Līdz jaunas valdības iecelšanai Igaunijā nenotiks valdības sēdes • IR.lv

Līdz jaunas valdības iecelšanai Igaunijā nenotiks valdības sēdes

38
NULL

Pēc tam, kad Centra partijas kongresā aizvadītajā nedēļas nogalē šī politiskā spēka ilggadējais līderis Edgars Savisārs tika nomainīts ar Jiri Ratasu, Igaunijā ir izraisījusies valdības krīze. 

Igaunijas valdība ir atcēlusi trešdien paredzēto valdības sēdi, un līdz jaunas valdības iecelšanai notiks tikai valdības sanāksmes, ziņo LETA.

Igaunijas valdības preses dienestā informēja, ka trešdien paredzētā valdības sēde ir atcelta, un neviena valdības sēde nenotiks līdz jaunas valdības iecelšanai. Pašreizējais valdības sastāvs pulcēsies uz regulārām valdības sanāksmēm, bet tradicionāli tajās netiek pieņemti nekādi nozīmīgi lēmumi.

Jau vēstīts, ka piecu Igaunijas parlamenta frakciju – tostarp divu valdošās koalīcijas partiju – priekšsēdētāji pēc sanāksmes otrdien ir izteikuši aicinājumu premjerministram Tāvi Reivasam, kurš ir valdošās Reformu partijas priekšsēdētājs, līdz trešdienas plkst.14 atkāpties no valdības vadītāja amata, pretējā gadījumā visu piecu frakciju deputāti balsojumā parlamentā atbalstīs neuzticības izteikšanu premjeram.

Pēc tam, kad Centra partijas kongresā aizvadītajā nedēļas nogalē šī politiskā spēka ilggadējais līderis Edgars Savisārs tika nomainīts ar Jiri Ratasu, Igaunijā ir izraisījusies valdības krīze. Valdošajā koalīcijā ietilpstošās Sociāldemokrātiskā partija un “Tēvzemes” un “Res Publica” savienība pārmet Reformu partijai, kā tā cenšas izveidot jaunu valdošo koalīciju ar Centra partiju, taču Reivass to noliedzis. Savukārt SDE priekšsēdētājs Jevgeņijs Osinovskis paziņojis, ka arī viņa vadītā partija ir gatava sākt sarunas par jaunas valdības veidošanu un gadījumā, ja jaunā valdība tiks veidota kopā ar Centra partiju, par premjeru varētu kļūt Ratass.

Komentāri (38)

markizs 09.11.2016. 12.31

Nesaprotu kādā veidā var Jüri pārvērst par Jiri. Izklausās pēc kaut kāda Igaunijas Čeha :D Juris viņš ir ne Jiris.

0
0
Atbildēt

2

    cabulis > markizs 09.11.2016. 13.32

    Pat čehs nav Jiris, bet Jirži. Viņiem ir R ar jumtiņu, izrunā ~ RŽ (piem. Dvoržāks).

    0
    0
    Atbildēt

    0

    atrium > markizs 09.11.2016. 22.11

    Jerzy tas pats Jurek.

    0
    0
    Atbildēt

    0

j_zalitis 09.11.2016. 12.24

Kremlis visur raujas pie varas. Pat Igaunijā.

0
0
Atbildēt

1

    Ēriks > j_zalitis 09.11.2016. 17.10

    Tikai nu izrādīsies,ka kremlini Igaunijā būs nomaskējušies vēl labāk kā Latvijā.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu