Atstādinātā tiesnese Orniņa piekritusi strādāt Tiesu administrācijā par vecāko referenti • IR.lv

Atstādinātā tiesnese Orniņa piekritusi strādāt Tiesu administrācijā par vecāko referenti

8
Bijusī Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas tiesnese Aija Orniņa. Foto: Edijs Pālēns, LETA

Darba pienākumus viņa sāks pildīt no 1.novembra

No amata atstādinātā Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas priekšsēdētāja Aija Orniņa piekritusi strādāt par vecāko referenti Tiesu administrācijā (TA), ziņo LETA.

Darba pienākumus viņa sāks pildīt no 1.novembra. Orniņa ir norīkota TA Tiesu un zemesgrāmatu departamenta Tiesu iestāžu informācijas sistēmas nodaļas vecākā referenta (anonimizētāja) amatā.

Orniņa aģentūrai LETA norādījusi, ka viņai tika piedāvātas trīs darba iespējas, viena no tām saistīta arī ar grāmatvedību.

Atstādinātā tiesnese saņems tādu algu, kāda noteikta konkrētajai amata vietai.

Kā ziņots, mēneša sākumā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sāka kriminālprocesu pret tiesnesi un tajā Orniņai ir piemērots aizdomās turētās statuss. Šis process bija saistīts ar uzņēmēju Jūliju Krūmiņu, pret kuru birojs arī sācis divus kriminālprocesus.

Kā iepriekš skaidroja tiesnese, minētajā lietā viņai tiek inkriminēta neizpaužamu ziņu izpaušana un “piedāvājuma pieņemšana” no Krūmiņa.

Vaicāta, vai kriminālprocess saistīts ar kādu konkrētu lietu, kas bija pie viņas izskatīšanā, Orniņa sacīja, ka tā neesot, turklāt viņa uzsvēra, ka Krūmiņu pazīst jau ilgus gadus un uzņēmējs nekad nav viņai piedāvājis kādus materiālus labumus, līdz ar to viņa nekad tādus nav varējusi pieņemt.

Tikmēr Latvijas Televīzijas raidījums “De facto” vēstīja, ka Krūmiņš varētu būt izmantojis labās attiecības ar Orniņu, lai palīdzētu paziņam saistībā ar kādu civillietu. Raidījumam neoficiāli bija kļuvis zināms, ka KNAB ir aizdomas, ka Krūmiņš mēģinājis izlīdzēt uzņēmējam Jurim Miķelim, kura ziedojums Zaļo un zemnieku savienībai arī pievērsis KNAB uzmanību partiju finansēšanas lietā. Orniņas vadītā tiesa skatījusi kādu ar Miķeli saistītu lietu.

 

Komentāri (8)

Aigars Brauns 26.10.2016. 14.36

Tā kā tiesu sistēmas informācija referentei būs pieejama pirms anonimizācijas, pavērsies plašas iespējas papildināt trūcīgo vecākās referentes algu.

+3
0
Atbildēt

0

jurisml_inbox_lv 26.10.2016. 13.50

a kas mazgaas ķemertiņus krūmiņam, liekas ka viņā vareetu maksaat vairaak.

Faktiski tos tiesiibsargaataaju armijas iereedņus , tiesnešus tai skaitaa , vajadzeetu peec atseedeešanas ieslodziijumaa , tureet no iepriekšeejaam darba vietaam lielgabala šaaviena attaalumaa.

+3
0
Atbildēt

0

dzeris49 26.10.2016. 14.20

To sauc negatīva selekcija un absolūtu nespēju šai sistēmai pašattīrīties, Latvijā viss notiek pēc tā teiciena, ka mēsli vienmēr peld pa virsu un negrimst nekad.

+3
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu