Valsts prezidents neizsludina grozījumus Mikrouzņēmumu nodokļa likumā • IR.lv

Valsts prezidents neizsludina grozījumus Mikrouzņēmumu nodokļa likumā

52
Foto: Edijs Pālens, LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis atdevis Saeimai otrreizējai caurlūkošanai pieņemtos grozījumus Mikrouzņēmumu nodokļa likumā.

Saeima pagājušajā nedēļā galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Mikrouzņēmumu nodokļa (MUN) likumā, noraidot priekšlikumus ilgāk saglabāt šo režīmu. Likuma izmaiņas paredz, ka pašreizējiem mikrouzņēmuma nodokļa maksātājiem, kas vēlēsies turpināt saimniecisko darbību pēc 2018. gada 31. decembra, līdz 2018. gada 15. decembrim būs jāreģistrējas par uzņēmumu ienākumu nodokļa vai iedzīvotāju ienākumu nodokļa maksātāju, atgādina aģentūra LETA.

Šodien Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS), ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) panāca vienošanos, ka izmaiņas mikrouzņēmumu režīmā tiks atliktas līdz brīdim, kamēr stāsies spēkā alternatīvs mazo uzņēmumu regulējums.

Komentāri (52)

Piligrims 03.12.2016. 01.58

Diemžēl tas neko nemaina tajā,ka no 1.1.17 būs jāmaksā gandrīz 100 eiro, ir tev ienākumu vai nav. Līdz ar to tiem,kam tie ir neregulāri,vai mazāki par šiem 100 eiro mēnesī tāpat ir jāpārtrauc sapņot par iespēju strādāt (jo pirmspensijas vecumā, laukos, vai mazpilsētā tu nevienam neesi vajadzīgs).

Turpretim shēmotājiem arī šie 100 joprojām ir izdevīgi. Un ne jau viņi cietīs zaudējumus – par šiem 100 tiks samazinātas algas darbiniekiem.

+5
0
Atbildēt

3

    bender45 > Piligrims 05.12.2016. 21.25

    Nacists-cieņa,stāja un atbildība..ha,ha,ha…..tāds apdirsies naciķis,kā atrium bez domāšanas savu māti pārdos,lai tik pindosu mērkaķis šim izteiktu atzinību Ka padomju laikos stučīja,tapat stučī arī tagad……

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Piligrims > Piligrims 08.12.2016. 22.36

    Nišas produkts, kam ir neregulāri pasūtījumi un tagad tā niša tiek aizvien vairāk no valsts ierobežota.

    Jā, smadzenes ir tādā stāvoklī kādā tām jābūt pēc n-to kilogramu haloperidola un ciklidola apēšanas padumjo laiku psihenē. (Kas tie par zvēriem un kādas ir sekas, labi apraksta Anna Poļitkovska. Lasi kā savu anamnēzi.) + Pēctraumas sekas nokrītot darbā no trepēm.

    Nekad neko no valsts neesmu prasījis, bet tagad arī šī iespēja, kaut nedaudz kaut ko nopelnīt, tiek likvidēta.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > Piligrims 08.12.2016. 19.45

    Atliek noskaidrot, kas tas par ”strādātāju”, kurš nevar nopelnīt pat minimālo algu? Normāliem cilvēkiem, kuriem smadzenes atrodas galvā un nav komunisma-lumpenisma sakropļotas, vārds ”strādāt” nozīmē izpildīt darbu par adekvātu samaksu, pie kuras pieder arī n odokļi un iemaksas pensiju kapitālā!

    0
    0
    Atbildēt

    0

Miervaldis 05.12.2016. 21.37

maucīgajai skaislītei normālā darbā par troļļošanu galviņu glaudītu?

+1
0
Atbildēt

0

Anonīms 05.12.2016. 11.14

bļedj – un par ko tiem nolādētaiem maukām deputātiem algas palielinās? čekisti drīz būs eņģeļi salīdzinājumā ar mūsu maucigaiem deputātiem – cik resursi ir iztērēti – cik mums – tautai ir nauda nozagta ? Un absolūta nesodāmība – normalā darbā tādiem mērkaķiem ar kāju pa pakaļu no saeimas laukā – Latvijā tādiem vel algas palielinās –

+1
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu