LZS iestāsies pret RPIVA reorganizāciju • IR.lv

LZS iestāsies pret RPIVA reorganizāciju

17
Latvijas Zemnieku savienības priekšsēdētājs, Zaļo un Zemnieku savienības Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis. Foto: Ieva Čīka, LETA.

RPIVA reorganizāciju nevaru atbalstīt, paužot savu un LZS vadības viedokli, sacīja LZS līderis Augusts Brigmanis.

Zaļo un zemnieku savienībā ietilpstošā Latvijas Zemnieku savienība (LZS) iestāsies pret Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) pievienošanu Latvijas Universitātei (LU), šorīt LTV “Rīta panorāmā” paziņoja LZS līderis Augusts Brigmanis.

Politiķis stāstīja, ka pie viņa vērsies Alūksnes pašvaldības vadītājs Arturs Dukulis (ZZS), kura vadītajā pilsētā ir RPIVA filiāle un kurš attiecīgi iebilst pret augstskolas reorganizāciju.

Tāpat iebildumi ir Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrībai. Brigmaņa skatījumā, Izglītības un zinātnes ministrijai par šo jautājumu neesot bijusi saruna ar arodbiedrību un neesot bijusi nopietna saruna arī ar RPIVA, kas esot neizdarīts mājasdarbs.

Brigmanis domā, ka jebkuru lēmumu īstenošanā galvenais princips esot runāt un atrast kopsaucējus ar nozares partneriem. Izglītības jomā tas neesot izdarīts.

Līdzīgi arī veselības ministrei Andai Čakšai esot aktīvi jārunā ar pusēm, kuras skars slimnīcu reformas, un viņa to arī esot solījusi darīt, stāstīja Brigmanis, kura vērtējumā Alūksnes slimnīcas jautājumā Veselības ministrija sākotnēji esot pieļāvusi kļūdu.

Komentāri (17)

Ozols 06.01.2017. 12.02

ZZS neatbalstīs neko, kas varētu kaitēt reitingiem. Tīrākie populisti.

+15
-2
Atbildēt

3

    robotron > Ozols 07.01.2017. 13.37

    Ozols

    Populisti ir visi politiķi, jo nekad nesola to, ko neviens negrib. Vienotības mirlas turklāt ir arī meļi, jo sola to, ko pat netaisās pildīt. Spilgts piemērs bija Rinkēviča izlīšana no skapja uzreiz pēc vēlēšanām.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > Ozols 08.01.2017. 11.17

    Kāda melim un mirlam robotronam daļa par Rinkēviču? Vinš taču nav mēģinājis tevi bildināt!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Ozols 06.01.2017. 12.15

    Njāā,tāda taktika nekur neder.Vajag kārtīgi sariebt visiem un nograut savus reitingus,tāpat kā Vienotība,lai Saskaņa ātrāk tiek pie stūrēšanas.

    +5
    -4
    Atbildēt

    0

LoveLove 06.01.2017. 17.45

RPIVA pievienošana LU nodrošinās administratīvo un darbības izmaksu optimizēšanu, nemazinot vai pat uzlabojot kvalitāti. No efektivitātes viedokļa pret to nevar iebilst. Turklāt jau 2013. gadā izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis uzskatīja, ka, lai novērstu studiju programmu dublēšanos valsts universitātēs, LU un RPIVA jāsāk sarunas par iespējamu institucionālo apvienošanos. Tāpēc Brigmaņa skolmeistariskie aizrādījumi par neizpildītiem mājasdarbiem šķiet vai nu nezināšana vai populisms.

+11
0
Atbildēt

0

andrejs 06.01.2017. 13.38

sniegt atbalstu kaut kādas mikro augstskolas pastāvēšanai – kas var būt vēl stulbāks. Valstij katastrofāli trūkst naudas akūtām vajadzībām, bet RPIVA rektore gada laikā algā nopelna 65 tūkst eiro. Gan jau tur ir arī citi funkcionāri.

p.s. vai kāds tiesībsargājošs “orgāns” meklē notiesāto un “bezvēsts pazudušo” bijušo šīs augstskolas vadītāju Stabiņu, ja nemaldos, bij tāds uzvārds?

+10
-1
Atbildēt

2

    dzeris49 > andrejs 07.01.2017. 11.42

    Valstij naudas ir papilnam, tāds secinājums rodas, ja paskatās, kā valsts to naudu tērē.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > andrejs 06.01.2017. 20.41

    Te nu reiz varu Jums pilnībā piekrist.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu