Atsakās no ieceres par minimālo sociālo iemaksu ieviešanu nākamgad • IR.lv

Atsakās no ieceres par minimālo sociālo iemaksu ieviešanu nākamgad

26
Saeimas deputāti. Foto: Edijs Pālens, LETA.

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus likumā “Par valsts sociālo apdrošināšanu”.

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus likumā “Par valsts sociālo apdrošināšanu”, paredzot atteikties no ieceres par minimālo sociālo iemaksu ieviešanu 2017. gadā, ziņo aģentūra LETA.

Šo ieceri atbalstīja 87 deputāti, pret nebija neviens, bet deputāte Solvita Āboltiņa (V) balsojumā nepiedalījās. Vienlaikus deputāti atbalstīja ierosinājumu uzdot valdībai līdz 1. maijam izstrādāt un iesniegt Saeimā grozījumus likumos, kas nosaka sociālās apdrošināšanas pakalpojuma apmērus sociāli apdrošinātām personām ar zemu obligāto iemaksu objektu.

Frakcijas “Vienotība” ierosinājumi šim likumprojektam, kas paredzēja pārcelt uz vēlāku laiku ieceri par minimālajām sociālajām iemaksām, nevis izslēgt to no likuma, netika atbalstīti.

Atsakoties no šīs ieceres, Saeima šodien lēma palielināt mikrouzņēmumu nodokļa (MUN) likmi. Saeimas pieņemtie grozījumi MUN likumā nosaka, ka turpmāk MUN likme būs 15%, tomēr uzņēmumiem ar apgrozījumu līdz 7000 eiro gadā tiks piemērota 12% MUN likme. Šāds izņēmums darbosies tikai 2017. gadā.

Paredzēts, ka no 2017. gada 70,4% no MUN ieņēmumiem tiks novirzīti valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu kontā.

Vēl vakar koalīcijai neizdevās panākt vienošanos par šādām nodokļu politikas izmaiņām, tomēr šodien šos priekšlikumus atbalstīja arī “Vienotība”.

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu