''Gods kalpot Rīgai'' vēlēšanās startēs arī Pierīgā un lielajās pilsētās • IR.lv

”Gods kalpot Rīgai” vēlēšanās startēs arī Pierīgā un lielajās pilsētās

23
Andris Ameriks. Foto: Ieva Makare, LETA

Ameriks konkurentu partijām pārmet ”sēdēšanu krūmos”

Partijas ”Gods kalpot Rīgai” (GKR) līderis Andris Ameriks intervijā Latvijas Radio 1 šorīt apstiprināja, ka politiskajam spēkam ir mērķis pašvaldību vēlēšanās ieņemt deputātu vietas arī Pierīgas novados un lielajās pilsētās, sadarbojoties ar kolēģiem no “Gods kalpot mūsu Latvijai”.

”Apkārt Rīgai ir vesela rinda pašvaldību, ar kurām Rīga ir cieši saistīta. Tās ir Mārupe, Stopiņi, Olaine, Ķekava, Carnikava. Tās ir pašvaldības, no kurām ļoti daudz cilvēku brauc uz darbu Rīgā, kur ir ”Rīgas satiksmes” sabiedriskais transports, kur zināmā mērā ir kopīga infrastruktūra, ieskaitot ūdensvadus un kanalizāciju. Līdz ar to mums ir svarīga šobrīd diezgan cieša sadarbība ar šīm pašvaldībām, un arī lai tā sadarbība veidotos,” skaidroja Ameriks.

Viņš atzina, ka līdz šim sadarbība nav bijusi tik laba: ”Ir, kur labāk, ir, kur sliktāk, bet, kā mēs sakām, katrus četrus gadus gribas kaut ko labāk izdarīt. Manuprāt, savstarpējā domu apmaiņa ar Pierīgas pašvaldībām ir viena lieta, un otra lieta ir lielās pilsētas. Lielās pilsētās arī mums ir līdzīga problemātika. [..] Mums jau kopīgā sarakstā, ļoti atklāti teikšu, nav vietas visiem. Mums ir ļoti daudz partijas biedru, vairāk nekā 500. Ja mēs veidojam kopīgu sarakstu uz Rīgu, ņemot vērā jau esošo deputātu skaitu, mums ir maz [vietu sarakstā]. Mēs esam vienojušies ar partiju ”Saskaņa”, katram mums ir 12 vakances uz Rīgas domes kandidātu sarakstu. Aktīvu cilvēku mums ir vairāk nekā 100. Mēs meklējam šobrīd iespējas viņu pieredzi realizēt arī tur, ja likums atļauj, tādas iespējas ir, un viņi paši to grib Pierīgas vai citas lielas pilsētas pašvaldībā.”

Valdības koalīcijas partiju vienošanos par sadarbību Rīgas pašvaldības vēlēšanās Ameriks vērtē skeptiski: ”Man liekas diezgan nožēlojama šobrīd šī emocionālā runāšana. Bez programmas, bez kaut kā: mēs gribam nobīdīt no malas esošos un gribam iesēsties viņu krēslos. Visu cieņu valdības koalīcijas partijām – “Vienotībai”, Nacionālajai apvienība, Zaļo un zemnieku savienībai – bet viņas nespēj vienoties par vienu sarakstu. Kāpēc jūs sēžat krūmos? Ja Rīga šodien ir tas ekonomikas motors, ja šodien Rīgā vairāk nekā puse no kopprodukta tiek ražota, pirmās personas nāk uz Rīgu par mēra kandidātiem, un tālāk jau, skatoties no tālākas situācijas, iet uz Saeimu. Kāpēc Andris Piebalgs, kurš ir “Vienotības” valdes priekšsēdētājs, pats nav gatavs šodien uzņemties mēra kandidāta pienākumus? Kādēļ kāds no Nacionālās apvienības līderiem to negrib darīt? Grib sūtīt zaldātus, bet paši sēž krūmos un tad zināmā mērā meklē kādus attaisnojumus tam, ka, lūk, ziniet, mums te tagad nav nopietna kandidāta, pat nerunājot par programmām. [..] Mēs šodien strīdamies, kurš tur ir lielāks krievu draugs vai nodevējs. Tas ir absolūti nepieņemami, jo cilvēkam šodien vajag stabilitāti un pārliecību, ka viņa dzīve uzlabosies nākotnē.”

Ameriks gan atzīst, ka arī GKR pašlaik programma nav gatava: ”Līdz gada beigām kandidāti var pieteikties kandidēšanai. Mēs tikai februāra vidū plānojam apkopot visus līdz gada beigām saņemtos priekšlikumus un prezentēt savu redzējumu, kā mēs gatavojamies vadīt Rīgu nākamos četrus gadus.”

Ameriks apšaubīja ekspertu prognozes, ka tuvākajos gados Krievija pārstās sūtīt kravas uz Latvijas ostām un tās nonāks kritiskā stāvoklī: ”Drīzāk Sibīrijas upes pagriezīs uz otru pusi, nekā Rīgas osta paliks bez Krievijas kravām. Skaidrs, ka ieguldījumi ir un ekonomika attīstās. Miljardiem ir ieguldījumi Krievijas ostās, un ar to mums ir jārēķinās. Rīga ir mazā osta jeb multifunkcionālā osta. Lieli konkurenti mums ir Klaipēda un Tallina. Tajā pašā laikā mēs vienmēr esam teikuši – Ja jūs Krievijas ostās kaut ko nevarat pārkraut, mēs to pārkrausim lētāk un ātrāk. Tas arī paliek spēkā. Ir Kazahstānas kravas, Uzbekistānas kravas, tagad Ķīnas kravas.”

Komentāri (23)

traductrice 03.10.2016. 08.41

Tās ir pašvaldības, no kurām ļoti daudz cilvēku brauc uz darbu Rīgā, kur ir ”Rīgas satiksmes” sabiedriskais transports, kur zināmā mērā ir kopīga infrastruktūra, ieskaitot ūdensvadus un kanalizāciju.

Ameriks ar to laikam gribējis pateikt, ka RS ir paredzēta tikai isķinniem rižaņiniem, ka ūdensvads un kanalizācija arī pieder tikai isķinniem rižaņiniem. Pārējiem – nav ko braukt, dzert un, atvainojos, d..st. Bet, ja nu akurāt spiež vajadzība, lūdzu, samaksājiet 20%, un tad jau drīkst. Ameriks, kā vienmēr, ir atvērts sadarbībai.

+13
-1
Atbildēt

0

andrejs_gr 03.10.2016. 09.12

Tad jau jātaisa Gods kalpot Rēzekenei, …Limbažiem,… Naukšēniem utt.

Skaidrs, ka GKR ir SC “latviskais piedēklis”, kura mērķis ir zvejot lumpeņlatviešu balsis personīgi “misteram 20%” (neskaitot, protams, tos žuļikus, kuri personīgi ir materiāli ieinteresēti “sadarbībā” ar AA). Te nu būtu varen plašs darba lauks KNAB, bet pašreizējā politiskā konjunktūra tam liedz beidzot izkratīt to midzeni.

+13
-2
Atbildēt

0

Mantrausis 03.10.2016. 09.03

Ironiski. Piemēram, Rēzeknes mērs pārstāv partiju “Gods kalpot Rīgai”… Skaidrs, kā labā strādā… :) :) :)

+9
-2
Atbildēt

1

    andrejs > Mantrausis 03.10.2016. 13.46

    Rēzeknes mērs pārstāv partiju “Gods kalpot Rīgai”

    ————-

    Lai cik tas nebūtu ironiski – esošais mērs jau tagad pārstāv krievu pasaules simbola Eiropā – pārkrievotās Rīgas mēra partiju. Nu varbūt šīs partijas oficiālā devīze ir nedaudz cita – Gods kalpot Kremlim

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu