LZS Grigules jautājumam pieliek punktu ar "pirksta pakratīšanu" • IR.lv

LZS Grigules jautājumam pieliek punktu ar “pirksta pakratīšanu”

43
Eiropas Parlamenta deputāte Iveta Grigule (ZZS). Foto: Evija Trifanova, LETA.

LZS valde Grigulei norādīja, ka viņa ir nepietiekami sabiedrībai skaidrojusi savu balsojuma motivācijas un ka labāk skaidrojumu ir sniegt vēlāk nekā nekad.

Latvijas Zemnieku savienības (LZS) valde, tiekoties ar Eiropas Parlamenta deputāti Ivetu Griguli (ZZS), norādījusi politiķei uz nepietiekamu skaidrojumu sniegšanu sabiedrībai par izvēli balsot pret rezolūciju, kurā paredzēta cīņa ar Krievijas propagandu, ziņo aģentūra LETA.

LZS priekšsēdētājs Augusts Brigmanis aģentūrai norādīja, ka būtu vērts uzzināt, vai sabiedrība ir iepazīstināta ar minētās rezolūcijas saturu un vai ar šo dokumentu ir iepazinušies tie, kuri izvirza pārmetumus. Brigmanis iepriekš pauda, ka Grigule ir izskaidrojusi savu rīcību —, ja būtu bijusi atsevišķa rezolūcija par Krieviju, viņa būtu balsojusi par tās pieņemšanu, bet viņai esot bijušas iebildes pret to, ka jautājums bija savilkts kopā ar “Daesh” propagandu.

LZS valde Grigulei norādīja, ka viņa ir nepietiekami sabiedrībai skaidrojusi savu balsojuma motivācijas un ka labāk skaidrojumu ir sniegt vēlāk nekā nekad. Valdes pārstāvji aicinājuši Griguli savu rīcību skaidrot publiski un politiķe apliecināja, ka to darīs, sacīja LZS priekšsēdētājs.

Tāpat Grigule piekritusi, ka turpmāk, kad EP darba kārtībā būs Latvijas sabiedrībā īpaši aktuāli jautājumi, deputāte savlaicīgi informēs partijas vadību par tiem un par savu gaidāmo izvēli balsojumā, pamatojot to ar argumentiem. Brigmanis uzsvēra, ka attiecībā uz Grigules rīcību balsojumā šī ir pēdējā informācija, ko viņš sniedz, jo tagad šis jautājums priekš ZZS un LZS esot slēgts.

Nekādas sankcijas pret deputāti sēdē netika noteiktas.

Grigule aģentūrai LETA apliecināja, ka jautājums par viņas balsojumu ir pārrunāts LZS valdes sēdē.

Kā ziņots, LZS Rīgas Jaunā nodaļa Grigules skaidrojumu saistībā ar viņas “pret” balsojumu Krievijas propagandas apkarošanas jautājumā plāno uzklausīt 25. janvārī, aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja nodaļas vadītājs Valdis Veinbergs.

Komentāri (43)

vvilums 16.01.2017. 22.54

Civilizētam EP deputātam kā likums jāiestājas PRET propogandu neatkarīgi no tā vai Krievija ir saistīta Daech vai nav. Propoganda ir “inde” demokrātijai, un ZZS ,tikai pamājot ar pirkstu Grigulei, kārtējo reizi rīkojas klaji pretvalstiski.

+9
0
Atbildēt

0

Es 16.01.2017. 21.56

Gribule jau ļoti labi zin, un to zina arī A. Brigmanis un visādi citi politiķi, ka elektorātam ir zelta zivtiņas atmiņa – 7 sekundes. Jau parīt viss būs aizmirsts. Ja aizliegtu politiskās reklāmas, tad tāda Gribule vispār nekur netiktu. Ja mājsaimniecei vairs nestāstīs katru dienu par pulveri Dosja, viņa sāks vērtēt cik kurš labi veļu mazgā :) Ja elektorātam no visiem stūriem nebāzīs virsū pirms katrām vēlēšanām tos ģīmjus un saukļus, var būt arī tad balsotājs sāks piedomāt, ko kurā partija un politiķlis ir paveicis vai vismaz ko un kā sola paveikt.

+11
-2
Atbildēt

3

    Anonīms > Es 17.01.2017. 11.44

    nē – nu ir varianti , varbūt esi vienkārši apdullinoši naivs , nepiedodami naivs

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Anonīms > Es 17.01.2017. 11.43

    skaidrs, provaktors esi! Tauta esot vainīga …interesanti , ja tev melo , bet tu uzticies, jo pat nenojaut, ka tev melo – tad tu arī esi vainīgs?

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Es > Es 17.01.2017. 12.07

    Skaisle

    …interesanti , ja tev melo , bet tu uzticies, jo pat nenojaut, ka tev melo – tad tu arī esi vainīgs?

    +

    ir varianti , varbūt esi vienkārši apdullinoši naivs…

    ———————-

    Labu dienu Jums un citiem!

    Es te blakus salieku divus citātus no Jums. Ir tik acīmredzama loģiskā saite, ka tad, ja tev stāsta muļķības un tu tici, tad esi NAIVS. Tā kā rakstāt par ticību nepatiesiem stāstiem kā savu piekrāpto ticību, jautājums ir – kurš no mums ir tas naivais? ;)

    +4
    0
    Atbildēt

    0

rinķī apkārt 16.01.2017. 22.35

Rezolūcijā nesavilkt Krieviju kopā ar “Daesh”,bet rakstīt atsevišķu rezolūciju par Krieviju un atsevišķu par “Daesh”, tas nozīmē nepateikt par Krieviju neko, un Grigule ļoti labi to saprtot, tāpēc šāds “gājiens”no viņas puses.

+9
0
Atbildēt

1

    Es > rinķī apkārt 16.01.2017. 22.58

    rinķī

    nesavilkt Krieviju kopā ar “Daesh”

    ——————-

    Satriecoši! Ja rezolūcijā par dezinformāciju tiek minēti vairāki “dezinfas” avoti, tad, Gribulesprāt, vai nu taisiet 2 rezolūcijas vai nebalsošu… Superskaidrojums! ZZS derētu arī jebkurš cits, bet manā skatījumā tam nav nekādas vērtības. Atrunas. Bet, cik noprotu, Jums tās šķiet pamatotas un Gribules nostādne labi saprotama.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu