LNB restorānā iecerēto Jaunā gada svinību organizētāja grib tiesāties • IR.lv

LNB restorānā iecerēto Jaunā gada svinību organizētāja grib tiesāties

78
LNB restorāna "Klīversala" atklāšana 2015. gada jūlijā. Foto: Evija Trifanova, LETA.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) restorānā “Klīversala” iecerēto Jaunā gada svinību organizatore Maira Ādmine plāno situāciju ar bibliotēkas restorānu risināt tiesā.

 Kā Ādmine teica aģentūrai LETA, patlaban viņas advokāte strādā pie prasību izvirzīšanas. Pret ko vērsties tiesā — pret restorānu “Klīversala”, LNB vai cilvēkiem, kas publicēja apmelojošu informāciju un apvainoja viņu kā privātpersonu — Ādmine vēl nezināja.

Viņa skaidroja, ka ir neizpratnē par faktu, ka restorāns un bibliotēka pašu akceptēto programmu vairs nevēlas pieņemt. “Manī ir liels sašutums, ka pašu akceptēto programmu, viņi tagad noliedz, apstrīd, un mani ar 177 cilvēkiem 27.decembrī izmet ārā no zāles,” pauda Ādmine.

Vienlaikus viņa sacīja, ka sākotnējo programmas variantu, kas izplatīs sociālajos tīklos, LNB direktors Andris Vilks lika koriģēt. Pasākumu, kura programma tika mainīta, apstiprināja gan Vilks, gan restorāna vadība, tāpēc biļetes uz svinībām tika nodotas pārdošanā.

Ādmine norādīja, ka programmā nebija iecerēta Krievijas prezidenta Vladimira Putina runa, tika plānots ar torti un glāzes pacelšanu teikt paldies viesiem, kas atbraukuši no Krievijas.

Ādmine cer, ka restorāns šādas rīcības dēļ iegūs sliktu reputāciju, un neviens vairs pasākumus “Klīversalā” nerīkos.

Jau ziņots, ka sašutumu izraisījušais pasākums LNB restorānā “Klīversala”, kurā sākotnējā programmā tika plānota jaunā gada sagaidīšana pēc Maskavas laika ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina uzrunu, nenotiks. 

 Kā aģentūrai LETA norādīja LNB pārstāvis Augusts Zilberts, jaunā gada sagaidīšana pēc Maskavas laika un Krievijas prezidenta uzrunas skatīšanās bija iekļauta programmas pirmajā variantā, ko restorānam “Klīversala” pasākuma rīkotāji, aģentūra “Sweet Events”, pieteica aptuveni pirms pusotra mēneša. Tiklīdz LNB tika informēta par šādu programmas variantu, tas jau novembrī tika noraidīts kā nepieņemams.

Komentāri (78)

jurisml_inbox_lv 28.12.2016. 19.15

nekas iipašs , vienkaarši krievi gribeeja paraadiit kas Riigaa ir saimnieks , un meeriitis atskaitiities savam vadonim , ka viņa jaungada uzruna uzklausiita Latvijas galvaspilseetaa,nekur citur , kaa Latvijas nacionaalajaa biblioteekaa , tieši gadu mijaa peec maskavas laika ,taadeejaadi piesmejot Latviju , kaa briivu un atšķirtu no impeerijas ,tas bija galvenais meerķis , bet iznaaca aplauziens , nav jaun pirmaa reize , ir jau veel visaadi krievu kaŗjavadoņu un pat peeterŗja pieminekļi proveeti , krievi negrib padoties , kaa nekaa viņu patrons maskavaa valda ar stingru roku bet sateliitam Latvijaa jaapilda viņa riikojumi, Latvijas interfronte ņem dziivu daliibu ES vienotiibas graušanaa , laimiigu Jums jauno gadu.

+28
-1
Atbildēt

0

rinķī apkārt 28.12.2016. 18.22

Maira Ādmine pēc izdarītās muļķības,tai vietā, lai tagad klusi nolīstu malā un sagaidītu brīdi kamēr nesmukums aizmirstas, grib tiesāties, kas nozīmē – taisīt vēl lielāku troksni ap sevi. :)

Negribas domāt neko sliktu par šo cilvēku, taču nesaprast, ka “Gaismas pils” pašā spicē translēt Putinu Jaungada naktī nav tas labākais, ko var izdomāt, varētu kāds biznesa cilvēks no Jaungvinejas, nevis LR pilsone. Ja, protams, saņemtais avanss nav bijis tik liels, ka veselais saprāts aizmiglojas :)

+27
-3
Atbildēt

3

    edge_indran > rinķī apkārt 28.12.2016. 19.52

    —————

    Viena kompānija – tā pati, kas iekļāvusi vienā GMT joslā gan Rīgu, gan Maskavu.

    http://www.visapasaule.lv/images/gmtzones/gmt_2.jpg

    GMT +2

    Valstis: Baltkrievija, Botsvāna, Bulgārija, Burundi, Kipra, Ēģipte, Igaunija, Somija, Grieķija, Izraēla, Jordānija, Latvija, Libāna, Lesoto, Lībija, Lietuva, Malāvija, Moldova, Mozambika, Rumānija, Ruanda, Dienvidāfrika, Svazilenda, Sīrija, Turcija, Ukraina, Zambija, Zimbabve, Maroka, Krievija, Zviedrija

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    DD1 > rinķī apkārt 29.12.2016. 14.04

    > rinķī apkārt

    “Maira Ādmine … tai vietā, lai tagad klusi nolīstu malā …, grib tiesāties”

    Krievu nauda it kā nesmird, bet smaka ap notikušo tomēr neizklīdīs vēl labu laiku.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs > rinķī apkārt 28.12.2016. 18.34

    laikam jau krievmīlei bija labi samaksāts, lai krievi LN bibliotēkā (?) varētu paņirgāties par latviešiem.

    Interesanti, kas tā bija par kompāniju, kurai bija tik liela vēlme svētkos klausīties okupantu vadoņa runu?

    +18
    -1
    Atbildēt

    0

Austras koks 29.12.2016. 06.56

Paskatoties feisbukā var noprast, ka šī pati Maira Ādmine ir arī rīkotāja jaungada pasākumam Melngalvju namā, kur arī – ja nemaldos – atzīmēs krievu jauno gadu. Tā kā pēc nevainīgas pamuļķītes neizskatās, vairāk pēc reālas krievu interesēs strādājošas personas. Muļķe vai noderīgā idiote arī laikam tomēr nav, ja jau kādreiz bijusi žurnāliste Dienas biznesā.

Meitene krievu naudiņu atstrādā visticamāk. Kārtējā Latvijas krieviskotāja. Ta kā dzimusi 1970. gadā, gan jau paspējusi pabūt arī aktīva komjauniete.

Un vēl – ja jau tāda liela biznesmene un pasākumu rīkotāja, kaut kā stipri pamazi tie cipari tais viņas uzņēmumos izskatās. VIDs un DP arī varētu paskatīties kā viņai sanāk bez apgrozījuma pasākumus rīkot, caur kurieni nauda iet, kas kuras pozīcijas apmaksā. Ka tik ceļi neaizved pie krievu vēstniecības vai kādā līdzīgā virzienā.

+22
-1
Atbildēt

4

    andrejs > Austras koks 29.12.2016. 11.08

    Pasākums notiks krievu valodā…

    ——————————

    … hokeja un futbola valodā, kā daži latviešu krievmīļi izsakās

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > Austras koks 29.12.2016. 08.52

    …. Maira Ādmine ir arī rīkotāja jaungada pasākumam Melngalvju namā, kur arī – ja nemaldos – atzīmēs krievu jauno gadu +++ cik saprotu, tad Melngalvju nams pieder, vai to apsaimnieko SIA Rīgas nami, jeb vienkāršāk – Melngalvju nams šobrīd ir nonācis Ušakova rīcībā, bet kā zinām – Rīgai, kur SC pie varas, pašai sava ārpolitika. Ādmine jau ir tikai šīs “politikas” publiskā seja, viena no publiskajā sejām :)

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

    Austras koks > Austras koks 29.12.2016. 10.10

    Ou, arī Radisonā tā pati meitene krievu jaungadu rīko. Teksts no SweetEvents konta feisbukā:

    “Aicinām uz Jaungada banketu skaistajā viesnīcā Radisson Blu Daugava. Pasākuma tematika – Ceļojums! Jūs sagaida jautra šov-programma ar mūziku un dejām, Santa Klauss ar dāvanām, Jaungada furšets, foto studija un pusnaktī salūts virs Rīgas. Dejas līdz 4 no rīta. Pasākums notiks krievu valodā. Informācija pa tālr.: +371 223 223 55, Sweet Events”

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    Austras koks > Austras koks 29.12.2016. 09.04

    Piekrītu, RA. Bet es vairāk gribēju uzsvērt, ka laikam nemaz nav tā kā izskatās vai kādu iespaidu grib radīt, ka daudzi rīko jaungadu krieviem, bet ka rīkotāji visur ir vieni un tie paši. Kas, savukārt, liecina par to, ka tas, visdrīzāk, ir organizēts pasākums no austrumiem, nevis vienkārši kaut kādu biznesmenīšu līšana uz vēdera krievu priekšā, lai tik nopelnītu kādu naudu.

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu