Saeimas kļūda likumprojektā varētu ļaut par ierēdņiem kļūt tiem, kam tas liegts • IR.lv

Saeimas kļūda likumprojektā varētu ļaut par ierēdņiem kļūt tiem, kam tas liegts

21
Balsojums Saeimas sēdē. Foto: Evija Trifanova, LETA

Kļūdas dēļ Saeima otrajā lasījumā atbalsta grozījumus, kas paredz par ierēdņiem kļūt tiem, kuriem krimināllietā uzlikts sods to aizliedz.

Saeima, ceturtdien otrajā lasījumā atbalstot grozījumus Valsts civildienesta likumā, grozījumu tekstā pieļāva būtisku kļūdu, nosakot, ka par ierēdņiem var kļūt cilvēki, kuriem tas ir liegts. 

Saeimas atbalstītais likumprojekta teksts paredz, ka “uz ierēdņa amatu var pretendēt persona, kurai sakarā ar disciplinārlietā, administratīvo pārkāpumu lietā vai krimināllietā uzliktu sodu aizliegts ieņemt ierēdņa amatu”, proti, uz ierēdņa amatu var kandidēt tikai tie cilvēki, kuriem tas aizliegts. 

Kļūdu pamanījusi aģentūra LETA. Pēc tam, kad tā norādījusi uz dīvaino likumprojekta tekstu, par likumprojektu atbildīgās Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas konsultanti atzinuši, ka ir tikusi pieļauta “redakcionāla neprecizitāte”, kas tikšot labota, iesniedzot atbilstošu priekšlikumu uz trešo lasījumu. Šī esot redakcionālā kļūda, kas radusies, jo tiek mainīts likuma punkts par ierobežojumu ieņemt ierēdņa amatu tiem cilvēkiem, kuriem tas liegts.

Komentāri (21)

Mantrausis 16.12.2016. 08.33

Man šķiet, ka būtiska nesamērība, nesakarība (nejēdzība) ir tā, ka, neskatoties uz xxx parakstiem, sēdēm, apspriedēm un citām nevajadzīgām lietām (diemžēl, atalgotām vai apmaksātām), mēs samierināmies ar paviršības un izklaidības kļūdām dokumentos, kas mums būtu jāievēro. Manuprāt, ar nemitīgo uzsvaru uz sodiem un nepieļaušanu, tiek ražoti dokumenti, kas būtībā ir pavirši, nesaprotami un faktiski dod iespēju tiesvedībām, tā nodrošinot ar darbu juristus. Tiesiskums top par uzņēmējdarbību un nav atkarīgs no jēgas un gara, bet no naudas maisa apjoma.

Še ir loģisks jautājums: vai uzņēmēja, vai grāmatveža atbildība par līdzīgu kļūdu (kļūdu!!!!!!!!) kādos dokumentos tiek vērtēta līdzīgi kā ierēdņu kļūda valstiskos dokumentos, jeb ierēdni aizsargā mūris, bet no uzņemēja taču var un vajag paņemt? Kā ir ar loģiku?

+4
0
Atbildēt

0

lno 16.12.2016. 17.38

no tvitera Preses Klubs ‏@presesklubs 12m12 minutes ago

Kā VID pieļāva,ka lielākie nodokļu parādnieki,citu valstu pilsoņi mums parādā 300 milj! Gribētos skaidrojumu,M.Gulbis @RIGATV24 #presesklubs

+2
0
Atbildēt

0

lno 16.12.2016. 11.45

Šeit labs Ķīla Latvijas situācijas raksturojums un prognoze tuvākai nākotnei http://www.delfi.lv/news/nat...

Būs interesanti un drūmi:)

+3
-2
Atbildēt

4

    andrejs > lno 16.12.2016. 12.25

    kas, pēc Tavām domām, tajā rus.delfi intervijā bija tik vērtīgs?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs > lno 16.12.2016. 14.51

    jārunā par katru lietu konkrēti un jādod priekšlikumi – ko darīt. Un vēl, jāspēj atbildīgi un pamatoti argumentēt un prognozēt – ko šie ieteikumi dos, kāds būs sausais atlikums.

    Starp citu, intervijā vairākkārt pieminēta krievu valoda – laikam bez tās “nākotnes” Latvija nespēj izdzīvot.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    lno > lno 16.12.2016. 15.28

    andrejs. Atzīšos, par krievu valodu biju palaidis garām. Nav jau brīnums – no tanku partijas:)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    lno > lno 16.12.2016. 14.23

    andrejs. Vērtīgs? Nezinu, manuprāt objektīvs skatījums, izņemot paša veikto. Tavuprāt viss kārtībā?:)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu