Nākamā gada budžets atšķiroties no iepriekšējiem ar tā veidošanas procesu • IR.lv

Nākamā gada budžets atšķiroties no iepriekšējiem ar tā veidošanas procesu

19
Premjers Māris Kučinskis. Foto: Evija Trifanova, LETA

Nākamgad izdevumi plānoti lielāki par ieņēmumiem

Nākamā gada budžets atšķiras no iepriekšējiem ar tā veidošanas procesu, uzskata Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS). Salīdzinot ar 2016.gada budžetu, nākamgad plānotie valsts budžeta ieņēmumi paredzēti par 664 miljoniem eiro lielāki. Savukārt valsts budžeta izdevumi nākamgad paredzēti par 681 miljonu eiro lielāki nekā šogad.

Premjers šodien Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdē uzsvēris, ka šoreiz budžetu sācis veidot, vienojoties ar ministriem par budžeta prioritāšu pakļaušanu valdības rīcības plānam. Rīcības plāns paredz nepieciešamās reformas un citas prioritātes, “no tā arī izgājām”, sacījis valdības vadītājs, paužot prieku, ka koalīcijas partneri atbalstīja šādu pieeju, ziņo LETA.

Viņš gan piebildis, ka “tikai uz īsu brītiņu parādītājs parastā pieeja” – tad, kad ministrija iesniedza līdzekļu pieprasījumu jaunajām politikas iniciatīvām.

Premjers nav piekritis, ka šis neesot attīstības budžets.

Runājot par veselības aprūpes nozares finansējumu, Kučinskis paudis, ka nepieciešami arī nākamie soļi, nopietnas reorganizācijas. Viņš informējis, ka nākamnedēļ Veselības ministrija piedāvās “ļoti konkrētus soļus” attiecībā uz plānotajām izmaiņām.

Valdības vadītājs arī paudis cerību, ka, kopīgi diskutējot ar Saeimas deputātiem, “pozitīvi izies cauri” budžeta pieņemšanas procesam.

Kā ziņots, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien vēl pirms izskatīšanas parlamentā iepazīsies ar nākamā gada valsts budžeta projektu un paredzētajiem grozījumiem likumos.

2017.gada valsts budžeta projektā plānotie ieņēmumi ir 8,066 miljardi eiro, savukārt izdevumi – 8,367 miljardi eiro.

Salīdzinot ar 2016.gada budžetu, nākamgad plānotie valsts budžeta ieņēmumi paredzēti par 664 miljoniem eiro lielāki. Savukārt valsts budžeta izdevumi nākamgad paredzēti par 681 miljonu eiro lielāki nekā šogad.

 

Komentāri (19)

kimsk 17.10.2016. 20.03

Beļeviču Kučinskis atlaida “par melošanu”. Kāpēc netiek atlaista Reizniece, kas melo vienā laidā un par jebkuru tematu???

http://www.tvnet.lv/zinas/viedokli/630377-mediki_finansu_ministre_melo_ka_protesta_akcijas_laika_neviens_nav_velejies_ar_vinu_runat

+4
-1
Atbildēt

1

dzeris49 18.10.2016. 09.56

Šis te Kučinskis arī atšķiras no iepriekšējā Kučinska kas dienēja TP,kļuvis nedasudz vecāks un dienē ZZS, cita atšķirība nav.

+2
-1
Atbildēt

3

    Ēriks > dzeris49 18.10.2016. 11.27

    Nu nevar jau visi tā uzreiz tik strauji pārmainīties kā Straujuma vai Pabriks.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Ēriks > dzeris49 18.10.2016. 18.20

    Pēc kā tu vērtē intelektu?Ja Vienotība nākamajās vēlēšanās izbrauks no Saeimas,vai tad Straujuma un Pabriks nebūs zaudētāji?

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 18.10.2016. 15.42

    Daži cilvēki mainās, daži nē, daži uz labop, daži slikto pusi, teiksim, tavs domubiedrs atrium diezin vai spēj mainīties, Straujumai un Pabrikam tam prāta pietika, Kučinskim, toties, tas intelekts atbilst vidusmēra ZZS vai NA biedra intelektam, kur viņš arī atrada sev vietiņu.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu