Laikraksts: Obama grasās pret Krieviju ieviest jaunas sankcijas • IR.lv

Laikraksts: Obama grasās pret Krieviju ieviest jaunas sankcijas

28
ASV prezidents Baraks Obama. Foto: JONATHAN ERNST, REUTERS

ASV līdz šīs nedēļas beigām varētu paziņot par jaunu ekonomisko sankciju ieviešanu un diplomātisko soļu īstenošanu pret Kremli.

 ASV līdz šīs nedēļas beigām varētu paziņot par jaunu ekonomisko sankciju ieviešanu un diplomātisko soļu īstenošanu pret Kremli, atbildot uz Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanu kampaņā, atsaucoties uz oficiālām amatpersonām, otrdien vēsta laikraksts “Washington Post”, ziņo aģentūra LETA.

Nav zināms, kas varētu kļūt par sankciju mērķiem, tomēr atbildes soļu vidū būšot arī slepenas kiberoprācijas. Valdības juristi šobrīd turpina strādāt pie rīkojuma detaļām, kam ir jāatbilst esošajiem nosacījumiem par sodiem par pārkāpumiem pret ASV datortīkliem.

Viens no ASV prezidenta Baraka Obamas administrācijas mērķiem ir ieviest sankcijas, kas būs spēkā arī pēc tam, kad prezidenta amatā būs stājies Donalds Tramps. ASV Centrālā izlūkošanas pārvalde un Federālais izmeklēšanas birojs ir vienisprātis, ka Krievija iejaucās ASV prezidenta vēlēšanās, cenšoties panākt Trampa ievēlēšanu, šomēnes vēstīja “Washington Post”.

Savukārt telekanāls NBC ziņoja, ka Putins bija personīgi iesaistīts hakeru uzbrukumos ASV prezidenta vēlēšanu kampaņas laikā, lai atriebtos demokrātu kandidātei Hilarijai Klintonei.

Izsakoties par ASV vēlēšanu laikā notikušajiem Krievijas hakeru kiberuzbrukumiem Savienoto Valstu Demokrātu partijas e-pastiem, Obama preses konferencē šomēnes norādīja, ka Maskavas augstākās vadības līdzdalība ir pašsaprotama. “Krievijā maz kas notiek bez [prezidenta] Vladimira Putina. Tā ir samērā hierarhiska operācija. Pēdējo reizi, kad es pārbaudīju, tur nebija lielu debašu vai demokrātiskas apspriešanas, jo īpaši jautājumos par politiku pret Savienotajām Valstīm,” sacīja Obama.

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu