Saeima apstiprina Razāni FKTK priekšsēdētāja vietnieka amatā • IR.lv

Saeima apstiprina Razāni FKTK priekšsēdētāja vietnieka amatā

30
FKTK priekšsēdētājs Pēteris Putniņš. Foto: Evija Trifanova, LETA

Razāni FKTK priekšsēdētāja vietnieka amatam izvirzīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) un Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

Saeima šodien apstiprināja Guntu Razāni Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētāja vietnieka amatā, ziņo LETA.

Par viņas apstiprināšanu šajā amatā nobalsoja 78 Saeimas deputāti, pret – septiņi. Neviens parlamentārietis balsojumā neatturējās.

Razāni FKTK priekšsēdētāja vietnieka amatam izvirzīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) un Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

Pēdējā Razānes darba vieta bija AS “Latvijas Finieris”, kur viņa bija uzņēmuma mārketinga pārstāve ASV. Razānes kompetencē bija piesaistīt potenciālos sadarbības partnerus un klientus ASV tirgū, sniegt biznesa konsultācijas par sadarbības iespējām Latvijā, kā arī sagatavot tirgus izpētes informāciju par jaunumiem ASV tirgū, liecina kandidātes dzīves gājuma apraksts.

FKTK priekšsēdētāja vietnieka amata pretendente iepriekš strādājusi kā Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāve ASV. Pirms tam Razāne ieņēmusi AS “SEB banka” vecākā korporatīvo klientu vadītāja amatu, kur viņas kompetencē bija koordinēt un vadīt savu lielo uzņēmumu portfeļa apkalpošanas grupu, piesaistīt jaunus lielus uzņēmumus bankas portfelim, vadīt M&A transakcijas un pārdot citus bankas produktus, kā arī nodrošināt kredītu pieteikumu kvalitāti un prezentēt tos kredīta komitejās.

Razāne iepriekš strādājusi “DnB Nord” bankā gan centrālajā birojā Dānijā, Kopenhāgenā, gan arī Latvijā un pildījusi šajā bankā gan vecākās kredītu analītiķes pienākumus, gan riska analītiķes un “Basel II” analītiķes pienākumus.

Razāne vairāk nekā 25 gadu ilgās karjeras laikā strādājusi arī vairākās citās bankās un organizācijās, tostarp no 2000.gada līdz 2003.gadam viņa bija Latvijas Attīstības aģentūras Zviedrijā pārstāvniecības vadītāja.

FKTK priekšsēdētāja vietnieka amata kandidātei ir maģistra grāds ekonomikā un finansēs.

Saeima FKTK priekšsēdētāja vietnieku ieceļ amatā uz sešiem gadiem. FKTK priekšsēdētāja vietnieka vieta ir vakanta kopš februāra, kad Saeima FKTK priekšsēdētāja amatā ievēlēja Pēteru Putniņu, kurš līdz tam bija FKTK priekšsēdētāja vietnieks.

Kā ziņots, Razānes iecelšanu šajā amatā atbalstīja arī parlamenta Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija, lai arī opozīcijas pārstāvis Mārtiņš Bondars (LRA) mudināja sagaidīt Ārlietu ministrijas (ĀM) pārbaudes beigas saistībā ar Razānes vīra, bijušā vēstnieka ASV Andra Razāna, kļūdaini saņemto pabalstu. Razāns saņemto pabalstu ir atmaksājis.

 

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu