Parādnieks: Atrast resursus smagi slimās Baibas Barones slimnīcas rēķina apmaksai var • IR.lv

Parādnieks: Atrast resursus smagi slimās Baibas Barones slimnīcas rēķina apmaksai var

32
Saeimas deputāts Imants Parādnieks sarunu festivālā "Lampa". Foto: Evija Trifanova, LETA

Deputāts neizslēdza, ka pēc vajadzīgās informācijas saņemšanas varētu rosināt Saeimas Budžeta komisijā izskatīt šo jautājumu.

Faktiski atrast resursus smagi slimās Baibas Barones slimnīcas rēķina apmaksai var, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam “Rīta panorāma” sacīja Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāja biedrs deputāts Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK), atstāsta LETA.

Deputāts norādīja, ka ir dažādi veidi, kā šo jautājumu izskatīt. Teorētiski ir iespējams pa to spriest līdz ar deputātu priekšlikumiem nākamā gada budžetā, bet ņemot vērā, ka šī nauda ir vajadzīga jau šogad, tad skatīt jautājumu nākamā gada budžeta kontekstā nebūtu labākais veids, norādīja Parādnieks. 

Viņš neizslēdza, ka pēc vajadzīgās informācijas saņemšanas varētu rosināt Saeimas Budžeta komisijā izskatīt šo jautājumu. Parādnieks arī akcentēja, ka šis noteikti nav vienīgais gadījums, kas parāda nepilnības Latvijas veselības aprūpes sistēmā. Viņš atgādināja, ka šogad veselības aprūpes budžetā ir piešķirti līdzekļi arī dažādu neparedzētu gadījumu apmaksai. Deputāts arī rosinot piešķirt šādiem gadījumiem 600 000 eiro, kas tiks iegūti, nākamgad palielinot akcīzes nodokli cigarillām. 

Tikmēr labdarības organizācija “Ziedot.lv” vēsta, ka jau ir atvērusi ziedojumu kontu Baibas Barones slimnīcas rēķina apmaksai. Kā ziņots, pēdējā laikā sabiedrības uzmanības lokā nonākuši vairāki gadījumi, kad vākti ziedojumi, lai palīdzētu smagi slimu cilvēku ārstēšanā. Piemēram, šogad augustā tika saziedota visa nepieciešamā summa smagi slimās Baibas Barones aknu transplantācijai. Latvijas Televīzija pirmdien vēstīja, ka sieviete jau otro mēnesi pavada Tartu Universitātes slimnīcas intensīvās terapijas nodaļā, gaidot aknu donoru. 50 000 eiro operācijai saziedoja līdzcilvēki, taču par uzturēšanos Igaunijā rēķins jau sasniedzis 100 000 eiro. 

Šo summu Nacionālais veselības dienests nesegs, jo aknu transplantācija pagaidām nav valsts apmaksāto pakalpojumu klāstā. Pēc minētā gadījuma Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) norādīja, ka Veselības ministrijai (VM) ir jāveic nepieciešamās reformas, lai arvien mazāk būtu situācijas, kad pacientiem mūsdienās nebūt ne unikālu procedūru veikšanai jālūdz ziedojumi sabiedrībai. Vienlaikus premjers pauda, ka “vismaz pagaidām nav iespējams prognozēt, kurā brīdī valsts varēs garantēt, ka visus iespējamos nepieciešamos veselības aprūpes pakalpojumus iedzīvotāji varēs saņemt tepat Latvijā, nemeklējot palīdzību ārzemju klīnikās”.

Komentāri (32)

jurisml_inbox_lv 16.11.2016. 12.30

plaanaa galdiņa urbeeju elektoraats kanaši samet miinusus , paldies.

+10
-3
Atbildēt

2

    Ēriks > 16.11.2016. 13.41

    Kur nu tev mīnusi,tagad dabūsi daudz plusus,ka noliki gar zemi kārtējo sarkano nacionāli.Bet tas tikai pusdarbs,varēji jau dubultot pozitīvismu,ja būtu pieminējis lembi un viņa partiju,kas nespēj sakārtot veselības lietas.

    +4
    -8
    Atbildēt

    0

    andrejs > 16.11.2016. 20.38

    lembes nepieminēšana ir šī trhtenberga komenta trūkums. Tāpēc arī tik maz plusu

    0
    -4
    Atbildēt

    0

jurisml_inbox_lv 16.11.2016. 10.16

nu tad nokaarto lai buutu donors un izbazuunee pa visu valsti ka esi izliidzeejis nelaimee nonaakušam cilveekam kurš nav augsti situeets un tava partija ar lieliem soļiem tiks saeimaa naako’;sajaas veeleešanaas ar pašvaldiibas , nesmaidi , lieta nopietna, citaadi izskataas ka uz gruutdieņiem balstiita juusu varas politika , taapat kaa krievijaa , kuraa ir 70 000 000 oficiaalu nabagu , kuri mutes paveeruši klausaas savaa staļina kopijaa , gaidiidami ka tas iekaros vismaz Eiropu

+12
-7
Atbildēt

0

eraksti 16.11.2016. 14.02

Vai tad par rēķiniem maksā ar resursiem, nevis ar naudu?…

+2
-2
Atbildēt

3

    atrium > eraksti 16.11.2016. 18.27

    Baiba

    bet tā sauktajiem bēgļiem Vienotība resursus atrod

    Visādas padibenes un parazīti ir Vienotības potenciālais elektorāts, ja vien tai šajā dzīvē to izdosies izmantot, bet renģēdāji jau līdz mielēm ir atēdušies politkorektumu.

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    Anonīms > eraksti 16.11.2016. 21.48

    bēgļus uzņem visas partijas – neba nu vienotība vienīgā , patirgojās, sadalīja kam kas tiks un viss notiek

    Tas ir absurds, nespēju noticēt, kā latvieši tiek burtiski iznīcināti un ved iekšā rīkļugriezējus un mums – nāvei nolemtiem par šito biznesu vēl jāmaksā – nu tas ir absurds…

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Baiba > eraksti 16.11.2016. 18.09

    Naudu nespēj atrast ne Labklājības, ne Veselības ministrija. Vienkārši trūkst vārdu redzot kā Baronu ģimene mokās bez sawas valsts atbalsta, bet tā sauktajiem bēgļiem Vienotība resursus atrod

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu