Ķīna nosoda ES komisāru Etingeru par "šķībo acu" komentāru • IR.lv

Ķīna nosoda ES komisāru Etingeru par “šķībo acu” komentāru

19
Ginters Etingers. Foto: EPA-LETA

Austrumu valsts aicina Rietumu politiķus atbrīvoties no pārākuma sajūtas

Ķīna trešdien nosodīja Eiropas Savienības (ES) digitālās ekonomikas komisāra Gintera Etingera izteikumus, kuros viņš ķīniešus bija raksturojis, lietojot apzīmējumu “šķības acis”, vēsta aģentūras LETA-AFP. Komisārs biznesa forumā Hamburgā oktobrī bija izsmējis Ķīnas politiķu delegāciju, nosaucot par “blēžiem” ar “šķībām acīm”.

Komisāra izteikumi tika slepeni nofilmēti un video ar viņa teikto tika publicēts vietnē “YouTube”. Viņš sacījis, ka visiem delegācijas dalībniekiem mati esot saķemmēti no kreisās puses uz labo un ieziesti ar zābaksmēru.

“Šīs piezīmes atklāj, ka dažos Rietumu politiķos ir nesaprotama pārākuma izjūta,” preses konferencē paziņoja Ķīnas Ārlietu ministrijas preses pārstāve. “Mēs ceram, ka viņi iemācīsies objektīvi skatīties uz sevi un citiem un cienīt citus, un izturēties pret citiem kā vienlīdzīgiem,” viņa piebilda.

“Tā bija nevīžīga piebilde, kas nekādā veidā nebija domāta, lai izrādītu necieņu Ķīnai,” Etingers iepriekš uzsvēra intervijā Vācijas laikrakstam “Die Welt”. Pagājušajā nedēļā kļuva zināms, ka Etingers ieņems arī ES budžeta komisāra amatu, jo līdzšinējās budžeta komisāre un viceprezidente Bulgārijas pārstāve Kristalina Georgijeva atkāpusies no amata, lai varētu kļūt par Pasaules Bankas (PB) galveno izpilddirektori. Tagad Eiropas institūcijās neoficiāli izskanējis, ka izteicieni par ķīniešiem varētu traucēt viņa karjerai.

Komentāri (19)

dzeris49 02.11.2016. 16.04

Pamēģinātu viņš ko līdzīgu pateikt par arābiem vai citiem musulmaņiem.

Te tev nu bija – eirokomisārs.

+2
0
Atbildēt

1

    J.Biotops > dzeris49 02.11.2016. 19.35

    Kas ta nu?

    Islams ir miermīlīks! Kurš to nesaprot – sekir baškā!

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Anonīms 02.11.2016. 17.18

ārietis – tādi jau viņi visi tur ir un tie, kas nav tie ir vēl trakāko jo ķēmojas pakaļ tīrasinīgajiem

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu