Vēstnieks: Uzņēmējdarbības vide Ukrainā saglabājas problemātiska • IR.lv

Vēstnieks: Uzņēmējdarbības vide Ukrainā saglabājas problemātiska

2
Juris Poikāns. Foto: Ieva Lūka, LETA

Valstī redzami centieni uzlabot ierēdņu darbu un sakārtot enerģētikas tirgu

Latvijas uzņēmēji Ukrainā joprojām saskaras ar ļoti daudzām problēmām, tomēr valstī ir manāmi centieni sakārtot uzņēmējdarbības vidi, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam “Rīta panorāma” atzina Latvijas vēstnieks Ukrainā Juris Poikāns, citē aģentūra LETA.

“Mūsu uzņēmēji Ukrainā saskaras ar zināmām darbības problēmām. Tas uzņēmējdarbības klimats nav sevišķi pozitīvs, tiesu sistēma buksē,” sacīja Poikāns. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka pēdējā laikā ir izdarīts ļoti daudz, lai situāciju Ukrainā uzlabotu, piemēram, ir ieviesta jauna patruļpolicija, manāmi mēģinājumi uzlabot ierēdņu darbu un sakārtot elektroenerģijas un gāzes tirgu. “Bet tas viss būs diezgan lēni, jo mantojums, ko viņi ir saņēmuši, ir daudz, daudz smagāks, nekā tas bija, piemēram, Baltijas valstīm,” sacīja vēstnieks.

Viņš atzina, ka Latvijas uzņēmēju interese par Ukrainas tirgu aizvien ir diezgan liela, piemēram, kosmētikas ražotājam “Dzintars” Ukrainā joprojām ir ap 20 veikalu, SIA “Lattelecom” tikko noslēdzis lielu līgumu ar Ukrainas nacionālo telekomunikāciju uzņēmumu. Kopumā pēdējā pusgada laikā Latvijas eksports uz Ukrainu esot pieaudzis par 30%, līdz ar to Latvijas uzņēmējiem ir interese par situācijas stabilizēšanos Ukrainā, sacīja Poikāns.

Kopumā gan vēstnieks atzina, ka ar situācijas normalizēšanu Austrumukrainā pēdējā laikā progress nav bijis liels, bet vienmēr varot būt arī sliktāk. Viņš neizslēdza iespēju, ka konflikts Austrumukrainā varētu palikt iesaldēts. Vēstnieks pieļāva, ka Minskas vienošanās izpilde varētu tikt pagarināta par gadu.

Komentāri (2)

simourg 24.02.2017. 15.14

Kredīs uzņemumiem ar izdevigiem noteikumiem, piesakies aizpildot anketu un piesaisti naudu! http://www.cityfinances.lv/lv/kredits-uznemumiem/

0
0
Atbildēt

0

atrium 28.10.2016. 12.45

Ko tur par Ukrainu, ja ES un NATO valstī, Latvijā, uzņēmējdarbības vide ir problemātiska un enerģētikas tirgus pakārtots Gazprom vajadzībām.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu