KNAB zaudē tiesā ar Jurašu un arodbiedrības pārstāvi • IR.lv

KNAB zaudē tiesā ar Jurašu un arodbiedrības pārstāvi

58
Foto: Ieva Lūka, LETA

Stājas spēkā spriedums par naudas balvu samaksu pilnā apmērā

Augstākā tiesa (AT) šonedēļ nolēmusi neierosināt kasācijas tiesvedību par apelācijas instances spriedumu, ar kuru birojam jāmaksā nauda pašreizējam KNAB darbiniekam Jurim Pujātam un bijušajam Operatīvo izstrāžu nodaļas priekšniekam Jurim Jurašam, vēsta aģentūra LETA.

Līdz ar AT lēmumu Rīgas apgabaltiesas spriedums ir stājies spēkā. Tiesā bija vērsušies Pujāts, Jurašs un vēl divi mazāk zināmi KNAB darbinieki. Jurašs un Pujāts uzskatīja, ka atšķirībā no pārējiem kolēģiem viņiem naudas balvas piešķirtas vairākkārt samazinātā apmērā.

Pirmās instances tiesa darbinieku prasības noraidīja. Apelācijas instance savukārt noraidīja mazpazīstamo darbinieku prasības, taču apmierināja Juraša un Pujāta prasības. Tiesa nolēma piedzīt no KNAB par labu Jurašam neizmaksāto naudas balvu 300 eiro, par labu Pujātam – neizmaksāto naudas balvu 200 eiro.

Apelācijas instances tiesa atzina, ka darba devējs ir pārkāpis atšķirīgas attieksmes aizliegumu, radījis Jurašam un Pujātam nelabvēlīgas sekas un naudas balva samazināta nepamatoti. Augustā Jurašs pēc KNAB veiktās reorganizācijas no darba birojā tika atbrīvots. Pujāts strādā KNAB un paralēli ir KNAB amatpersonu un darbinieku arodbiedrības valdes loceklis.

Jurašs un Pujāts tiesājas pret KNAB par dažādiem vadības lēmumiem. Visvairāk prasību tiesā iesniegušas bijušās KNAB amatpersonas Ilze Draveniece un Juta Strīķe. Nesen Dravenieces strīdā ar KNAB par atjaunošanu amatā ir stājies spēkā tiesas spriedums, ar kuru no biroja par labu Draveniecei piedzīta vidējā izpeļņa par darba piespiedu kavēšanu 35 543 eiro.

Komentāri (58)

jurisml_inbox_lv 07.10.2016. 18.38

tas nejeega ar valsts naudu riikojas kaa ar malku , tie ir desmitiem tuukstoši , kurus valsts spiesta izmaksaat par viena stulba iereedņa riiciibu, taads nevar straadaat Valsts iereednieciibaa , valstij pienaakas kasaacijas suudziiba un izdevumu piedziišana no nejeegas.

+17
-1
Atbildēt

1

    valdemir > 08.10.2016. 09.34

    Protams, Ebenemezers ar Jurašu, Strīķi, vienotību un vispār visu astoņkāji būtu ticis galā viens- divi.

    +1
    -17
    Atbildēt

    0

dzeris49 07.10.2016. 18.46

Cik tur Streļčenoka lēmumi jau atzīti par prettiesiskiem, cik reizes viņš “atlaidis” Striķi, cik tas izmaksājis valstij?

Un šis dīvainītis it kā nodibina KNAB kādu tur “kārtību”.

Ja šādas iestādes vadītājs un viņa ielikteņi ir tik absolūti juridiski nekompetenti ( par visu pārējo pat nerunājot), vai tad nebūtu pēdējais laiks viņu nomainīt?

No otras puse, kas to zina, ko šī te SAeima vispār var ielikt vietā, drīzāk neko, kas būtu labāks, ja jau Kučinskis ir MP, un Vējonis ir prezidents, abi, maigi sakot, tālu no Havela vai VVF, par kuriem vismaz nebūtu jākaunas.

Nu, viens no KNAB biroja vadītāja varieatiem būtu, teiksim, kāds rasnačveidīgais – nopelniem bagāts politiķis, tas, ka varētu būt pamuļķis, blēdis, nekompetents, utt. – kuru šeit uztrauc.

Nnobalsos, un kā vēl, ieskaitot arī V, ja jau nobalsoja par aprobežoto Vējoni kā Latvijas simbolu Levita vietā, nobalsos par jebk, to, ka pateicoties V, mums prezidents ir Vējonis, nevis Levits, tai grūti piedod.

+13
-3
Atbildēt

37

    rinķī apkārt > dzeris49 08.10.2016. 11.21

    Dzeri – iepazīsties ar LR pastāvošo “varas vertikāli” :) LR ir parlamentāra valsts, kur augstākais lēmējs ir Saeims :). Un, ja pat Tev būtu taisnība, un Latvijā valdītu diktatūra, kurā ik pa laikam nomainās diktators – premjers, kurš visu vada un par visu atbild, arī tad (galīgi neesmu Kučinska fans :), Kučinskis, salīdzinoši ar Vienotības premjeriem, ir īsu laiku pie varas. Tā kā tikai viņam vienam kaut ko pārmest, tas nav objektīvi. Un šādos komentāros būtu jāšķiro, kur problēmai ir objektīvs iemesls, kur kļūda, jeb varbūt arī noziegums :) Bet šitā visu, ar vienu slotu paslaucīt zem galda, nesaprotu šādu komentu jēgu.

    Un vēl, cik zinu – tad šobrīd ekonomikas ministrs ir Vienotības Arvils Ašeradens :)

    Un, kas Tev ir pret Vējoni? :) Esmu lasījis Tavus komentārus, kuros Tu mūsu prezidentu izsmērē pa sienām tā, ka nekas pāri nepaliek :)

    +1
    -14
    Atbildēt

    0

    atrium > dzeris49 07.10.2016. 21.22

    dzeris49

    …abi, maigi sakot, tālu no Havela vai VVF

    Hāvels viņi nav, tas tiesa, bet vismaz čekas viķirāne, VVF, viņi nav un Rumpītis ar Zatļeru, arī ne.

    0
    -13
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > dzeris49 07.10.2016. 21.32

    Par Kučinski grūti spriest. Nav info. Bet reizē ar kritiku gribētu komentāros lasīt norādi uz kaut vienu grūti izprotamu, kļūdainu Vējoņa lēmumu, kaut vienu muļķīgu frāzi ar kurām, izņemot VVF, līdzšinējie Latvijas prezidenti ir kļuvuši “slaveni” ? :) Par Vējoņa “modes skati” nevajag, tur viss bija kārtībā.:) Es domāju konkrētas norādes uz lietām, kuras skar prezidenta pienākumus.

    Manās acīs Vējonis ir negaidīti labs prezidents, ar kuru Latvijai ir ļoti veicies.

    +2
    -15
    Atbildēt

    0

    atrium > dzeris49 08.10.2016. 12.33

    rinķī apkārt

    Manās acīs Vējonis ir negaidīti labs prezidents, ar kuru Latvijai ir ļoti veicies.

    Ak, kaut būtu vismaz tik neslikts, kāds bija Bērziņš! Labu mūsu tauta, pateicoties savai neizmērojamai iecietībai pret komunistu cūkām, čekas izdzimteņiem, krievu armijniekiem – deģenerātiem, interventiem, zagļiem un sodomītiem, laikam nemaz nav pelnījusi.

    0
    -13
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > dzeris49 08.10.2016. 10.05

    DD1 Vispirms jau viņš ir ļoti konkrēts jautājumos, kuros iepriekšējie vīriešu kārtas prezidenti “peldēja”. Attiecības ar Krieviju un viss, kas ar to saistās. Tas manu prāt ir šobrīd pats svarīgākais, otrs viņš ir spējīgs noformulēt savu domu bez lapiņas, un trešais, kas skar un ir svarīgi vairāk manas pārliecības LR pilsoņiem, viņš nav “gaismnesis”, un pēdējais “likumprojekts par “pārtapšanu” tam labs piemērs :)

    0
    -12
    Atbildēt

    0

    atrium > dzeris49 08.10.2016. 12.18

    DD1

    Manuprāt, vienīgi VVF nebija tikai cerimoniāla figūra

    Vairākiem nāvessodiem čekas viķirāne sastrādāja, sākot jau ar piedalīšanos kara noziedznieku, civiliedzīvotāju masu slepkavu, marodieru, vecenīšu un zīdaiņu izvarotāju un kapu un pieminekļu apgānītāju šabašā 9. maijā, tālāk čekas ģenerāļa, krievu sātanistu virspriestera, Ridigera, uzaicināšana un rokas bučošana tam, valodas likuma sačakarēšana, Abrenes dāvināšana ienaidniekam, žoga likšana ap Brīvības pieminekli, koķetēšana ar čekas pidrillu, sava defektīvā Kārlīša draudziņu, Šļeseru un pasludināšanu to par “balto lapu” un tā tālāk un tā joprojās. “Prezidentes žests” 25. martā pie Brīvības pieminekļa represētām sirmgalvēm, par ko tās rokai vajadzēja nekavējoties nokalst, nolādēts, vien bija ko vērts.

    0
    -12
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > dzeris49 08.10.2016. 09.13

    Un atkal mīnusi bez neviena konkrēta skaidrojuma un piemēra :)

    0
    -12
    Atbildēt

    0

    atrium > dzeris49 08.10.2016. 12.26

    dzeris49

    Bērziņš – Rumpītis( kas pēc neatkarības atgūšanas “atcerējās”, ka ir Ulmanis), tad Zatlers, pati labākā VVF.

    Kā jau staļinistam, latviešu valsts un tautas zvēriskam nīdējam, viss ar kājām gaisā. Rumpītis neko neatcerējās, viņam čekas kurators atgādināja. Rumpītis nebija cienīgs pat nobučot pēdas nospiedumu, kuru atstājis viņa dižais radinieks.

    +1
    -12
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > dzeris49 08.10.2016. 11.49

    Neticu, ka nesaproti, ka parlaments ievēl izpildvaru un nodod tai daļu funkcijas. +++ mēs runājām par atbildību. Ja Kučinskis nepilna gada laikā visu ir nolaidis līdz klinķim, tad Vienotībai un NA ir jāprasa Kučinska demisija, tad šīs partijas ir līdzvainīgas pie notikušā.

    Par diktatūru vispār neesmu runājis…+++ ja Latvijā ir tikai viens cilvēks, no kura prasīt atbildību, kā Tu rakstīji sākumā, tad šis cilvēks ir arī vienīgais rīkotājs un lēmējs, bet šādu iekārtu sauc par diktatūru.

    Pret Vējoni …, bet, prezidentu gan gribētos nedaudz plašāku redzesloku, ar nākotnes viziju, un neaptraipītu pagāstni, nu un, ne tik piezemētu un primitīvu…+++ tā es aptuveni domāju par Zatleru un Bērziņu savā laikā :))))

    Labi, man diemžēl šodien ir jāstrādā :( Tāpēc atvados :)

    0
    -11
    Atbildēt

    0

    andrejs > dzeris49 08.10.2016. 11.30

    zane, vai jūs man ielikāt mīnusu par norādi, cik ilgi pie mums šeftējuši Vienotības premjeri, kuriem ne par ko nav jāatbild?

    +1
    -12
    Atbildēt

    0

    atrium > dzeris49 09.10.2016. 11.58

    rinķī apkārt

    Luncini vairāk asti Vienotības prokremliskās zagļu un sodomītu varzas un tās sektantu, latviešu tautas un valsts nīdēju, priekšā! Sūdu maisiņu mešana uz nacionālpatriotiem un plikas dirsas demonstrēšana a’la centrum, kimsk, galantais un hvz, kā vēl, ir garantija, veselai kaudzei plusu (skat: sifiļisa un zarnu infekciju upura, dzēris49, garadarbs par Brigmani un Dzintaru).

    0
    -10
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > dzeris49 08.10.2016. 12.28

    zanE …Riņķī apkārt….nu, kur var tādas muļķības sarakstīt… +++ Latviju pārvalda tautas vēlēts parlaments – LR Saeima. Jeb kaut kas šajā ziņā ir mainījies pa to laiku, kamēr neesmu Latvijā?

    Kādu laiku IR – ā bija miers no partiju fanu savstarpējiem kašķiem, taču, laikam jau ne uz ilgu laiku :)))

    +2
    -12
    Atbildēt

    0

    atrium > dzeris49 08.10.2016. 12.50

    zanE …

    …izskatās, ka te vairākus apmierina, ja ministru prezidents izpildās kā marionete un aiz viņa stāv leļļu vīrs….

    Nu jau pavisam maz tādu atlicis, 4-5%.

    Atceramies, kā nu ne, vai kas tāds var aizmirsties, tik lunkanu muguriņu pasaules politikas vēsturē nez vai pat reizi 100 gados var sastapt.

    http://www.keepandshare.com/userpics/w/y/k/t/35/2014-08/sb/dombrovskis_dinamo_vesnakovs_1330239b_47de_35e5_8450_2481406f53a0-83525257.jpg

    “Kuklovods” Savickis, apakšējā rindā, otrais no labās un pārējie pieskatītāji.

    +2
    -11
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > dzeris49 08.10.2016. 11.06

    dzeris49 Par ekonomiku valstī atbild vispirms visa valdošā koalīcija, ZZS, Vienotība un NA un nevis viens Vējonis, vai Kučinskis.

    Par to, ka Vācijā ne par ko nav jāuztraucas :) Katru dienu ir jāuztraucas, jādomā, kā patstāvīgi, uzsveru – patstāvīgi veidot savu dzīvi tā, lai vienā dienā nenokļūtu zem tilta, tiešā nozīmē. Cauru gadu redzu šeit arī trūcīgus cilvēkus, arī tādus, kuri ziemā mitinās teltī pilsētas parkā un tie ir vācieši, jo migranti bieži dzīvo uz pabalstiem.

    +4
    -12
    Atbildēt

    0

    andrejs > dzeris49 08.10.2016. 11.20

    par “ekonomiku” septiņus gadus atbildēja Dombrovskis un Straujuma

    +5
    -13
    Atbildēt

    0

    andrejs > dzeris49 08.10.2016. 21.19

    Izskatās, ka Dombrovskis ir vislielākais krievu hokeja fans.

    +2
    -10
    Atbildēt

    0

    atrium > dzeris49 08.10.2016. 21.50

    andrejs

    Diez vai, drīzāk iespēja neformālā gaisotnē tikties ar saimniekiem un uzraugiem.

    +1
    -8
    Atbildēt

    0

    DD1 > dzeris49 07.10.2016. 21.12

    > dzeris49

    “pateicoties V, mums prezidents ir Vējonis, nevis Levits, tai grūti piedod”

    Tas “Vienotībai” un Āboltiņai personīgi tagad karmiski jāizpērk.

    +3
    -9
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > dzeris49 09.10.2016. 12.52

    Dzeri. Es “varas vertikāli” ieliku pēdiņās. Bet ar demokrātijas izpratni reizēm tiešām ir bēdīgi, sevišķi, ja “aizmirstas” kaut kas tāds, kurš traucē pasniegt vēlamo par esošo, piemēram, kā šoreiz, kad Tu pa visu varu centies pierādīt, ka Latvijas valsts pārvaldes mehānismā nav kopējas sasaistes starp lēmējvaru u izpildvaru:)

    Atkārtošos. Par valstī notiekošo vislielākā atbildība ir Saeimas valdošajai koalīcijai. Saeima apstiprina premjeru, premjers atskaitās par paveikto Saeimai utt.

    Tas par atbildību demokrātiskā valstī, par tiesībām – mazākums bez čīkstēšanas pakļaujas vairākumam un, lūk šo aksiomu Tu nespēj pieņemt. Tā vietā Tu sāc lamāties un apsaukāties :)

    +2
    -8
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > dzeris49 09.10.2016. 00.20

    Par to, ka uzrakstīju – Latviju pārvalda tautas vēlēts parlaments – LR Saeima, saņēmu veselus 8 mīnusus :))) Uz kurieni ejam? :)

    +4
    -9
    Atbildēt

    0

    andrejs > dzeris49 09.10.2016. 16.07

    to Riiii

    nu re, Tu jau arī neatceries, cik sen tas bija… :)

    Paskatījos netā – no 2004. līdz 2006. nepilnus divus gadus bija ministrs.

    p.s. Straujuma no amata aizgāja pirms 7 mēnešiem.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > dzeris49 09.10.2016. 13.36

    Dzeri. Cita lieta, ka reizēm Saeimas valdošā koalīcija “aizmirst” savus pienākumus un atdod varu izpildvarai – premjeram. Tā tas bija Šķēles laikā, kad visi zināja, Šķēli – premjeru, bet ne visi varēja pateikt, kurš ir Saeimas priekšsēdētājs.

    Patieso varas mehānismu varēja just krīzes laikā. Ir viena kļūdaina tendence, čatojot par politiku. Tā vietā, lai objektīvi vērtētu to, kas notiek, bez šaubīšanās viss sliktais tiek norakstīts uz sev nepatīkamu partiju, vai politiķi. Un galīgi nav svarīgi, atbilst rakstītais esošai situācijai, jeb nē :)

    +5
    -7
    Atbildēt

    0

    Riiii > dzeris49 09.10.2016. 14.51

    tu riņķī apkārt- ko trollim ieskaidrosi?

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > dzeris49 09.10.2016. 19.37

    Dzeri. …šis premjers ir absolūtā nulle, tāpt gan, kā pilnīgi visas koalicijas partijas, bezatbildības un nekompetences simboli…+++ tikai ir viena lieta, pateicoties šīm partijām, kuras ir nulles uc simboli, Tu tomēr dzīvo nedaudz labāk, nekā, ja šobrīd atrastos kādā no šī brīža NVS valstīm.

    Tieši pateicoties politiskajai līnijai, kuru šobrīd uztur Vienotības, ZZS un NA politiķi, bet līdz viņiem uzturēja JL, LNNK, LTF politiķi, Tu šobrīd esi ES valsts pilsonis, bet ne pilsonis, kurš dzīvo NVS valstī. Tev ir tik ļoti paveicies, ka pats to laikam nespēj novērtēt, cik Tev ir ļoti paveicies.

    Kritikai ir jābūt saprātīgai un isvērtai. Šobrīd, pēdējo Tavu komentāru, kuru, nešaubos, Tu uzrakstīji nedaudz iekarsis, varētu piedēvēt Ušakovam, bet Ušakovs un viņa kompānija ir LR ienaidnieki, atšķirībā no Tevis… :)

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    kimsk > dzeris49 09.10.2016. 20.55

    Palasot pašu kaismīgāko NA fanātu tekstus, atcerējos senu latīņu teicienu “Sutor, ne ultra crepidam”, kā arī šādu tekstu iz “Mērnieku laikiem”:

    “Tā jau tad ir tā kļūda, ka esat aizmirsuši likt plaukšķināt, kas šoreiz bij it īsti vajadzīgs,” Pietuka Krustiņš piktojās, atgrūzdams brilli uz pieres. “Bet Ķencis teica, ka tas esot progmars, ko tu tur bl-blamierēji.” “Ko tu melo?” Ķencis, kurš, nevarēdams sagaidīt lūdzam, bij piesēdies jau pa to starpu turpat netāļu pie galda, atsaucās. “Es sacīju, ka viņš blamierē laikam akurātu.” “Nav, draugs, jāsaka “blamierē”, bet “deklamē” un ne “akurātu”, bet “aktuaru” jeb “aktuariusu”,” Pietuka Krustiņš pārlaboja. “Nē, bet beigās tu sacīji, ka viņš beblamierējot pirmamentu.” “Kas man tur par daļu?” Ķencis, kāpostu bļodu tuvāk vilkdams, pikti atteica. “Vai es esmu apspļaudīsi mantas dipitars, ka tu man prasi? Laužat paši vai kaklu!” “Lūdzu, kungi, likt vērā vairāk skaidru izrunu, jo še bij jāsaka: applaudisemangas direktors, bet nevis apspļaudīsi mantas dipitars.”

    Un šitam arī nav ne vaina:

    Augsta dziesma, skani, skani

    Zilā zvaigžņu

    haosā!

    Nemirstīgu dari mani

    Tautas vīru eposā!

    Apkamp visu firmamentu,

    Univerzums

    nu ir tavs,

    Tērp ar violetu lentu

    Visus mūs, kad Pikols raus!

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Riiii > dzeris49 09.10.2016. 14.56

    to andrejs, ko atstāja Kučinskis ar savu TP, ZZS ar hūti, kas vienoti ar TP dziedāja!

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 09.10.2016. 12.32

    R.A> – tev ir milzīgas problēmas ar izpratni par to, kas ir demokrātija.

    Mums nav Krievija, kur ir “vertikāle”.

    Mums ir demokrātijai raksturīga varu dalīšana.

    Tauta ievēl SAeimu, kas pieņem likumus, un ievēl izpildvaru, kas reāli nodarbojas ar ekonomiku un visu pārējo.

    Trešā ir tiesu vara.

    Visas trīs varas, no vienas puses, darbojas pilnīgi neatkarīgi, un katrai ir sava atbildība, no otras puses – cita citu kontrolē.

    Tā ka viss ir daudz sarežģītāk, kā autoritarās valstīs, Latviju nekāds viens pats parlaments nepārvalda.

    To sauc par demokrātiju, nevis to, ko tu ar to domā.

    Kaut, saprast jau var, ja kāds atbalsta Latvijas pseidonacionalistus, tas, manā uztverē, uzreiz liecina par to, ka viņš orientēti taisni uz vienkāršiem risinājumiem, kuriem Putina “vertikāle” ir piemērs, uz ko tie klusībā tiecas

    Kaut, protams, visbiežāk skaļi to neatzīst ( kaut, NA daži atklāti izteikušies, ka Baltkrievijas “batjka” viņiem ir piemērs, kādai jābūt valsts iekārtai).

    Demokrātija nav tikai brīvas vēlēšanas un tad vairākuma absolūtais diktāts visur, tā ir varu dalīšana, procedūra, tiesiskuma un ctb prevalēšana, mazākumu tiesību ievērošana, tas tā īsumā.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 08.10.2016. 12.08

    Vienīgā prezidente, par kuru nebija jākaunas, bija VVF.

    Un arī tā tika ievēlēta pilnīgi nejauši.

    Pēc mana subjektīvā vērtējuma varētu sarindot – Bērziņš – Rumpītis( kas pēc neatkarības atgūšanas “atcerējās”, ka ir Ulmanis), tad Zatlers, pati labākā VVF.

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 09.10.2016. 14.33

    Premjeram, vismaz, jānāk ar kādām iniciatīvām, un tālākais ir MK un koalīcijas partiju atbildība – atbalstīt vai neatbalstīt.

    šis premjers ir absolūtā nulle, tāpt gan, kā pilnīgi visas koalicijas partijas, bezatbildības un nekompetences simboli, ja tas tā nebūtu, valsts tik strauji nedegradētu.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 09.10.2016. 13.09

    Nu kur tad es teicu, ka starp lēmējvaru un izpildvaru nav saistība?

    Taisni teicu, ka lēmējvara izpildvaru ievēl, un arī kontrolē, bez tam, katrā ministrijā ir milzīgs daudzums “parlamentāro sekretāru” un citu ierēdņu, kam būtu to darbība jākordinē.

    Cita lieta, ka parlamentam ir savas funkcijas un sava atbildība – likumu pieņemšana, un izpildvarai – sava, īstenot to visu dzīvē caur savu ministriju pieņemtajiem noteikumiem, utt.

    Ja tie likumi ir slikti, vai attiecīgi likumi netiek pieņemti, izpildvara drīkst pati tos iesniegt.

    Par situāciju valstī atbild abi.

    Bet, redz, Latvijā, izskatās, neatbild neviens, jo nav dzirdami nekādi priekšlikumi ne no Saeimas, ne valdības, kā lai novērš Latvijas arvien lielāku ekonomisko atpalicību, konkurentspējas samazināšanos, tiesiskuma uzlabošanai, utt., tā vietā tikai tīrais populisms un kādi nereāli solījumi.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    zanE. > dzeris49 08.10.2016. 12.20

    …Riņķī apkārt….nu, kur var tādas muļķības sarakstīt, ka premjerministrs ir tikai reklāmas seja!?!…kad, ZZS vēlējās izveidot ministru prezidenta biedra posteni un to piespēlēja Vienotības Ekonomikas ministram – teicu, amatiņš tika izdomāts, lai būtu uz ko visu vainu novelt par ministru prezidenta mazspēju…

    …vienvakar sasmējos, skatoties TV Finanšu ministres taisnošanos – Ekonomikas ministrijai jau pagājušā gadā bijis jāizdara konkrēts darbs, kuru tā nav paveikusi, tāpēc notiek kavēšanās ar finanšu apguvi…tikai Finanšu ministre aizmirsa, ka pagājušā gadā pati bija Ekonomikas ministre un tas ir viņas nepadarītais darbs…

    …izskatās, ka te vairākus apmierina, ja ministru prezidents izpildās kā marionete un aiz viņa stāv leļļu vīrs….

    +12
    -3
    Atbildēt

    0

    zanE. > dzeris49 08.10.2016. 12.32

    ….Riņķī apkārt…Tu kādreiz esi kuģojis, zini, ko nozīmē komanda un kurš ir tas, kurš atbild par komandas darbu…tak neteiksi, ka kapteiņa pieļautās kļūdas norakstīja uz visu komandu, bet kapteinis uz kuģa bija tikai izskata pēc…

    +12
    -2
    Atbildēt

    0

    DD1 > dzeris49 08.10.2016. 09.38

    > rinķī apkārt

    “mīnusi bez neviena konkrēta skaidrojuma un piemēra”

    Lūdzu pamatojiet savu apgalvojumu, ka “Vējonis ir negaidīti labs prezidents”.

    Manuprāt, vienīgi VVF nebija tikai cerimoniāla figūra, vēl tagad viņa ir nozīmīga personība pasaulē. Kas attiecas uz pēdējiem trīs,- labāk Latvijā prezidenta institūcija nebūtu bijusi paredzēta, jo bez neērtības sajūtas neko citu viņi nav sagādājuši.

    +13
    -2
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 08.10.2016. 11.38

    Neticu, ka nesaproti, ka parlaments ievēl izpildvaru un nodod tai daļu funkcijas, demadoģija, R.A, pārrlasi vēlreiz to Satversmi, varbūt, tad sapratīsi.

    Kaut, saprotams, ka pie šīs sitācijas ir atbildīgi pilnīgi visi, sākot ar parlamentu, beidzot ar valdību, mums te ir pilnīgākais nekompretences, korupcijas un bezatbildības demonstrējums visos līmeņos.

    Ašeradens arī ne ar ko nav labāks, kur tad es attaisnoju to V vai Ašeradenu ( kaut, taisni tad, kad pie varas bija V, valsts, vairāk vai mazāk, attīstījas, kad par premjeru kļuva Lemberga ieliktenis Kučinskis – straujš regress visur), bet, par situāciju kopumā un valsts stratēģiskās attīstības redzējumu jāatbild premjeram.

    Par diktatūru vispār neesmu runājis, Latvijai, drīzāk, raksturīga kolektīvā bezatbildība un bardaks, kas izdevīgs visiem pie varas esošajiem.

    Tā ka nevajag atkal to demagoģiju.

    Pret Vējoni kā cilvēku man vispār nav iebildumi, izņemot, ka viņš ilgstoši kalpojis Lembergam, būdams Lembergam piederošā partijā, bet, prezidentu gan gribētos nedaudz plašāku redzesloku, ar nākotnes viziju, un neaptraipītu pagāstni, ne tik piezemētu un primitīvu, nu, vismaz, VVF līmenī,tavs prezidents viņš, iespējams, ir, mans gan galīgi nav.

    Kaut, ko var gaidīt, kāda Saeima, tāds prezidents, un Saeimu ievēl “tauta”, tā ka viss loģiski, ko pelnījam, to arī dabūjam.

    +14
    -2
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 08.10.2016. 11.13

    Tu mani pilnīgi satrieci – Kučinskim, premjeram, nav jāatbild par ekonomiku!

    Un par ko tad viņam ir jāatbild?

    Un tas, ka nabadzīgi cilvēki ir katrā valstī, man sen zināms, ne par to runa, bet gan pr perspektīvām.

    Nu nav tev argumenti, diemžēl.

    +15
    -3
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 08.10.2016. 10.43

    R.A. – gribi par Kučinski, Vējoņi, un visu mūsu politisko “eliti”?

    Latvijas konkurentspēja strauji pazeminās, mēs jau esam zem Krievijas līmeņa.

    Arī tāpēc, ka elektrības cenas ir neadekvāti augstas un turpina augt, patreiz augstākas Baltijā un visā Austrumpeiropā, tāda korupcija, tāda tiesu sistēma, utt.

    Daudzi no lielākajiem ražošanas uzņēmumiem un, tātad, nodokļu maksātājiem gatvi aiziet no Latvijas, vai nu uz Igauniju un Lietuvu, vai nu uz AEiropu, arī uz ASV un R eiropu, kur ražošana izmaksā lētāk un uzņēmēdarbības vide daudz labāka.

    Eksperti, saprotams, prognozē nod. ieņēmumu kritumu un visu, kas ar to saistīts.

    Tu zini, kāds patreiz mazā uzņēmēja un pat pensionāra sapnis?

    Nokļūt igaunijā, kura attīstas, kurā ir garantēta med. palīdzība, un kur tavi nodokļi tiek izlietoti jēdzīgi, nevis, kā muļķuzemē

    Un tu esi dzirdējis par to runājam kādu no tiem ākstiem, kas mums skaitās deputāti?

    Nē, runāsim par “tikumību”, “lojalitāti”, utt., kārtējais kauls, kas pamests tautai, lai nedomā par tiešām nopietnām lietām.

    Par to runā Kučinskis vai Vējonis, šiem te cilvēkiem, kas pagātnē ir sevi jau totāli sakompromitējuši, ir kāda nākotnes vīzija, kādi reāli plāni, viņi ko teikuši, kā Latviju izcelt no tās morālās un ekonomiskās bedres, kurā tā krīt?

    Dzīvot Vācijā, normālā valstī, jo vācieši domā par ekonomiku un par saviem iedzīvotājiem, atšķirībā no klauniem, kas nokļuvuši pie varas Latvijā, acīmredzot, īsti neizproti Latvijas realitāte, un tev vēl arvien galvenais ir karodziņi – auseklīsī.

    Varētu jau teikt – labāko genofondu iznīcinājuši okupnti, utt., tāpēc mums pie varas tādi, kādi ir, citi, redz, nav, bet, kāpēc tad gan Lietuvā, gan Igaunijā viss attīstas, tur taču arī bijusi okupācija, toties Latvijā regress pilnīgi visur?

    +14
    -2
    Atbildēt

    0

    zanE. > dzeris49 08.10.2016. 11.25

    …lai Vējonim laba veselība, bet….šķiet, pēdējā laika dīvainības – tās tomēr ir slimības sekas…izvairīšanās no kontaktiem ar masu mediju pārstāvjiem, intervijām, pasākumu apmeklēšanas, atteikšanās komentēt pēdējos skandālus gan KNAB, gan viņa partijas biedru aizturēšanas…no TV sižetiem redzams, ka Vējoņa gaita vairs ne tik droša un dikcija brīžiem neskaidra…varbūt, tāpēc PR spečuki viņu sargā, lai tas nebūtu tik atklāti redzams tiešā kontaktā ar masu medijiem…

    …smaidošs prezidents no reklāmu plakātiem un atzinības rakstu pasniegšanas ceremonijās – rada pārliecību – viss kārtībā….bet…vai tas tā tiešām arī ir?….

    +14
    -1
    Atbildēt

    0

Mantrausis 09.10.2016. 13.59

Manuprāt, nelielā valstī, kur daudzi cits citu pazīst, būtu labi ieviest sistēmu, kurā nevis KNAB vai VID ir savs tiesāšanās budžets vai kompensāciju nauda, bet par katru apstrīdētu un zaudētu lēmumu ikviens lēmējs maksā pats. Tātad – Dravniece savu naudu saņem no xxx kabatas nevis no MUMS!

Tāpat – ikviena lēmuma ieviešanas izmaksas būtu ņemamas no lēmēju kabatas. VID sacerēja kases aparātu muļķības, lai tie, kas lēma, arī pērk aparātus un pārprogrammē. Domāju, tas ļoti uzlabotu “jaunu iniciatīvu” sistēmu Latvijā.

+7
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu