IeM par aptuveni 30 000 eiro plāno pirkt zemi Latgalē un Vidzemē robežas ierīkošanai • IR.lv

IeM par aptuveni 30 000 eiro plāno pirkt zemi Latgalē un Vidzemē robežas ierīkošanai

21
Latvijas - Krievijas valsts robeža. Foto: Ivars Soikāns, LETA

Šos īpašumus veido nepilnu hektāru vai pāris hektāru lielas zemes platības Alūksnes, Baltinavas, Zilupes un citos novados.

Valdība šodien atļāva Iekšlietu ministrijai (IeM) turpināt atsavināt vairākus nekustamos īpašumus Latgalē un Vidzemē, lai valsts varētu ierīkot robežas joslu ar Krieviju, ziņo LETA.

Šos īpašumus veido nepilnu hektāru vai pāris hektāru lielas zemes platības Alūksnes, Baltinavas, Zilupes un citos novados. Kopumā valsts plāno šim mērķim iztērēt aptuveni 30 000 eiro. 

Latvijas valsts robežas josla tiek noteikta, lai iezīmētu robežu dabā, kā arī novērstu iespējamo apdraudējumu robežkontroles jomā, nodrošinātu valsts robežas neaizskaramību, organizētu kontrolētu valsts robežas šķērsošanu un novērstu preču pārvietošanu pāri valsts robežai ārpus noteiktajām robežšķērsošanas vietām. Robežas joslas platums nedrīkst būt šaurāks par starptautiskajos līgumos noteikto valsts robežas joslas plat

umu – 12 metriem. Valdība jau iepriekš atļāvusi IeM atsavināt nelielas zemes platības robežas tuvumā, lai valsts varētu ierīkot robežas joslu ar Krieviju.

Komentāri (21)

Anonīms 23.11.2016. 10.15

nez cik reizes jau pērk to zemi, ja būtu kādam žurnālistam laiks saskaitīt , cik miljardus bāleliņi jau ir sabāzuši savās kabatās robežu ar Krieviju “siprinādami”…

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu