Kučinskis: Ar nodokļu politiku virzīsimies uz Centrāleiropas modeli • IR.lv

Kučinskis: Ar nodokļu politiku virzīsimies uz Centrāleiropas modeli

41
Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS). Foto: Edijs Pālens, LETA.

Latvijai ar nodokļu sistēmu nebūtu jāvirzās ne ASV, ne Skandināvijas virzienā, bet drīzāk jātuvinās Centrāleiropas valstu modelim, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam “Rīta panorāma” pauda Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Pēc viņa teiktā, tas nozīmētu, ka nodokļu sistēma ir vērsta uz dinamisku ekonomikas attīstību, tai pašā laikā neaizmirstot par sociālo aizsardzību. Turpretim Latvijai nederētu princips, ka tas, kurš maksā vairāk nodokļu, saņem arī vairāk labumu, tāpat nederētu princips, ka visiem viss tiek nodrošināts neatkarīgi no samaksātajiem nodokļiem.

Valdības vadītājs sacīja, ka tikai patlaban parādās pirmie izstrādes varianti par iespējamām nodokļu politikas izmaiņām, līdz ar to par šiem jautājumiem esot pāragri spriest publiski. “Pēc mūsu grafika, kas norunāts ar Finanšu ministriju, janvāris ir laiks, kurā notiek “melnais darbs”, lai diskusijas sāktos februārī,” atzīmēja Kučinskis.

Jautāts par iespējamu darbaspēka nodokļa samazināšanu, ko prasa uzņēmēji, Kučinskis uzsvēra, ka tas nav iespējams, jo tad trūks finansējuma veselības aprūpei. Premjers sacīja, ka, viņaprāt, ļoti svarīgi ieviest sistēmu, lai valstij būtu pilna informācija par to, kādus nodokļus ir samaksājis cilvēks, kurš saņem veselības aprūpes pakalpojumus. Pēc Kučinska teiktā, tas būtu nepieciešams kaut vai tāpēc, lai zinātu, vai ārstēti tiek nodokļu maksātāji vai nemaksātāji, un lai lauztu uzskatu, ka cilvēks var nemaksāt nodokļus, bet vienalga saņemt visus valsts nodrošinātos pakalpojumus. 

Valdības vadītājs gan uzsvēra, ka tas nenozīmētu, ka tie, kas maksā vairāk, saņemtu labākus veselības aprūpes pakalpojumus, bet “mēs zināsim, cik valsts maksā par tiem, kuri nodokļus nemaksā, zināsim, cik tiek piemaksāts un kāpēc — vai cilvēki nevar vai cilvēki negrib [maksāt nodokļus]”.

Komentāri (41)

Anonīms 24.01.2017. 12.43

Vergturi jau nemaksā algas un tagad pieprasa tiesības legāli nemaksāt nodokļus.

+3
-2
Atbildēt

2

    J.Biotops > Anonīms 24.01.2017. 16.43

    Toties te redzam, ka modernie vergturi neierobežo pieeju internetam.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    andrejs > Anonīms 24.01.2017. 17.16

    Kā viņiem neiet… :(

    +1
    0
    Atbildēt

    0

bender45 24.01.2017. 19.52

Ja jau “”Centrāleiropas modeli””-tad arī valsts pārvaldes liekēžu skaita ziņā!Samazināt uz pusi ierēdņu un deputātu skaitu!

0
0
Atbildēt

0

jurisml_inbox_lv 24.01.2017. 10.23

mees teju 26 gadus virzamies , bet par kulšanos kaa plikiem pa naatreem taa ar taalaak netiekam,vai aizvirzīsimies? saukļi kučinskim izteiksmiigi , diez šis arī ir saskaņots ar lembi? piemeeram sauklis : Nodokļu noziegumi uzskataami par valsts apdraudeejumu, Dienaa lasaams jau vairaakas nedeeļas ,( vaškevič akuraat taapat teca , kad viņam gatavoja “atentātu”, tad tas bija uzbrukums valstij) tie zēzēesesiešu saukļi mēdekļos saak izskatiities peec puzee ražotiem prikšveeleešanu plakātiem

Eiropas centrs starpcitu atrodams Viļņas apriņķī

+2
-2
Atbildēt

2

    J.Biotops > 24.01.2017. 16.40

    Eiropas centrs Viļņas apriņķī ir tikai tad, ja pieņemam Eiropas robežu pēc Peķkas Veļikāna sulaiņa Tatiščeva (cita starpā – ne visai slinks bende bijis) ģeogrāfijas. Pat viņam tā robeža uz dienvidiem no Urāla sanākusi miglaina (tādas Urālas upes toreizvēl neviens nezināja). Tajā laikā civilizētajā Eiropā Maskavijas domas par to, kas šai austrumos, maz kādu interesēja. Vēlāk gan visādi franči aizsapņojās par |Eiropu līdz pat Vlaģīvastōkai – Gollam un līdzīgiem tā likās labs pretstats amerikāņu imperiālismam. Reāli Eiropas robeža nekad nav bijusi tālāk par Zilupi. Pat tālajam amerikānim Hantingtonam par to diezgan skaidra izpratne.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu