Vērtēs priekšlikumu noteikt, ka pašvaldības nedibina masu informācijas līdzekļus • IR.lv

Vērtēs priekšlikumu noteikt, ka pašvaldības nedibina masu informācijas līdzekļus

23
Foto: Evija Trifanova, LETA.

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija šodien spriedīs par priekšlikumu, kas paredz likumā noteikt, ka valsts un pašvaldību institūcijas nedibina un neizdod kā masu informācijas līdzekļus periodiskos izdevumus un interneta vietnes.

Deputātu Ritvara Jansona (VL-TB/LNNK), Lolitas Čigānes (V), Eināra Cilinska (VL-TB/LNNK) un Vilņa Ķirša (V) priekšlikums arī paredz noteikt, ka valsts un pašvaldības institūciju sabiedrības informēšanas pienākumu un kārtību nosaka citi normatīvie akti.

Parlamentārieši uzsver, ka priekšlikumu mērķis nav vēršanās pret valsts vai pašvaldību pienākumu īstenot sabiedrības informēšanas aktivitātes. Šī un citu iesniegto deputātu priekšlikumu mērķis ir sakārtot mediju vidi atbilstoši preses brīvības tiesiskajai izpratnei, valsts pārvaldes publisko tiesību sistēmā nodalot īstenotās sabiedrisko attiecību un informēšanas aktivitātes no mediju darbības atbilstoši.

Sanāksme notiks plkst. 10 Pieprasījumu komisijas sēžu zālē Jēkaba ielā 16, 303. telpā.

Komentāri (23)

Absints 24.01.2017. 13.42

Man tomēr kau kā šķiet, ka tā ir cīņa ar sekām, ne cēloņiem. Manuprāt, jau pastāvošie likumi nosaka kārtību, kāda tērējama pašvaldību nauda. Un ja tā tiek tērēta neracionāli, ir jādarbojas šiem likumiem, nevis jaizgudro jauni. Formāli Latvijā pietiek represīvo orgānu, lai ieviestu kārtību. Ja pašvaldība tērē naudu medijiem, tad tai ir jāstrādā zem mediju ražošanas pažizmaksas, citādi jau šādi izdevumi nespēj pastāvēt (avīze par brīvu, redaktoriem algas neatkarīgi no mediju popularitātes, iespiešana un izplatīšana uz pašvaldību rēķina utt). Un te nu Valsts kontrolei, prokuratūrai VID, utt būtu darbs

Es gan nešaubos, ka Saeima pieņems jaunu likumu, šī Saeima uz saprātīgu rīcību nav spējīga. Tas būs kārtējais “pareizais” likums, kas dzīvē nedarbosies. Kaut vai tāpēc, ka kurš būs tas soģis, kas izsvērs, kur beidzas sabiedrības informēšana, un kur sākas mediju izdošana. Vajadzēs vēl vienu likumu utt.

Vaina te ir dziļāka- Latvijā nav valsts varas. Rīgas, Venstpils, Rēzeknes pašvaldības ir feodālas valstiņas ar saviem likumiem. Arī šitāds likums tām būs pie kājas. Varbūt Saeimai vajadzētu risināt šo problēmu, nevis atkal izmainīties sīknaudā?

+1
0
Atbildēt

0

jurisml_inbox_lv 24.01.2017. 19.20

lembem zem svaarku ļipas , viņam privaats mēdeklis , vecā ciiņa , tur viņš var paust savas vajadziibas uz nebeedu , taa nav pašvaldiibas aviize .

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu