Tramps debatēs atsakās atbildēt, ka būtu gatavs atzīt Klintones uzvaru • IR.lv

Tramps debatēs atsakās atbildēt, ka būtu gatavs atzīt Klintones uzvaru

40
Foto: AFP-LETA

Klintone paziņo, ka Tramps būtu Putina “marionete”

Pēdējās priekšvēlēšanu debatēs ASV prezidenta amata kandidāts no Republikāņu partijas Donalds Tramps, diskutējot ar savu sāncensi no Demokrātu partijas Hilariju Klintoni, atteicās atbildēt, vai viņš būtu gatavs atzīt savu zaudējumu novembrī paredzētajās vēlēšanās, ja Klintone uzvarēs, vēsta aģentūra LETA-DPA.

“Es jums tad pateikšu,” atbildot uz debašu vadītāja jautājumu, vai viņš būs gatavs atzīt savu sakāvi, ja vēlēšanās zaudēs, teica Tramps. Uz debašu vadītāja lūgumu precizēt savu nostāju Tramps atteica: “Es saglabāšu jums intrigu, labi?” Tramps sacīja, ka “pašlaik par to nedomā”, un norādīja uz vairāku labējo plašsaziņas līdzekļu apgalvojumiem, ka vēlēšanās gaidāma krāpšana un “balsošanai ir reģistrēti miljoniem cilvēku, kuriem nebūtu jābūt reģistrētiem balsošanai”.

Republikāņu kandidāts sacīja, ka “korumpētie plašsaziņas līdzekļi” ir nostājušies pret viņu un “saindējuši vēlētāju prātus, bet par nelaimi tiem, es domāju, ka vēlētāji “redz tam cauri”. (..) Mēs to redzēsim [vēlēšanu dienā] 8.novembrī.”

Klintone teica – arī agrāk Tramps ir sacījis, ka attiecībā uz viņu notikusi krāpšana, piemēram, kad viņa uzņēmumi zaudējuši tiesas prāvās vai kad viņam sākumā nav veicies republikāņu priekšvēlēšanās. “Katru reizi, kad Donalds domā, ka lietas nenotiek viņam par labu, viņš apgalvo, ka pret viņu notikusi krāpšana,” sacīja demokrātu kandidāte.

“Bija pat laiks, kad viņš neieguva “Emmy” balvu par savu televīzijas raidījumu trīs gadus pēc kārtas, un viņš sāka tvītot, ka “Emmy” [balvu piešķiršanā] pret viņu notikusi krāpšana,” teica Klintone. “Man to būtu vajadzējis dabūt,” atteica Tramps un iesmējās.

Klintone pacēla labo roku un turpināja: “Tas ir domāšanas veids. Tā Donalds domā. Un tas ir smieklīgi, bet reizē tas patiešām rada bažas.” Viņa uzsvēra – ja lielo partiju pārstāvji atsakās atzīt vēlēšanu rezultātus, “tas neatbilst tam, kā darbojas mūsu demokrātija”.

Klintone debatēs brīdināja, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins atbalsta Trampu cīņā par Balto namu tāpēc, ka Tramps kā ASV prezidents būtu Putina “marionete”, ziņo LETA-AFP. Asajās debatēs Klintone atsaucās uz ASV izlūkdienestu ziņojumiem, ka pret viņas partiju un vēlēšanu kampaņu tikuši vērsti Krievijas kiberuzbrukumi, un pieprasīja, lai Tramps nosodītu šos uzbrukumus.

“Viņi ir ielauzušies amerikāņu interneta vietnēs, amerikāņu privātpersonu un institūciju kontos,” paziņoja Klintone. “Tad viņi ir nodevuši šo informāciju vietnei “WikiLeaks” ar mērķi ievietot to internetā,” viņa sacīja.

Tramps noraidīja izlūkdienestu ziņojumus un paziņoja, ka “mūsu valstij nav ne jausmas” par šādiem kiberuzbrukumiem. Republikāņu kandidāts sacīja, ka viņam varētu būt labākas attiecības ar Maskavu nekā Klintonei tāpēc, ka, “Putinam, spriežot pēc visa, ko redzu, nav nekāda respekta pret šo personu”.

Klintone uz to asi atbildēja: “Tiešām, tas ir tāpēc, ka viņš (Putins) labāk gribētu marioneti Savienoto Valstu prezidenta amatā.” “Nekādu marioneti. Jūs esat marionete,” atcirta Tramps. “Ir pavisam skaidrs, ka jūs neatzīsiet to, ka Krievija ir iesaistījusies kiberuzbrukumos pret ASV,” turpināja Klintone. “[Jūs neatzīsiet,] ka esat veicinājis spiegošanu pret mūsu tautu. Ka esat gatavs paust Putina uzskatus, pieņemt viņa vēlmju sarakstu, sagraut NATO, darīt visu, ko vien viņš grib,” sacīja Klintone.

Pēdējās no trim Klintones un Trampa televīzijas debatēm pirms 8.novembrī paredzētajām prezidenta vēlēšanām notika trešdienas vakarā (ceturtdienas rītā pēc Latvijas laika) Lasvegasā.

LTV ”Rīta Panorāmā” Kārlis Dagilis no ASV stāstīja, ka šoreiz grūti izšķirt, kurš kandidāts debatēs uzvarējis, jo Tramps sevi labi parādījis. Kaut arī Klintone pašlaik aptaujās nacionālajā līmenī apsteidz Trampu, viņas uzvara vēlēšanās neesot pilnīgi droša, jo tās norit pēc štatu principa.

Komentāri (40)

DD1 20.10.2016. 16.58

ASV plašsaziņas līdzekļi neapšaubāmi ir nostājušies Klintones pusē, ietekmējot vēlēšanu iznākumu līdzīgi kā tas notiek Krievijā. Domāju, ka rezultātu par sliktu Trampam iespaidos arī tas, ka ASV nav personu ID kodu, kas nozīmē, ka var novēlēt daudzi nelegālie imigranti.

+1
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu