Naudas sadalē valsts ģimnāzijām domā atteikties no piesaistes skolēnu skaitam • IR.lv

Naudas sadalē valsts ģimnāzijām domā atteikties no piesaistes skolēnu skaitam

30
Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis. Foto: Zane Bitere, LETA

Ministrs uzskata, ka valsts ģimnāziju jomā būtu nepieciešams pāriet no principa “Nauda seko skolēnam” uz “Nauda seko programmai”.

Naudas sadalē valsts ģimnāzijām varētu atteikties no piesaistes skolēnu skaitam, šorīt intervijā Latvijas Radio pieļāva izglītības ministrs Kārlis Šadurskis (V), atstāsta LETA.

Šadurskis stāstīja, ka mācību rezultāti valsts ģimnāzijās vidēji ir labāki nekā pārējās skolās, taču daudzas valsts ģimnāzijas mokoties ar minimālā skolēnu skaita izpildi, līdz ar to pazemina iestāšanās kritērijus, kas savukārt noved pie izglītības līmeņa krišanās. Šī iemesla dēļ ministrs domā, ka valsts ģimnāziju jomā būtu nepieciešams pāriet no principa “Nauda seko skolēnam” uz “Nauda seko programmai”, līdz ar to atsakoties no piesaistes skolēnu skaitam, bet tā vietā valsts ģimnāziju statusu piešķirot, vērtējot mācību sasniegumus, lai tie būtu stabili izglītības izcilības centri. 

Taujāts, kā savukārt mazināt arvien pieaugošo plaisu starp izglītību, kuru saņem turīgo un trūcīgo ģimeņu bērni, Šadurskis pauda viedokli, ka ienākumu nevienlīdzība ir ne vien izglītības, bet visas Latvijas problēma kopumā. Pēc politiķa domām, Latvijas mērogā kopumā ir jādomā, kā mazināt iedzīvotāju ienākumu nevienlīdzību. Šadurskis uzsvēra, ka vajadzētu būt tā, ka minimālā alga nozīmē konkrētās summas saņemšanu “uz rokas”, tāpēc attiecīgi jāceļ ar nodokļiem neapliekamais minimums u.tml.

Komentāri (30)

jurisml_inbox_lv 07.12.2016. 11.18

naudu tikai valsts valodaa finanseetai izgliitiibai.

0
0
Atbildēt

2

    andrejs > 07.12.2016. 15.54

    jūs gan esat radikālis un ekstrēmists

    0
    0
    Atbildēt

    0

    jurisml_inbox_lv > 07.12.2016. 17.04

    nav ne mazaakaa ekstreemisma , tam vienkaarši briivaa valstii taa vajadzeetu buut un to bija jaapieņem tuuliit peec maija deklaraacijas , krievi bija to gatavi pieņemt , atdosi vellam mazo pirkstiņu , viņš tev paņem s visu roku ,taa bija kielaakaa kļuuda , kuru pieļaava taadi tautas “kalpi , kaa kalniete , īvāns, kuri mums tobriid skaitiijaas laapneši.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu