KNAB izvērtēs informāciju par Loginova iznomātajām villām Spānijā • IR.lv

KNAB izvērtēs informāciju par Loginova iznomātajām villām Spānijā

11
Rīgas brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs tiesas sēdē. Foto: Ieva Čīka, LETA.

Latvijas Televīzijas raidījums “De facto” pagājušā svētdienā vēstīja, ka īpašums, kurā Loginovs mēdz atpūsties Kanāriju salās, nav uzrādīts viņa amatpersonas deklarācijā.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) atbilstoši savai kompetencei izvērtēs publiskoto informāciju par to, ka Rīgas brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs pērn samaksājis apmēram 10 000 eiro par villu nomu Spānijā, bet savā amatpersonas deklarācijā šos darījumu nav uzrādījis, aģentūrai LETA teica biroja pārstāve Laura Dūša.

Latvijas Televīzijas raidījums “De facto” pagājušā svētdienā vēstīja, ka īpašums, kurā Loginovs mēdz atpūsties Kanāriju salās, nav uzrādīts viņa amatpersonas deklarācijā. Arī iepriekš tajā neesot atrodama virkne citu īpašumu, tostarp automašīna “Maybach”, ko Loginovs it kā pirms pāris gadiem mantoja no sava tēva — zvejnieka.

Loginovs uz jautājumu, kāpēc deklarācijā nav norādīts īpašums Spānijā, atbildējis: “Tāpēc, ka es to neizmantoju, es to nomāju reizēm.”

2002.gadā Loginovs par 480 000 eiro iegādājās zemi Tenerifē. Gadu vēlāk Spānijā nodibināja uzņēmumu “Tenerlat SL”. Tā kapitāls sakrīt ar iegādātās zemes vērtību. Karte internetā kā “Tenerlat SL” juridisko adresi uzrāda zemes gabalu netālu no pludmales, kur redzamas arī divas villas. Viena no tām būvēta nesen, jo redzama tikai jaunākajos satelīta attēlos.

Publiski pieejamajās datu bāzēs informācija par “Tenerlat SL” pēdējo reizi atjaunota 2013.gadā. Uzrādīts, ka tobrīd Loginovs bija šī uzņēmuma īpašnieks. Pats Loginovs to noliedz, sakot, ka uzņēmums viņam sen vairs nepiederot. Tāpat reģistros atrodams, ka “Tenerlat SL” vadītāja ir Loginova sieva Irina Gorbatikova–Bondarenko.

Loginovam par uzturēšanos šajos īpašumos esot jāmaksā. “Tie ir bankas pārskaitījumi. Es pārskaitīju pagājušajā gadā, ja nemaldos, 10 000 eiro uzņēmumam, jo tās mājas pieder uzņēmumam. Tās ir vairākas. Es būvēšu vēl divas mājas tur,” norādījis Loginovs.

Komentāri (11)

traductrice 12.01.2017. 12.01

Protams. Jau kuro reizi KNABs reaģē vien uz žurnālistu “izrakto” informāciju, lai gan ziņas, ka Loginovs PĀRSVARĀ dzīvojas pa kanārijiem, nav nekāds top secret.

Atliek vien secināt, ka knabs dzīvo ar galvu smiltīs. Neko nezin, neko neredz. ja nu kāds pēkšņi iedrošinās pavilkt aiz astes un izraut galvu no smiltīm – tad ir lielie brīnumi – ak un vai!

+10
0
Atbildēt

1

    robotron > traductrice 12.01.2017. 12.11

    traductrice

    Atliek vien secināt, ka knabs dzīvo ar galvu smiltīs.

    Un kurā orgānā atrodas IeM, DP un SAB galvas?

    Loginovs, Savickis un Rāvis kā Sečins, bet Ušakovs, kā Sobjaņins, neko sev neliedzot, Krievijā, tikai ar to starpību, ka šeit, it kā, nav Krievija, tomēr arī Latvijā Putina un FSB jumts neliešus sargā nevainojami.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Krotow 12.01.2017. 18.50

KNAB tika mērķtiecīgi laists uz grunti, lai nemaisītos pa kājām Puzes ģēnijam u.c. vienlīdzīgākajiem. Nu jau atliek tikai aizejot izslēgt gaismu. Jautājums, kas turpmāk darīs viņu darbu un būs pietiekami neatkarīgs.

Maybach, kas mantots no vienkārša zvejnieka… iekniebiet man, es laikam sapņoju.

+2
0
Atbildēt

0

Austras koks 12.01.2017. 17.21

Par loginova nomātajām, nevis iznomātajām villām.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu