Veselības ministrija: Jebkuras pārmaiņas saskaras ar zināmu pretestību • IR.lv

Veselības ministrija: Jebkuras pārmaiņas saskaras ar zināmu pretestību

28
Alūksnes slimnīca. Foto: aluksniesiem.lv
Evita Puriņa

Noslēdzam debates par mazo slimnīcu reformu

Veselības ministrija ir atvērta dialogam ar ārstniecības iestāžu un pašvaldību vadītājiem, vienlaikus uzsverot, ka iedzīvotājiem jāsaņem kvalitatīvi un droši pakalpojumi. Tā, noslēdzot debates par plānoto pakalpojumu klāsta samazinājumu mazajās slimnīcās, uzsver ministrijas valsts sekretārs Kārlis Ketners.

Pie pārliecības, ka pakalpojumu samazināšana mazajās Latvijas slimnīcās aprūpes kvalitāti pasliktinās, nevis uzlabos, paliek Slimnīcu biedrības pārstāve Egija Širova, un viņas argumentus atbalsta pārliecinošs vairākums balsotāju.

Pagaidām Veselības ministrija nerunā par konkrētu slimnīcu reorganizāciju, vien norāda, ka tās tiks sadalītas pa līmeņiem, lai pacienti saņemtu vajadzīgo aprūpi. Taču Pasaules Bankas pētījums, kurā norādīts uz atšķirīgo kvalitāti un ieteikts resursus koncentrēt lielākos centros, ļāvis slimnīcām noprast, kas tās sagaida.

Patlaban visskaļāk iebildusi Alūksne, kur saskaņā ar Latvijas Televīzijas ziņoto savākti vairāki tūkstoši parakstu un kurp trešdien plāno doties veselības ministre Anda Čakša. Alūksnes slimnīca norāda, ka to plānots pārvērst par ambulatoro dienas centru un virkne pakalpojumu iedzīvotājiem kļūšot grūti pieejami.

Slimnīcu biedrība norāda, ka domāt par slimnīcu tīkla reformām varētu tikai tad, kad mazajās slimnīcās būs būtiski stiprināta pirmsslimnīcu ārstēšana. Tas savukārt ir viens no Veselības ministrijas solījumiem nākotnei.

Kā domājat jūs? Nobalsojiet un izsakiet savu viedokli Ir.lv debašu sadaļā.

Komentāri (28)

no tuvienes 02.11.2016. 16.46

ja nereformēs visu “kompleksi” un uzreiz, tāpat kā līdz šim, nekas nesanāks. Visa “papildus” nauda izkusīs kā šodienas sniegs…

0
0
Atbildēt

0

dzeris49 02.11.2016. 08.29

Ja jau kas jāreformē, tad jāsāk ar VM, pilnīgi bezjēdzīgu iestādi, ar molzīgu ierēdņu skaitu, kura nemitīgi veic “reformas”, pēc kurām viss kļūst tikai sliktāks, Igaunijā tādas nav, toties tur ir sakārtota un visiem pieejama med. sistēma.

Ja pašas VM izmaksas, kuras ir virs 50 milj., samazinātu kaut par 20%, tad pietiktu gan Alūksenes slimnīcai, gan vēl kādam, ja tiem, kas Stradiņos nozaga 12 milj., atprasītu tos atpakaļ, un vēl var minēt daudz piemērus, kā Latvijā pazūd nauda.

Nu bet, tur nav kop brīnīties Čerņeckis savā intervijā lieliski nodemostrēja mūsu VP kvalitāti un tur notiekošo, saprotams, ka viss tas pats attiecas arī uz VM, jo darbiniekus jau visur izvēlas pēc vienādiem kritērijiem, starp kuriem godīgums un kompetence ir pēdējā vietā.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu