Mediji: EP prezidents Šulcs atstās amatu un atgriezīsies Vācijas politikā • IR.lv

Mediji: EP prezidents Šulcs atstās amatu un atgriezīsies Vācijas politikā

39
Eiroparlamenta priekšsēdētājs Martins Šulcs. Foto: Ieva Lūka, LETA

Šulcs grasoties kandidēt nākamgad gaidāmajās Vācijas parlamenta vēlēšanās.

Eiropas Parlamenta (EP) prezidents Martins Šulcs trešdien paziņojis, ka atstās šo amatu un atgriezīsies Vācijas politikā, Vācijas mediju vēstīto atstāsta LETA. 

Par šādu lēmumu sociāldemokrātu (SPD) politiķis pavēstīja raidorganizācijai ARD, piebilstot, ka precīzas detaļas par saviem nodomiem atklās ceturtdien. Vācijas laikraksts “Süddeutsche Zeitung” rakstīja, ka nākamgad gaidāmajās Vācijas parlamenta vēlēšanās Ziemeļreinā-Vestfālenē Šulcs kandidēs kā SPD saraksta pirmais numurs. 

Nav tomēr zināms, kādu lomu Vācijas politikā SPD plāno piešķirt pašreizējam EP prezidentam. Šobrīd tiek uzskatīts, ka SPD kanclera amata kandidāts varētu būt pašreizējais ekonomikas ministrs Zigmārs Gabriēls, kas kancleres Angelas Merkeles “lielās koalīcijas” kabinetā ieņem arī vicekanclera amatu. 

Šulcs tiek minēts kā alternatīva Gabrielam. Šulcs varētu tikt virzīts arī Vācijas ārlietu ministra amatam, kas varētu kļūt vakants februārī, ja pašreizējais ministrs Franks Valters Šteinmeiers ieņems Vācijas prezidenta amatu. SPD paziņojusi, ka savu kanclera amata kandidātu nosauks janvārī, lai gan uz partiju pieaudzis spiediens nosaukt savu kampaņas līderi agrāk pēc kristīgo demokrātu (CDU) līderes Merkeles nedēļas nogales paziņojuma, ka viņa kandidēs uz ceturto termiņu valdības vadītāja krēslā.

Komentāri (39)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu