Aiztur uzņēmēju Jūliju Krūmiņu un Jūrmalas mēru • IR.lv

Aiztur uzņēmēju Jūliju Krūmiņu un Jūrmalas mēru

42
Jūrmalas dome. Foto: Ieva Makare, LETA

KNAB kā pamatojumu min partiju finansēšanas pārkāpumus, bet saistību neatklāj

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizturējis uzņēmēju Jūliju Krūmiņu, apstiprināja advokāts Egons Rusanovs, vēsta aģentūra LETA. Aizturētā statuss ir arī Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājam Gatim Truksnim (ZZS), kura kabinetā un dzīvesvietā KNAB otrdien rīkoja kratīšanu lietā, kas sākta par iespējamiem partiju finansēšanas pārkāpumiem, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Rusanovs Latvijas Televīzijai sacījis, ka Krūmiņš aizturēts otrdien no rīta savā dzīvesvietā, atrodas izolatorā un ir sniedzis īsas liecības, bet esot pāragri runāt par iespējamo drošības līdzekli. Jautāts, vai aizturēšana saistīta ar iespējamiem partiju finansēšanas pārkāpumiem, advokāts atbildēja apstiprinoši. Vai abiem gadījumiem ir kāda saistība, nav zināms, informēja LETA. Savukārt Latvijas Televīzija otrdien vakarā vēstīja, ka pēc neoficiālas informācijas Krūmiņa aizturēšana saistīta ar kratīšanu Trukšņa kabinetā.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Trukšņa advokāts Jānis Rozenbergs, viņa klients ir aizturētā statusā un veselības problēmu dēļ atrodas Jūrmalas slimnīcā, kur viņu apsargā KNAB darbinieki. Advokāts nekomentēja, kādas ir veselības problēmas, uzsverot, ka tā ir sensitīva informācija.

Aģentūras LETA rīcībā esošo informāciju, ka lieta pret Truksni sākta par iespējamiem partiju finansēšanas pārkāpumiem, advokāts nekomentēja, vien apliecināja, ka viņa klientam netiek inkriminēta kukuļošana. Rozenberga rīcībā nav informācijas, vai uzņēmēja Jūlija Krūmiņa aizturēšana kaut kā ir saistīta ar Truksni.

Jau vēstīts, ka otrdien pēcpusdienā aģentūra LETA novēroja, kā trīs KNAB pārstāvji no Jūrmalas domes ēkas iznes vienu melnu koferi un vairākas lielizmēra aploksnes. KNAB pārstāvji devās uz mikroautobusu, ar kuru no domes aizbrauca. KNAB preses pārstāve Laura Dūša aģentūrai LETA apliecināja, ka KNAB rīkoja procesuālās darbības Jūrmalas domē, taču plašāku informāciju nesniedza.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, latviešu uzņēmējs un miljonārs Krūmiņš no 1989. līdz 1991.gadam bijis ģenerāldirektors Latvijas un Zviedrijas kopuzņēmumā «Man-Tess», kas ir viens no lielākajiem stividoruzņēmumiem Latvijā. Pēcāk Krūmiņš kļuva par tā prezidentu un īpašnieku, bet 2011.gadā atstāja uzņēmuma valdes priekšsēdētāja amatu.

Krūmiņš iepriekš ir bijis arī «Man-Tess Tranzīta», «Latvijas Rietumu termināļa» un «MT Bunkera» vienīgais īpašnieks, kā arī AS «Latvijas Naftas tranzīts» un «Ventspils nafta» līdzīpašnieks. Kopš 1997.gada Krūmiņš regulāri ierindots Latvijas miljonāru sarakstā.

Komentāri (42)

Austras koks 05.10.2016. 06.04

Es ceru, ka man nav taisnība, bet man šķiet, ka Streļčenoka vadībā KNAB ir kļuvis par Saskanas instrumentu. Un tā kā ZZS šobrīd pēc reitingiem ir tuvu Saskaņai, tad ZZS arī tiek apkarota (nepārprotiet, es ZZS neaizstāvu, jāsēž būtu korumpantiem no jebkuras partijas).

Protams, labi ka korupcija tiek apkarota, bet slikti, ka tiek apkarota selekcionēti, pēc politiskās piederības. Kaut gan – vairāk vai mazāk laikam tā tas bijis vienmēr un visā pasaulē :)

+8
-5
Atbildēt

1

    andrejs > Austras koks 05.10.2016. 10.24

    Streļčenoka vadībā KNAB ir kļuvis par Saskanas instrumentu. Un tā kā ZZS šobrīd pēc reitingiem ir tuvu Saskaņai, tad ZZS arī tiek apkarota

    —————

    tā varētu būt.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

klusais 05.10.2016. 08.51

Situācija ir izveidojusies interesanta … No vienas puses KNAB Streļčenoka personā ir ZZS atbalstīts patreizējā veidolā , no otras šitāds uzbrauciens …

Tāpat Jūlis , kas būtībā ir ļoti kolorīta un sen zināma personība ir trāpijies zem sitiena … ko tik viņš nav pārdzīvojis , bet te re uz vecumdienām ietrāpijis arī kamerā . Skatīsimies kā viss rullēsies tālāk.

+4
-1
Atbildēt

15

    aivarsk > klusais 05.10.2016. 15.49

    Beidz, Vagris džinsu kostīmiņā sēdēja baltajā apsardzes būdā pie šlagbomja!

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    andrejs > klusais 05.10.2016. 10.18

    Jūlis ir ārkārtīgi nepatīkams tips. Man žēl viņa darbinieku.

    Viņš taču bija komunists, kompartijas CK saimniecības daļas šefs vai kkas tamlīdzīgs. Vai nav forši, ka tādam “neatkarīgajā” Latvijā izdevās tikt pie gardiem kumosiņiem ostās un citos stratēģiski svarīgos objektos.

    p.s. vecu vācu koncentrācijas nometnes slimnīcas sanitāru (!!!) tiesā par 3700 cilvēku slepkavību.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    andrejs > klusais 05.10.2016. 17.39

    to klusais

    Ka tik neesam tikušies. Inteliģents naftas tirgonis – kurš tas varētu būt…

    Par BB. Laventam bija viens tāds jauns žīds ar tipisku uzvārdu, kas nodarbojās ar degvielu. Toreiz pat runāja, ka tieši pirms bankrota saņēma kredītu – vai tik nebija 5 mio$, un pēc BB slēgšanas, protams, ka neatdeva (droši vien, ka piķi abi sadalīja).

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs > klusais 05.10.2016. 16.55

    Man pāris reizes ar Mantesu bija darīšanas. Gan naftas bāzē, gan dažas reizes īrējām telpas un viesnīcas istabiņas viņa viesnīciņā Vecrīgā. Baigais laiks pagājis…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    atrium > klusais 06.10.2016. 09.09

    andrejs

    Pavisam droši, ka Čevera bandas izkārtotos atlikto nodokļu maksājumos firmām viendienītēm par ievesto degvielu miljonu apmēros bija tieša saistība ar Krūmiņa kontrabandu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    klusais > klusais 06.10.2016. 11.16

    atrium – tas bija pēc Čevera laiks .

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs > klusais 05.10.2016. 11.03

    Pirms Latvijas neatkarības atjaunošanas viņš bija CK darbinieks, ar baigiem galiem visos piegāžu kanālos un, protams, lielisku iespēju tikt pie visādiem (normāliem pad cilvēkiem nepieejamiem) labumiem. Viņš taču savā Man Tess par ostas teritorijas apsardzes šefu bija [aiz žēlastības] ielicis… zini ko… :)

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    andrejs > klusais 05.10.2016. 16.05

    to AivarsK

    Tu arī kko tādu atceries?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    klusais > klusais 05.10.2016. 18.34

    andrejs – pie tēmas šis ar ir interesanti – http://www.pietiek.com/raksti/aivara_un_andra_noziedzigie_grupejumi_ekskluzivi_publicejam_fragmentu_no_julija_krumina_toposas_gramatas

    Tikai viena nelaime – Krūmiņš pats nav pūkains un balts . Viņš vienkārši ir zaudējis , bet , ja būtu mainītās lomās , tad dziedātu citu dziesmu.

    P.S. Lasīju ,ka Ēriks Igaunis ar aizturēts saistībā ar Krūmiņa lietu … un atcerējos ,ka viņš figurēja Man-Tes pārdošanas piedāvājumā kā kontaktpersona. Žēl , ka izdzēsu prezentāciju , jo tīriju datoru :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    klusais > klusais 05.10.2016. 17.14

    andrejs – smags laiks bija … grāmatu varētu uzrakstīt kā toreiz gāja . Toreiz Jūlis te čečenus atvilka apprecoties ar čečenieti . Riktīgs mafijas vecis , tas cigārs viņam piestāv. Un tad simbioze ar Laventu un banku Baltija , nebrīnītos ka daļa Baltijas naudas ir noslēpta Man-Tes struktūrās , ne veli tur Stass grozījās un kontrolēja.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    klusais > klusais 05.10.2016. 16.44

    andrejs – es labi atceros , ka 93 gadā Jūlis bija ievedis pirmo 95 benzīna kuģi un es toreiz nopirku no viņa 2 cisternas , kuras bija jauzlej un pa dzelzceļu jānosūta uz Olaines NB , jo es tur glabāju degvielu. Vagris toreiz pats personīgi piedalījās visā procesā un nebija tur nekāda džinsu kostīmiņa , bet normāls strādnieka aģērbs , atceros viņam vēl bija tādi riktīgi mednieka zābaki , tas bija novembrī vai decembrī . Viņš pats piedalījās arī darbos … es vēl toreiz nodomāju ka normāls vecis , kurš ne tikai pildspalvu var noturēt , bet arī fiziska darba nebaidās. Sanāca arī tāpat vien papļāpāt kamēr formeja dokumentus un lēja mucas, ļoti normāls un vienkāršs cilvēks.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs > klusais 05.10.2016. 16.04

    to klusais

    var jau būt, ka kļūdos, ilgs laiks pagājis, un tobrīd tas nelikās tik svarīgi. Bet varbūt viņš par BĀZES priekšnieku kļuva vēlāk, jo es runāju par laiku ap 1993. gadu? Par Vagri tiešām neko sliktu nevar teikt.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    klusais > klusais 05.10.2016. 13.58

    andrejs – ja Tu domā Vagri , tad viņš bija naftas bāzes šefs , ne apsardzes šefs. Katrā gadījumā Vagris no tiem laikiem palicis pozitīvā atmiņā , jo bija vienkāršs un korekts , bez putniem galvā un ambiciozitātes . Viņš savu darbu zināja un normāli arī izpildīja.

    P.S. Te tagad interesantas lietas notika , kad jaunie saimnieki pārņēma naftas bāzi . Viņi atrada ieraktu trubu no rezervuāra un tagad spiesti staigāt ar apsardzi .

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    klusais > klusais 05.10.2016. 10.57

    andrejs – Jūlis kādreiz strādāja Mosfiļm , tas krievu laikos . Par to , ka nepatīkams tips piekrītu. Atceros viņu no 90-to sākuma … riktīgs mafijas vecis kas draudzējās ar Laventu un co.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    klusais > klusais 05.10.2016. 18.03

    andrejs – tas bija Staņislavs Čaikovskis , kas vēlāk strādāja pie Vernisāžas projekta. Tur bāzē vēl bija unikāls ķīmiķis Borja , kas no 95 benzīna un “primagonkas” sintezēja 76 benzīnu , nezin kur tagad palicis , laikam aizbraucis atpakaļ uz Krieviju , vienu brīdi gan Argots viņu bija paņēmis pie sevis.

    Es šim rūpalam metu mieru 2002. gadā un kopš tā laika guļu mierīgi . Bet nu 90-tie ir unikāli šajā biznesā . Gan jau kompāniju zināsi :) Man atmiņā smieklīgs un tiem laikiem tipisks gadījums – 1994. gada vasarā Muita sāka nedaudz trenkāt degvielas kontrobandistus ( tad nodokļus maksāja tikai Statoil, Neste par importēto degvielu ) Tirgū izveidojās neliels vakums un mēs fiksi ievilkām no Mažeiķiem sastāvu ar degvielu un godīgi atmuitojām – nākamajā dienā to aizturēja Olainē pirms noliešanas Kreslova kantoris , jo neviens neticēja , ka kāds reāli maksā nodokļus . Viss beidzās protams normāli , bet tas stāsts par to kā tajos laikos gāja :)

    +3
    0
    Atbildēt

    0

ierados 05.10.2016. 22.06

Beidziet, puiši lauzt sērkociņus. Viss tas beigsies, kā vienmēr, ne ar ko.

+2
0
Atbildēt

2

    atrium > ierados 06.10.2016. 09.06

    kimsk

    Jānim Dāvim ne par vienu nevajadzēja liecināt, tomēr ņēma un atņirdzās, pat spēļu biznesa pārtraukšana nelīdzēja. Pienāk brīdis, kad cilvēks vairs nevar fiziski pavilkt savu grēka nastu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    kimsk > ierados 06.10.2016. 06.35

    Es gan neesmu pavisam drošs, ka viss beigsies ne ar ko. Pārfrazējot Albertu Einšteinu, varētu teikt, ka pasaulē ir TRĪS bezgalīgas lietas: Visums, cilvēku muļķība un svētā Puzes dižmocekļa nelietība. Ja Jūlis tiešām ir vienīgais liecinieks pret dižmocekli, nebūtu nekāds brīnums, ka viņam uznāktu sirdslēkme vai plaušu tūska, vai anafilaktiskais šoks un visi mediķu pūliņi būtu veltīgi.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu