Kosmētikas ražotājam "Dzintars" ierosināts tiesiskās aizsardzības process (papildināta) • IR.lv

Kosmētikas ražotājam “Dzintars” ierosināts tiesiskās aizsardzības process (papildināta)

22
Foto: dzintars.lv

Uzņēmums izvēlējies ceļu stabilas saimnieciskās darbības atjaunošanai

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa kosmētikas ražotājam AS “Dzintars” ierosinājusi tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) lietu, liecina Maksātnespējas reģistra informācija. Kā vēsta aģentūra LETA, lieta ierosināta vakar, 17.oktobrī.”Dzintars”: Tiesiskās aizsardzības procesa nolūks ir turpināt saimniecisko darbību

TAP esot brīvprātīga izvēle, lai varētu turpināt saimniecisko darbību. Kā vēstīts uzņēmuma paziņojumā medijiem, ražotājam ir radušās finansiālas grūtības, taču tas vēloties turpināt “veiksmīgu saimniecisko darbību”. Uzņēmuma pārstāvji norāda, ka divas krīzes 2008. un 2014.gadā samazinājusi “Dzintara” tradicionālo tirgu, izraisot pārdošanas apjomu kritumu un apgrozāmo līdzekļu trūkumu.

Uzņēmumam sāka krāties parādi, bet patlaban tas esot gandrīz norēķinājies ar visiem izejvielu piegādātājiem un pakalpojumu sniedzējiem. Taču iekavēti tika nodokļu maksājumi, un rezultātā izveidojās 3,2 miljonu eiro parāds. Pērn “Dzintars” nomaksājis 1,5 miljonu eiro parādu, taču ar to nepietiekot.

“Tāpēc uzņēmumam ir vajadzīga atelpa un laiks, lai veiktu uzrāvienu apjomu palielināšanā. Lielākais darbs jau ir izdarīts, proti, ir parakstīti jauni lielapjoma līgumi ar Ķīnu, Irānu un citām valstīm. Uz Ķīnu šā gada septembrī nosūtītapirmā krava. Ir izstrādāti inovatīvi produkti, kuru ieviešanai ražošanā ir nepieciešami apgrozāmie līdzekļi un laiks,” skaidro uzņēmuma valdes locekle Dagnija Maike.

Patlaban uzņēmums turpina finansiālus ieguldījumus, lai pārietu uz citiemtirgiem. Kā skaidro Maike, tas ir ilgs darbs, kas paredz lielu naudas ieguldījumu, jo jārēķinās ar jaunām prasībām, citiem patērētājiem, citu tirgus mentalitāti, citu iepakojumu un citām produktu receptūrām.

“Tam visam ir nepieciešams laiks, un šobrīd mēs esam šī procesa vidū. Mums ir radies gatavās produkcijas deficīts. Pieprasījums pēc mūsu produkcijas ir pārsniedzis piedāvājumu. Tas tikai pierāda vadības izvēlētās stratēģijas pareizību – ražot augstas kvalitātes produkciju ar augstu pievienoto vērtību,” uzsver Maike.

Viņainformē, ka lielākais uzņēmuma akcionārs Iļja Gerčikovs ir ieguldījis uzņēmumā 4,5 miljonus eiro savus personiskos līdzekļus, kas apstiprinot faktu, ka vadības mērķis nav iznīcināt uzņēmumu “Dzintars”, bet, gluži pretēji, – saglabāt to un turpināt darbu.

Kā vēsta LETA, “Dzintars” pagājušajā gadā strādāja ar 5,911 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7% mazāk nekā pirms gada, savukārt kompānijas zaudējumi palielinājās par 76% līdz 2,633 miljoniem eiro. “Dzintars” ir parfimērijas un biokosmētikas izstrādātājs un ražotājs. “Dzintara” sortiments ietver vairāk nekā 1000 veidu kosmētikas, parfimērijas produktu, kā arī dekoratīvās kosmētikas izstrādājumus. Kompānija ir reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2,817 miljoni eiro.

Tiesiskās aizsardzības procesu uzņēmumam ierosina gadījumos, kad tam radušās finanšu grūtības, taču ar pareizu vadību un pārveidojumiem ir iespējams atjaunot regulāru un patstāvīgu uzņēmuma darbību.

Komentāri (22)

traductrice 18.10.2016. 13.59

Pavisam nesen viens cits kosmētikas ražotājs – Madara – savukārt lepni atvēra jaunu modernu ražotni un pastāstīja par saviem ambiciozajiem mērķiem eksporta tirgos.

Kāpēc Madarai iet, bet Dzintaram neiet? Vai ne tāpēc, ka Dzintars nostaļģiski lūkojas vien uz plašo bijušo padsavienību un cer izdzīvot vien ar sen pagājušo dienu slavu?

PS. Vēlu Dzintaram atveseļoties un izķepuroties.

+7
0
Atbildēt

0

lno 18.10.2016. 17.52

Ar 6 milj. aprozījumu nodokļu parāds 3.2 milj? VID labvēlīgs:)

+6
-4
Atbildēt

0

lno 19.10.2016. 13.47

Interesanti, vai Dzintara lielo korpusu aizņem tikai Dzintars ar šo niecīgo apgrozījumu? Tur tika uzcelta arī gāzes katlu māja. Būvēja cietumnieki ar attiecīgu kvalitāti, materiālus zaga uz nebēdu. Kāpņu telpas sāka atdalīties no korpusa, lai glābtu sitāciju tās apjoza ar metala profiliem…Pēc nodošanas ekspluatācijā tāpat zaga produkciju. Nodošana notika īsi pirms jaunā gada. Priekšniecība atveda mucu ar spirtu. Sākumā dzēra uz vietas, pēc tam skrēja uz apkārtējiem veikaliem pēc taras, lai vestu uz mājām. Vakarā ielas uz trolejbusu abas malas bija nosētas ar “kritušajiem”…Pēc Jauna gada svinībām atklājās, ka arī kurinātāji bija pārvērtējuši savus spēkus – radiātori bija plīsuši, un viss korpuss plūdoja…

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu