Eirozona apstiprina 2,8 miljardu eiro piešķiršanu Grieķijai • IR.lv

Eirozona apstiprina 2,8 miljardu eiro piešķiršanu Grieķijai

25
Foto: Ieva Čīka, LETA

Valsts panākusi reformu progresu vairākās prasītajās jomās

Eirozonas amatpersonas otrdien paziņoja, ka apstiprinājušas 2,8 miljardu eiro piešķiršanu Grieķijai no trešās glābšanas programmas, jo valsts spējusi nodrošināt nepieciešamās reformas. Kā vēsta aģentūras LETA-AFP, pēc šo līdzekļu izmaksas Grieķija būs saņēmusi 31,7 miljardus eiro no 86 miljardus eiro vērtās trešās glābšanas programmas, kas tika piešķirta 2015.gada jūlijā.

Kārtējo maksājumu apstiprinājis Eiropas Stabilitātes mehānisms (ESM). “Šodienas lēmums Grieķijai izmaksāt 2,8 miljardus eiro ir pazīme, ka Grieķijas cilvēki stabili uzrāda progresu savas valsts reformēšanā,” norāda ESM vadītājs Klauss Reglings.

Viņš pavēstīja, ka Grieķijas valdība ir panākusi progresu pensiju sistēmas reformā, banku pārvaldē, enerģētikas sektorā un nodokļu iekasēšanā. “Tā arī īstenojusi papildu soļus, lai sāktu jaunā privatizācijas un investīciju fonda darbību,” sacīja Reglings.

Ja Grieķija īstenos papildu reformas šajā glābšanas programmā, tad tās ekonomikas izaugsme “nākamgad varētu paātrināties un valdība varēs sākt atkal nākamgad emitēt obligācijas”, piebilda Reglings.

Komentāri (25)

J.Biotops 26.10.2016. 08.00

Kas nekait dalīt naudu, ja pašam tā nav jānopelna. Saņemt arī jauki. Un ja vēl tiek pie „obligāciju emitēšanas”, tad laime bezgalīga.

Bet ja nu iznāk ne gluži bezgalīga…. ko tad?

+1
0
Atbildēt

0

Anonīms 25.10.2016. 21.53

Protams tas ir labi, taču ir lielas aizdomas, ka ta bus karteja veja izmesta nauda.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu