Kolumbijā nogāzusies lidmašīna ar Brazīlijas futbola komandu • IR.lv

Kolumbijā nogāzusies lidmašīna ar Brazīlijas futbola komandu

25
Aviokatastrofas vieta. Attēls: cnn.com

Avarējušajā lidaparātā bija 81 cilvēks, 76 gājuši bojā un 5 izdzīvojuši

Kolumbijā nogāzusies lidmašīna ar 81 cilvēku, vēsta raidorganizācija “Caracol”, atsaucoties uz Kolumbijas Antjokijas departamenta aviācijas dienestu. Kā ziņo aģentūras LETA-DPA/AFP, lidmašīnā atradās 72 pasažieri, tostarp Brazīlijas augstākās līgas futbola komanda “Chapecoense”, kas bija ceļā uz trešdienas maču Medeljinā, kā arī deviņi apkalpes locekļi.

Kā pavēstīja policijas amatpersonas, katastrofas vietā atrasti 76 bojāgājušie un 5 izdzīvojušie, ieskaitot “Chapecoense” aizsargu Alanu Rušelu, divus vārtsargus un stjuarti, kas nogādāti tuvējās pilsētas slimnīcā. Biezās miglas dēļ avārijas vietai bija grūti piekļūt ar lidaparātiem.

Medeljinas lidosta informējusi, ka lidmašīnas piloti pirms katastrofas ziņojuši par problēmām ar lidaparāta elektrosistēmu. Radara kontakts ar čarterreisa lidmašīnu pazuda netālu no Elgordo kalna pie Launjonas pilsētas, paziņoja Antjokijas departamenta aviācijas dienesta amatpersona. “Apstiprināts, ka lidmašīna ar licences numuru CP2933 veda komandu “@ChapecoenseReal”. Acīmredzot, ir izdzīvojušie,” tviterī paziņoja Medeljinu apkalpojošā lidosta.

Aviokompānijas “Lamia” lidmašīna bija izlidojusi no Brazīlijas, nosēdusies Bolīvijā un devusies uz Medeljinu, bet nogāzās aptuveni 50 kilometru attālumā no pilsētas. “Šķiet, ka lidmašīnai beidzās degviela,” sacīja tuvējās Lasehas pilsētas mērs Elkins Ospina. Pēc viņa teiktā, avārijas vietā ieradušās varasiestādes, un slimnīcas uzņem ievainotos.

“Chapecoense” kluba viceprezidents Ivans Toco paziņoja, ka visa Šapeko pilsēta sēro par notikušo. “Pilsētas iedzīvotāji raud, mēs nekad neko tādu nebijām iedomājušies. “Chapecoense” ir lielākais, kas pilsētai nes prieku,” teica Toco.

“Chapecoense” bija ceļā uz “Copa Sudamericana” jeb Dienvidamerikas otrā prestižākā klubu turnīra pirmo finālspēli, kurā tai bija jātiekas ar Medeljinas “Atletico Nacional” komandu. Šī bija pirmā reize, kad Šapeko pilsētas klubs sasniedza kādu no kontinenta turnīra fināliem. Ar 52 punktiem 37 spēlēs “Chapecoense” ieņem devīto vietu Brazīlijas čempionāta kopvērtējuma tabulā.

“Chapecoense” lidmašīnas avārija kļuvusi par vienu no traģiskākajām aviokatastrofām futbola vēsturē. Pirms 29 gadiem aviokatastrofā Peru gāja bojā 23 Limas “Alianza” komandas pārstāvji. 1949.gadā, ietriecoties baznīcā, gāja bojā 23 personas no Itālijas komandas “Torino” personāla. 1993.gadā aviokatastrofā gāja bojā 22 Zambijas futbola izlases pārstāvji.

Dienvidamerikas Futbola konfederācija (CONMEBOL) oficiāli atcēlusi Dienvidamerikas kausa finālu, kurā “Chapecoense” bija jātiekas ar “Atletico Nacional”. “Visas konfederācijas aktivitātes tiek apturētas līdz tālākam paziņojumam,” informēja CONMEBOL.

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu