Stradiņa slimnīcas jaunā korpusa būvniekam var nākties maksāt 3 milj.eiro sodu • IR.lv

Stradiņa slimnīcas jaunā korpusa būvniekam var nākties maksāt 3 milj.eiro sodu

12
Stradiņa slimnīcas jaunais korpuss. Foto: Edijs Pālens, LETA

Būvdarbi aizkavējušies, nodošanu ekspluatācijā plāno nākamā gada sākumā

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas jaunā korpusa pirmās kārtas būvniekam – pilnsabiedrībai SBRE – par būvdarbu kavēšanos varētu nākties maksāt aptuveni trīs miljonu eiro līgumsodu, šodien žurnālistiem pavēstīja slimnīcas valdes locekle Arta Biruma. Precīzāki aprēķini būt zināmi tuvākajā laikā, jo par šo jautājumu vēl notiek sarunas ar būvniekiem, vēsta aģentūra LETA.

Kā šodien Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdē stāstīja slimnīcas Jaunās būvniecības daļas vadītājs Jānis Komisars, būvdarbi objektā tuvojas noslēgumam. Gatavas iekšējās un ārējās konstrukcijas, inženiertehniskās sistēmas, noslēguma fāzē ir iekšējie apdares darbi. Komisars prognozēja, ka jaunā korpusa pirmo kārtu būvnieks ekspluatācijā nodos 2017.gada janvārī, savukārt ēkas izmantošanu varēs sākt no nākamā gada aprīļa.

Kā Saeimas komisijas sēdē norādīja Biruma, riski zaudēt Eiropas Savienības (ES) finansējumu ir mazi, jo nodošanas termiņu var pagarināt līdz 2019.gada martam. Tomēr par konkrētiem termiņiem slimnīca varēšot runāt tad, kad būve tiks pieņemta ekspluatācijā.

Šāda atbilde gan neapmierināja Saeimas deputātus un Finanšu ministrijas (FM) pārstāvjus. FM aicina sniegt patiesu informāciju, lai vajadzības gadījumā termiņus ar Eiropas Komisiju būtu iespējams saskaņot laikus. Deputāte Inguna Sudraba (NSL) norādīja, ka nākamā gada martā termiņus pagarināt būs par vēlu, tāpēc to vajag darīt jau tagad.

Veselības ministrijas (VM) parlamentārais sekretārs Jānis Trupovnieks (ZZS) atbildēja, ka pagaidām konkrētus termiņus nosaukt nevar, bet to varēšot decembra beigās. Kā ziņots, sākotnēji bija paredzēts, ka Stradiņa slimnīcai jauno korpusu sāks nodot 17.oktobrī, tomēr darbi ir ievilkušies.

Komentāri (12)

dzeris49 29.11.2016. 16.10

Kur tad radīsies nauda slimnieku ārstēšanai, ja mums visa nauda aiziet politiķu sponsoriem – būvhnikiem, gan VM, gan, īpaši, KM.

Latvijā galvenai stikla šķūņi, zelta tilti, jaunas VID ēkas reizes trīs dargāki korupcijas dēļ, būs vēl tas muzejs, utt., kāda starpība, kadā veidā izshēmot naudu, cilvēki te nevienu neinteresē.

+7
-1
Atbildēt

1

    andrejs > dzeris49 29.11.2016. 16.27

    jaunas VID ēkas reizes trīs dārgāki korupcijas dēļ

    ————

    Izdevīgo līgumu par ēkas atpirkšanu no krievu “investoriem” parakstīja Reirs (vienotība).

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

jurisml_inbox_lv 29.11.2016. 16.05

ar Eiropas naudu vellu nevar dziit , taadeeļ jau sociķi zelta ti;tu uuveeja to nepiesaistot , nav ne termiņs spiediigs , un var arii partijas pabarot i paši tiek pie kaaposta , bet te nekaa , termiņš nebuus tas skaidrs , jo Eiropa naudu aatraak nedos kameer slimniicaa neieguls pirmie slimie un nestraadaa visas iekaartas.Tas sods taadam kantorim formaals , no tik resnas taames tas ir nieks

+7
-1
Atbildēt

0

Anonīms 29.11.2016. 16.23

smieklīgi , par LNB – nu to pašu , kur sagaidīja, tikko beidzās celtnieku dotā garantija un no KM budžeta piešķīra ap 50- 000 eur granīta plākšņu remontam – naciķu ministre lepni paziņoja – būvniekiem var nākties pašiem par o maksāt – zemiskā muldēšana – mafizoņiki piezavnīja – kulaku parādīja, un ministrei mute ciet un gaiļi pakal nedzied – viss ar partijām saskaņots un sakārtots

+7
-2
Atbildēt

1

    atrium > Anonīms 29.11.2016. 20.31

    Skaisle

    mafizoņiki piezavnīja – kulaku parādīja, un ministrei mute ciet

    No kurienes tev, miskastei, krievu praporu sūdaino daiktu sūkātājai, viss tik precīzi zināms, tu taču tikai padibeņu aprindās grozies? Tas, ka Vienotības kremļa maukām, čekas kājslauķiem, zagļiem, kolorādiem un pederastiem, var tagad nākties atdot saviem čekas saimņiekiem daļu no viņu ziedojumiem, gan ir pilnīgi reāli.

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu