Kuba piedāvā daudzmiljonu parādu Čehijai atmaksāt ar rumu • IR.lv

Kuba piedāvā daudzmiljonu parādu Čehijai atmaksāt ar rumu

26
Bārmenis Havanā. Foto: Alejandro Ernesto, EFE/ LETA

Ja Čehija piedāvājumu pieņems, čehiem Kubas rums pietiks vairāk nekā gadsimtam. 

Kuba ierosinājusi oriģinālu ideju, kā atmaksāt tās desmitiem miljonu dolāru lielo parādu Čehijai, piedāvājot to dzēst ar savu slaveno rumu, ziņo BBC /LETA .

Kā pavēstīja Čehijas Finanšu ministrija, Havana šādu ierosinājumu izteikusi nesenās sarunās par parādu. Kuba ir parādā Čehijai 276 miljonus dolāru (265 miljonus eiro) un ja piedāvājums tiks pieņemts, čehiem Kubas rums pietiks vairāk nekā gadsimtam. 

Tomēr Čehija vēlas, lai vismaz daļa tiktu atmaksāta naudā. Havanas parāds ir no Aukstā kara laikiem, kad Kuba un toreizējā Čehoslovākija bija daļa no komunistiskā bloka. 

Kubai nav daudz naudas, bet ir daudz ruma. Čehijas Finanšu ministrija norādījusi, ka parādu ir iespējams daļēji atmaksāt ar rumu vai medikamentiem. Taču Kubas medikamenti nav sertificēti Eiropas Savienībā (ES), tāpēc atmaksa ar Čehijā iecienīto rumu varētu būt vieglāk noorganizējama.

Komentāri (26)

atrium 18.12.2016. 12.24

Nupat kaut kur klausījos, ka lai uzturētu Kubā galēju nabadzību un neļautu tai attīstīties, PSRS šim nolūkam ir iztērējusi 100 miljardus dolāru, daudz naudas aizgāja arī citu Varšavas līguma valstu budžetiem. Čehijai norēķiniem vajadzēja pieprasīt tehnisko etanolu, ko ātri vien nobrauktu, E85 degvielā.

Ja likvidētu prettautisko komuņjagu režīmu, Kuba ātri tiktu uz savām kājām, jo neskatoties uz visu kubiešu slinkumu, nabadzība tur vienkārši nav iespējama.

0
0
Atbildēt

0

west 16.12.2016. 20.45

Par Kubas rumu ir divas atmiņas. Viena par vienreizēji lielisku, labas krāsas, stipru dzērienu ,kas izliets skaistās pudelēs.

Otra, par pēdējo padomju nāves gadu periodu, kad kubieši lēja tankkuģos neizsakāmas izcelsmes mēslu, lai apmaksātu savus parādus graudā.

Ja čehiem tiks piegādāts pirmais variants, tad jāņem, jānoglabā kaut kur un jālaiž apgrozībā pa druskai. Vienalga, no Kubas naudu nesagaidīt.

Gribu pirmo variantu :)

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu