Ceturtdien Lielajā ģildē "Sinfonietta Rīga" un obojista Alekseja Ogrinčuka koncerts • IR.lv

Ceturtdien Lielajā ģildē “Sinfonietta Rīga” un obojista Alekseja Ogrinčuka koncerts

24
Kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" Foto Reinis Hofmanis

Volfganga Amadeja Mocarta, Vinčenco Bellīni un Fēliksa Mendelsona Bartoldi skaņdarbi

Rudens kamermūzikas festivālā ceturtdien, 6. oktobrī plkst.19 Lielajā ģildē notiks koncerts, kurā uzstāsies “Sinfonietta Rīga” un Amsterdamas karaliskā “Concertgebouw” orķestra oboju koncertmeistars Aleksejs Ogrinčuks, kurš stāsies arī pie diriģenta pults, raksta aģentūra LETA.

Ogrinčuks un orķestris klausītājiem Rīgā atskaņos Volfganga Amadeja Mocarta, Vinčenco Bellīni un Fēliksa Mendelsona Bartoldi skaņdarbus. Orķestra “Sinfonietta Rīga” diriģenta lomu koncertā uzņemsies Ogrinčuks. Oboju viņš dēvē par fiziski komplicētāko instrumentu, kas tās atskaņojuma sarežģītības dēļ iekļauta Ginesa rekordu grāmatā. Koncertā mūziķis atklās obojas burvību, atskaņojot vienīgo Bellīni instrumentālkoncertu – Obojas koncertu. Klausītāji varēs dzirdēt arī Mocarta Serenādi pūšaminstrumentiem un Mendelsona Trešo simfoniju. 

Ogrinčuks mūziķa gaitas sācis agrā bērnībā un 13 gadu vecumā jau uzstājies Krievijā, Japānā un Eiropā. Viņš mācījies Gņesinu mūzikas skolā Maskavā un Parīzes konservatorijā, meistarību un muzikālo gaumi izkopis pie tādiem pasaules ievērojamāko orķestru diriģentiem kā Valērijs Gergijevs un Mariss Jansons. Obojists sadarbojies arī ar izcilo vijolnieku Gidonu Krēmeru un citiem ievērojamiem mūziķiem. Ogrinčuks pasniedz obojas spēli Londonas Karaliskajā mūzikas akadēmijā un Hāgas Karaliskajā konservatorijā. 

Biļetes uz koncertu var iegādāties www.bilesuparadize.lv

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu