Kučinskis trimdas latviešiem taisnojas, ka ātrus rezultātus kavē oponenti • IR.lv

Kučinskis trimdas latviešiem taisnojas, ka ātrus rezultātus kavē oponenti

24

Pirmais solis naudas atmazgāšanas un kontrabandas apkarošanai – reformas VID

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) šodien trimdas latviešiem atzinis, ka ātru rezultātu sasniegšanu kavē oponenti, vēsta aģentūra LETA, atsaucoties uz premjerministra preses sekretāra Andreja Vaivara sniegto informāciju.

Uzrunā Pasaules brīvo latviešu apvienības (PBLA) 60.jubilejas valdes sēdē Kučinskis, atbildot uz PBLA vadītāja Jāņa Kukaiņa tēzēm par situāciju ar ēnu ekonomiku, korupciju un ārvalstu investoru pārmetumiem, norādījis, ka piekrīt viņa teiktajam. Neveltot pārmetumus iepriekšējām valdībām, Kučinskis tomēr uzsvēris, ka rezultāta sasniegšanā svarīgi iet uz priekšu soli pa solim.

“Es arī gribu ātri, bet man pretim sēž oponenti un viņu intereses,” paudis premjers. Viņš piebildis, ka pirmais solis ir reformas Valsts ieņēmumu dienestā (VID), kas ir atslēga uz naudas atmazgāšanas un kontrabandas apkarošanu. Ja reforma izrādīsies veiksmes stāsts, tikšot sperti nākamie soļi.

Lai gan premjerministrs atzina, ka ir daudz, par ko runāt un strīdēties, svarīgākais ir darīt. Uzrunā viņš minējis Latvijas iedzīvotāju ekonomisko emigrāciju, kuras iemesls ir saprotams – atšķirīgie algu līmeņi. Lai gan Latvijas mērķis ir tuvoties Eiropas Savienības vidējam dzīves līmenim, Kučinskis atzinis, ka tas nav viena gada jautājums.

Savukārt par trimdas latviešiem esot samērā skaidrs – viņi un viņu pēcnācēji diezin vai atgriezīsies Latvijā, jo ir iesakņojušies savās mītnes zemēs. “Cerēt uz viņu atgriešanos laikam ir naivi, lai gan katrs trimdas latvietis, kurš ir atgriezies Latvijā, tiek pamanīts tāpēc, ka ir atšķirīgs, spilgts un runā latviski,” uzrunā teicis Kučinskis.

Viena no jomām, kur Kučinskis redz turpmāku sadarbību starp valdību un PBLA, ir izglītība. PBLA ir noteikusi latvisko izglītību ārzemēs par savu prioritāti, ko valdība esot gatava atbalstīt, un tai esot jākļūst par abu pušu kopējo misiju.

Komentāri (24)

DD1 05.10.2016. 13.49

Kučinskis: “Es arī gribu ātri, bet man pretim sēž oponenti un viņu intereses”

Sliktam dejotājam pat paša olas traucē.

+14
-2
Atbildēt

4

    andrejs > DD1 05.10.2016. 16.24

    Vienotība baidās zaudēt savu ietekmi VIdā.

    Jāļauj Kučinskim un Ozolai rīkoties, lai pēc tam uzņemas atbildību. Jo gadījumā, kad reformas tiek nobremzētas, viņi varēs teikt – mēs jau mēģinājām, bet mums neļāva.

    Un diez vai sliktāk, kā ir pašlaik, būs?

    +1
    -13
    Atbildēt

    0

    kimsk > DD1 05.10.2016. 17.57

    klusais, reforma ir uzstādījums iebīdīt VID priekšnieka amatā cilvēku, kurš neprot pat nodokļu deklarāciju sastādīt, toties prot izmelot vilku no meža un pie visām savām blēdībām vainot “politisko pasūtījumu”.

    +14
    -2
    Atbildēt

    0

    klusais > DD1 05.10.2016. 19.10

    kimsk – man atmiņā kā gāja ar iepriekšējo VID reorganizāciju … un tur diezgan ilgstoši tika diskutēts par struktūru . Rezultāts tapa vismaz formālās sarunās , kaut gan beigās pieņēma Pētersones variantu. Manuprāt tagad loģiski būtu vispirms izvēlēt ģenerāldirektoru un tad veikt reorganizāciju pēc viņa redzējuma kādam jābūt VID , jo viņš tak atbildēs par rezultātu .

    +12
    0
    Atbildēt

    0

    klusais > DD1 05.10.2016. 16.47

    andrejs – par kādām reformām iet runa ? Kāds var pastāstīt ? Ja slavenā rotācija ir reforma, tad atvainojiet.

    +14
    -1
    Atbildēt

    0

atrium 05.10.2016. 19.14

Nemot vērā spēku samēru Saeimā, Kučinskis nevar realizēt visus nospraustos mērķus, tāpēc taisnošanās trimdas latviešiem ir nevietā. Nāksies atkal mums VID vadīja amatā redzēt, šoreiz Vienotības uzraugu izvēlēto, lielāko kretīnu. Ja kas, ir vēl Maizītis, kas piekoriģēs kandidātu sarakstu ar pielaidēm valsts noslēpumiem.

+2
-10
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu