Aptauja: Mēneša laikā strauji pieaugusi Merkeles popularitāte • IR.lv

Aptauja: Mēneša laikā strauji pieaugusi Merkeles popularitāte

34
Angela Merkele. Foto: Evija Trifanova, LETA

Populārākais Vācijas politiķis joprojām ārlietu ministrs Šteinmeiers

Neskatoties uz strīdiem par imigrācijas politiku, mēneša laikā strauji pieaugusi Vācijas kancleres Angelas Merkeles popularitāte, lai gan septembra sākumā viņas reitings bija zemākais pēdējo piecu gadu laikā, liecina jaunas sabiedriskās domas aptaujas rezultāti, vēsta LETA–DW.

Kā noskaidrots sabiedriskās domas pētniecības centra “ARD-Deutschlandtrend” aptaujā, Merkeles popularitāte mēneša laikā pieaugusi par 9 procentpunktiem un viņas darbību pozitīvi vērtē 54% respondentu.

Vispopulārākais Vācijas politiķis joprojām ir ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers, kuru atbalsta 75% aptaujāto, nākamais ir finanšu ministrs Volfgangs Šeible ar 63% atbalstu. Par 7 procentpunktiem līdz 37% samazinājies atbalsts Bavārijas premjerministram Horstam Zēhoferam, kurš kritizē Merkeles imigrācijas politiku.

Tomēr 63% aptaujāto uzskata, ka tuvākajā laikā nav iespējams Eiropas līmenī atrisināt imigrācijas krīzi. Pretējs viedoklis ir 35%, kuri uzskata, ka risinājums ir. Pērn Vācijā patvērumu lūgušo cilvēku skaits sasniedza apmēram miljonu, taču šogad tas ir ievērojami samazinājies.

Komentāri (34)

rinķī apkārt 07.10.2016. 14.55

Mums ļoti svarīgi ir, lai Eiropa noturētu savu principiālo nostāju pret Krieviju, un šādā kontekstā mūsu interesēs ir, lai Merkele arī nākošajā termiņā saglabātu savu kancleres krēslu. Viņas vietā var nākt tikai kāds kreisais sociķis .Piemēram tas pats Šteinmeiers, kurš šobrīd ir populārākais Vācijā,un ir ārlietu ministrs, grib draudzēties ar krieviem. Bēgļu problēma Latviju skars tikai pastarpināti, krievu problēma jau skar pa tiešo.

+8
-2
Atbildēt

0

dzeris49 07.10.2016. 14.05

Lai ko arī nedomātu, Merkele ir viena no nedaudzajiem mūslaiku politikiem, kurai ir kādi principi, un kura uz tiem arī pastāv, pareizi vai nepareizi, tas ir katra vērtējums.

+6
-4
Atbildēt

0

Aldis-2 07.10.2016. 11.30

:)))

Neatceros, lai “irlv.lv” būtu rakstījis par Merkeles reitinga kritumu. Piemēram, franču mediji par to raksta visu laiku.

Savukārt par reitinga pieaugumu uzrakstīja, šķiet, tikai Franceinfo, tomēr sniedzot lasītajiem mazliet vairāk informācijas. Pat vienā teikumā:

Tombée en septembre à un plus bas depuis cinq ans, avec 45% d’opinions favorables, cette cote repart fortement à la hausse dans le dernier sondage Infratest: +9 points (!), à 54% d’opinions favorables, soit le niveau atteint par Angela Merkel avant l’été.

>>> Nokritis septembrī līdz viszemākajam vērtējumam 5 gadu laikā – 45%, reitings pieaudzis pēdējā aptaujā: +9% (!) līdz 54%, proti līdz līmenim, kāds Merkelei bija pirms vasaras.

Lūk, nianCes. Franceinfo piemin, ka septembrī reitings bija viszemākais (“irlv.lv” bija piemirsis to pieminēt). Turklāt tagad tas ir atguvis tikai to līmeni, kāds bija pirms vasaras.

Un Franceinfo mēģina saprast reitinga pieauguma iemeslus:

Est-ce l’effet du « mea culpa » prononcé le 19 septembre dernier par la chancelière après un nouveau revers de son parti aux élections locales de Berlin ?

>>> Vai tas ir grēksūdzes “Esmu vainīga” efekts, ko viņa pauda 19.septembrī pēc kārtējā savas partijas zaudējuma Berlīnes vēlēšanās?

:)

+9
-11
Atbildēt

3

    Aldis-2 > 07.10.2016. 11.56

    Savukārt “Le Monde” raksta par multikultūrālisma priekiem:

    Manuel Valls veut construire 33 nouvelles prisons

    ([premjerministrs] Vals grib uzbūvēt 33 jaunus cietumus)

    +4
    -8
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > 07.10.2016. 12.07

    Franču mediji uzjautrinās ar franču prezidenta Olanda reitinga pieaugumu. Tas ir “uzrāpies” līdz veseliem 16%.

    Un “tikai” 77% ir neapmierināti ar viņa darbību.

    Premjerministra populāritāte arī aug, nu jau ir sasniegusi 18%.

    +7
    -9
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > 07.10.2016. 11.39

    Starp citu, “irlv.lv” varētu uzrakstīt arī par Austrijas prezidenta kandidātu reitingiem.

    “Gallup” rēgulāri veic aptaujas – 7 aptaujas pēc 2.kārtas vēlēšanu rezultātu atcelšanas:

    Hofera reitings svārstās starp 51% un 53%

    Belena reitings svārstās starp 47% un 49%

    Eirokomjauniešiem ir iemesls saspringt :)

    +7
    -8
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu