Krasovicka dēla biznesam Jūrmalā vietu iznomā par simbolisku summu • IR.lv

Krasovicka dēla biznesam Jūrmalā vietu iznomā par simbolisku summu

20
Kafe ''Legend Beach''. Foto: legend.lv

Jūrmalas dome izrāda īpašu labvēlību bijušajiem ”Parex” baņķieriem

Jūrmalas dome bijusi īpaši labvēlīga pilsētas uzņēmējiem un turīgajiem iedzīvotājiem, arī pret bijušajiem ”Parex” bankas īpašniekiem Valēriju Karginu un Viktoru Krasovicki, svētdien vēsta TV3 raidījums ”Nekā personīga” (NP), kā piemēru minot Krasovicka dēla pludmales kafejnīcu ”Legend Beach”, kas par simbolisku samaksu tikusi pie labas vietas Bulduros.

Kafejnīca ir viena no Jūrmalas dārgākajām izklaides vietām, bet pašvaldībai maksā nomas maksu 1200 eiro par sezonu. Citas Jūrmalas kafejnīcas domei maksā nomu 5000 – 20 000 eiro par sezonu.

Jūrmalā ir liela konkurence par iespējām pludmalē ierīkot vasaras kafejnīcas, un otru gadu zemes gabaliem nosaka izsolēs. Pilsētas centrā uz vietu pretendē pieci, septiņi tirgotāji, kas izsoles sākumcenu parasti pieckāršo. ”Legend Beach” kaimiņš par savu vasaras kafejnīcu nosolījis 13 000 eiro, otrā pusē esošais individuālais uzņēmums – 10 000 gadā.

Īpaša interese bijusi par ”Legend Beach” gabalu, kas atrodas blakus Valērija Kargina mājai Bulduros. Tā nomai pieteicās astoņi uzņēmēji, kas darbojas vasaras kafejnīcu biznesā. Izsole notika janvārī un februārī četrās kārtās. Izsolē summa pieauga līdz 220 000 eiro. Taču tad pašvaldība nevis turpināja izsoli, bet gan to pārtrauca. Ierēdņi domes lēmumā ierakstīja, ka solīšanu turpināt nav vērts, jo tik daudz tik un neviens nemaksāšot. Pašvaldība nedeva iespēju noskaidrot uzvarētāju, ne arī tam samaksāt nosolīto nomas maksu.

Vēlāk 25.maijā sarīkoja jaunu izsoli. Tajā piedalījās iepriekšējais 2015.gada zemesgabala nomnieks un divi uzņēmumi. NP izpēte liecina, ka tie varētu būt savstarpēji saistīti. Nav ziņu, ka tie būtu strādājuši pludmales kafejnīcu biznesā. Izsole ātri bija galā, un ar 1200 eiro tajā uzvarēja SIA ”Smiļga properties”. 25% tajā pieder uzņēmumam, kura prokūrists ir eksbaņķiera Viktora Krasovicka dēls Georgijs. Firmas vadītāju sauc Aleksejs Zagrebeļnijs. Nomas tiesību izsole Krasovicka dēlam ir izdevīga, jo garantē tiesības eksluzīvajā vietā par 1000 gadā strādāt līdz 2020.gada beigām.

Dome skaidro, ka vajadzējis līdz vasarai ātrāk tikt skaidrībā, kas saimniekos zemesgabalos. Vidējās cenas bijušas daudz zemākas par solītajiem 220 000, tādēļ bijis kaut kas jāmaina un jārīko otra izsole. Jūrmalas domes priekšsēdētāja vietniece Rita Sproģe (ZZS) saka – viņasprāt, Īpašuma pārvaldē darbs norit precīzi un nepareizi lēmumi neesot manīti.

NP atgādina, ka ”Parex” saimniekam Karginam iepriekš izdevās Jūrmalas domē dabūt būvatļauju milzu ēkas celtniecībai tieši kāpās. Pašvaldība baņķierim iznomāja arī apkārt esošo zemi, kuru Kargins nekavējoties apjoza ar žogu. Savukārt Viktoram Krasovickim izdevās panākt veselas ielas slēgšanu savā īpašumā ”Villa Marta”, lai abpus tai uzbūvētie īpašumi nepaliktu sadalīti. Pretimnākšana notikusi arī šogad. Pilsēta mainīja teritorijas plānojumu, paredzot, ka parku starp Valērija Kargina mitekli un jūru varēs apbūvēt.

Pilsēta Kargina dēla Rema uzņēmumam būvatļauju izsniegusi, tomēr Jūrmalas aizsardzības biedrība administratīvajā tiesā to apstrīdējusi, un tiesa šo atļauju apturējusi. Pludmales kafejnīca ir saistīta ar nekustamā īpašumam projektu piekrastē, proti, uzņēmēji iecerējuši būvēt atpūtas insfrastruktūru parkā un kāpās. Atlaistais mērs Gatis Truksnis nav skaidri atbildējis uz NP jautājumiem par sadarbību ar bijušajiem ”Parex” baņķieriem.

Komentāri (20)

dzeris49 16.10.2016. 19.52

Atkal kārtējais “jaunums”, kas, īstenībā, ir banalitāte, Latvijā jebkura amatpersona un jebkurš lēmums ir pērkams.

Abiem K-K būtu jāatrodas aiz restēm, un viņu atvasēm jādzīvo uz pabalstiem vai jāstrādā normāls darbs, lai kompensētu tos zaudējumus, ko viņi nodarījuši Latvijai, un par ko maksāja visi.

Cita lieta, ka tiem būtu jāsēz aiz restēm kopā ar tiem politiķiem, kas viņiem palīdzējas nozagt to miljardu. un palikt nesodītiem.

+10
0
Atbildēt

0

jurisml_inbox_lv 16.10.2016. 21.23

jā , tas smags gadiijums strelčonokam , pirmajaa izsolee nosoliija par 220 000 eu , tad paziņo ka neviens nevar samaksaat , otraa izsolee par 1200 nosola kargineens liidz 2020 gadam un basta ? ļoti interesants salikums, vai tiešaam truksnim nav atlecis? … kur mežu ceert , tur skaidas lec!

+5
0
Atbildēt

1

    traductrice > 17.10.2016. 13.00

    pirmajaa izsolee nosoliija par 220 000 eu

    vispār interesants fakts. Solītāji nosolīja, bet izsoles rīkotājs noštopēja. Laikam kāds jauns izsoles rīkošanas veids – solīšana kā procesa imitācija bez saistībām. Sola tik ilgi, kamēr rīkotājam apnīk, tad beidz bez rezultāta.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

sirtaki 17.10.2016. 12.00

Modē vārds “brīnīties”. Es arī brīnos, ka Jūrmalas dome nepiemaksā Krasovicku bandai, ka tā aplaimo Jūrmalu ar savu klātbūtni.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu