JAB vērsusies Satversmes tiesā par Jūrmalas teritorijas plānojuma grozījumiem • IR.lv

JAB vērsusies Satversmes tiesā par Jūrmalas teritorijas plānojuma grozījumiem

6
Majoru pludmale Jūrmalā. Foto: Evija Trifanova, LETA

 

Jūrmalas aizsardzības biedrība (JAB) vērsusies Satversmes tiesā par Jūrmalas teritorijas plānojuma grozījumiem, informē JAB.

Prasību atzīt par spēkā neesošiem Jūrmalas teritorijas plānojuma grozījumus Satversmes tiesā iesniedza JAB un vairākas privātpersonas. Biedrības norādīja, ka Satversmes tiesa ir pēdējā instance, kas var atcelt Jūrmalas domes pieņemto lēmumu, jo iedzīvotāju vēršanās Vides aizsardzības un reģionālās aizsardzības ministrijā (VARAM) nedeva rezultātu.

Biedrība iebilst pret Lielupes grīvas dabas ainavas izkropļošanu ar 42 metru (12 stāvu) augstām ēkām, kāpu apbūvi, tostarp Karginu ģimenes īpašumā Bulduros, apbūvi pilsētas mežos, daudzdzīvokļu ēku celtniecību tieši blakus arhitektūras piemineklim Dzintaru koncertzālei, kā arī tikko uzceltas Jūlija Krūmiņa ģimenei piederošas viesnīcas Dzintaros pārveidošanu par daudzdzīvokļu namiem, laupot jūrmalniekiem solītās darba vietas un samazinot to īpašniekiem iemaksājamos nodokļus pilsētas budžetā par 40 000 eiro gadā. Biedrība pauž pārliecību, ka šīs un citas izmaiņas nav sabiedrības interesēs un nonāk pretrunā pat ar pašas Jūrmalas domes pieņemto Attīstības stratēģiju.

Jūrmalas domes deputātus nepārliecināja gandrīz 2500 iedzīvotāju iebildumi sabiedriskās apspriešanas laikā. Vēl 2000 jūrmalnieku pievienojās biedrības iesniegumam VARAM, bet ministrija atteicās vērtēt konkrētas izmaiņas teritorijās, norāda JAB.

Biedrība uzskata, ka teritorijas plānošanas process apzināti ir izveidots tā, lai sabiedrība reāli nevarētu ietekmēt lēmumus, kuri ilgtermiņā ietekmē pašu sabiedrību. Ar to biedrība skaidro Saeimas deputātu atklātu nevēlēšanos pieņemt Vietējo pašvaldību referendumu likumu, kas ļautu, līdzīgi kā citās Eiropas valstīs, noskaidrot sabiedrības vairākuma viedokli iedzīvotājiem tik svarīgā jautājumā.

 

Komentāri (6)

andrejs 06.10.2016. 21.57

baigie malači – nerunā, bet dara.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu