi ar Latvijas cilvēkiem – nedz viņiem, nedz man tas nav pieņemami. Es nekad šādai politikai nepiekritīšu. Tāpēc es turpmāk šim jautājumam gan Eiropas Parlamentā, gan Latvijas politiskajās norisēs pievērsīšu vēl lielāku uzmanību. Šī cīņa mums vēl ir priekšā. 

Iveta Grigule ir Eiropas Parlamenta deputāte, Zaļo un Zemnieku savienības biedre

Komentāri (61)

BearSlayer 27.01.2017. 15.17

2/3 teksta par to, cik slikta ir Vienotība, pārējais – šausmināšanās par to, ka kāds mēģina apgalvot, ka visi musulmaņi nav teroristi un untermenši. Tā kundze tak murgo vēl nesakarīgāk par Trampu.

+30
-4
Atbildēt

2

    valdemir > BearSlayer 27.01.2017. 17.25

    ASV prezidents, redz, ir nesakarīgs, bet te viens musļiks no vienotības aiz sakarīguma sprāgst pušu. Uz zemes nav taisnības…

    +5
    -11
    Atbildēt

    0

    Anonīms > BearSlayer 27.01.2017. 21.18

    Atgādinu muļķim valdemiram no kremļnacistiem, ka te katrs jūsējais saņems atpakaļ visus vārdiņus, ar kuriem mētājas pats.

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

Es 27.01.2017. 17.14

Gribule pauž viedokli, kuru dzirdesim arvien biežāk no Kremļa ruporiem – ES ir slikta, EUR ir slikts, NATO ir slikts, valdiba ir slikta un jāmet nost… Tā kremlini veido cilvēkos pārliecību, ka no Maskavas nāks glābēji… Kā maizi ēd tā dziesmu dzied…

+26
-4
Atbildēt

15

    robotron > Es 28.01.2017. 21.29

    valdemir

    Gan jau centrs izdomās, kā labāk nogādāt ienaidnieka aizmugurē, kur tas varēs dzīvas dedzināt poļu grūtnieces.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    valdemir > Es 27.01.2017. 18.36

    Pa kurieni Jūs špannēsiet, pa jūru, vai Suvalku koridoru?

    +5
    -9
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Es 29.01.2017. 12.53

    Eiropas Savienībai (ES) būtu jāspēj uzņemt divus miljonus bēgļu, pirmdien paziņojis Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers.

    “Tam jābūt iespējamam,” paziņoja Junkers, piebilstot, ka kontinentā ar 508 miljoniem cilvēku jābūt iespējamam adekvāti integrēt divus miljonus bēgļu.

    Junkers sacīja, ka viņam ir kauns sarunās ar līderiem Jordānijā un Libānā, kas ir nabadzīgākas nekā lielais vairums ES dalībvalstu, bet uzņēmušas vairāk patvēruma meklētāju nekā ES.

    http://www.lsm.lv/lv/raksts/arzemes/zinas/junkers-es-butu-jaspej-uznemt-divus-miljonus-beglu.a184257/

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Es 29.01.2017. 12.22

    Vai dieviņās,nestabilitāte un brukšana…Pateicieties merkelēm un junkeriem,ka tagad žogi jāceļ.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    Anonīms > Es 30.01.2017. 17.49

    2 miljoni migrantu uz 508 miljoniem iedzīvotāju ir apmēram 1 migrants uz 250 iedzīvotājiem, slinkums rēķināt precīzi. Varētu piekrist, BET tikai tad, ja šis skaitlis nepieaug bezgalīgi. Protams, adekvāta integrācija ir atkarīga no abām pusēm – integrācijā, tāpat kā tango, ir divi partneri un tango sanāks tikai tad, ja abi prot dejot.

    Bet vispār izskatās, ka ŽKJ nāk pie prāta. Vēl pāris tādu paziņojumu, un es sākšu par viņu fanot.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Brūnaliņa > Es 09.02.2017. 19.25

    Nu jā, :) Gribule pauž viedokli, kuru dzirdesim arvien biežāk no Kremļa ruporiem – ES ir slikta, EUR ir slikts, NATO ir slikts, Vienotība ir slikta, Āboltiņa ir slikta…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs > Es 30.01.2017. 10.30

    to ēriks Spriežot pēc mīnusiem Tava atbilde Valdi ir apmierinājusi

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Es > Es 29.01.2017. 09.35

    valdemir

    Pa kurieni Jūs špannēsiet, pa jūru, vai Suvalku koridoru?

    —————-

    Jebkur, kur būs cerība tikt prom no krievu varas!

    Starp citu Eiropas lidsabiedrībām laikam ir aizliegts lidot pa Suwalku koridoru. Visi kā viens lido apkārt Karalauču anklāvam pa jūru.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Es 10.02.2017. 11.24

    Lai propaganda iedarbotos,tajā noteikti vajag iepīt nedaudz patiesības,tāpēc arī šajā komplektā ir Vienotība ar Āboltiņu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Anonīms > Es 27.01.2017. 21.14

    Pa kurieni tu, kremļnacist, špannēsi, kad aizgirsīsies līdz nozieguma sastāvam? Ja nezināji – naida runa komentāros var būt nozieguma sastāvs.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    Es > Es 29.01.2017. 12.36

    Ērik

    Vai izstāstīsiet kā tieši Junkers ir vainojams žogu celšanā?

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    Anonīms > Es 27.01.2017. 17.47

    NĒ – Puzes ķeizara un ZZS nostāja ir skaidra. To viņi nodemsontrē slepeni tiekoties ar kremļa sūtniem – nu jau arī militārajiem un lamājot NATO

    Nu un tad rodas jautājums – kā dzīvosim tālāk.

    Mērsragā pensionārus ZZS par 10 eur pērk , ja tauta tiks nodzīta vēl dziļākā nabadzībā , būs, kas par vēl mazākām naudiņām pārdodas.

    tā kā – jā – nekas iedvesmojošs , bet – kā saka brāļi krievi – ješčo ņe večer

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Es > Es 27.01.2017. 18.09

    Skaisle

    Tā iznāk, ka dzīvojam nestabilitātes laikmetā. Pie varas nāk varaskari izlacionisti un populisti. Putins ir guvis uzvaru – pasaules esošā kartiba sabruk mūsu acu priekšā. Tagad pienācis mūru un žogu laiks. Es tikai ceru, ka mēs paliksim žoga rietumu pusē. Ja nē, tad ari man ar ģimeni būs jākļūst par bēgļiem.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    Es > Es 27.01.2017. 17.31

    Briselē viņus neņem galvā. Tur jau nav nevienam noslēpums, ka ir tādi Maskavas emisari ari EU parlamentā. Viņi sevi ir, smalki izsakoties, stigmatizējuši.

    Te vairāk ir jautājums par ZZS un Puzes ķeizaru – kas esat un kurā pusē darbojaties?

    +12
    -3
    Atbildēt

    0

    Anonīms > Es 27.01.2017. 17.25

    jā …. lai nu kādu skaidrojumu no Grigules biju gaidījusi, bet kaut ko tik prastu laikam tomēr nē , laikam kārtējo reizi jāsaka, ka biju labakās domās

    Bet – tad mans jautājums – kas notiek Briselē , ja tur ir tādi deputāti kā Grigule?

    +12
    -3
    Atbildēt

    0

zanE. 27.01.2017. 15.23

… – “[…]ārpolitikas debašu laikā no augstās Saimas tribīnes aizrautīgi runāja par kompetenci.”

———————–

…Saimas!!!…SAIMA!….Grigules kundze, Latvijas Republikas parlaments ir Saeima!…

P.S. …jautājums ir.lv redakcijai – kāda ir procedūra, lai viedokļu sadaļā nokļūtu Grigules pašreklāma?…

…vai esat plānojuši publicēt arī Ušakova un Amerika pavadošās kompānijas reklāmrakstus…oi, atvainojiet – viedokļrakstus par ietaupījumiem no transporta un brīvpusdienu izmaksām?…

+19
-4
Atbildēt

1

    Anonīms > zanE. 27.01.2017. 17.56

    Nezinu cik labi Grigule noreklamēja ar šo rakstu. Mans viedoklis noteikti par viņu pēc šī raksta izlasīšanas pasliktinājās.

    Varbūt kļūdos, bet iespējams ir laba ideja publicēt dažādu pušu viedokļus un atstāt lasītāju pusē tos interpretēt.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu