Vācu mediji: Kremlis Donbasa teroristiem sniedz padomus propagandā • IR.lv

Vācu mediji: Kremlis Donbasa teroristiem sniedz padomus propagandā

20
Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto: Sergey Guneev, RIA Novosti/ LETA

Kaut arī Maskava apgalvo, ka tā neatbalsta Austrumukrainas teroristu grupējumus, dokumenti liecina pretējo – Maskavas “padomnieki” strādā cieši kopā ar teroristiem.

Vācijas mediji vēsta, ka Kremlim tuvu stāvoši cilvēki aktīvi sniedz padomus Austrumukrainas promaskaviskajiem teroristiem, kā īstenot “propagandas kampaņu” pret Kijevu un Rietumiem, ziņo LETA.

Televīzijas pārraide “Frontal21” un laikraksts “Die Zeit” no Doņeckas teroristu “informācijas ministres” Jeļenas Ņikitinas e-pasta ieguvuši 10 000 vēstuļu, ar kurām tīmeklī dalījušies Ukrainas pusei simpatizējošie aktīvisti.

Kaut arī Maskava apgalvo, ka tā neatbalsta Austrumukrainas teroristu grupējumus, dokumenti liecina pretējo – Maskavas “padomnieki” strādā cieši kopā ar teroristiem.

“Padomnieki acīmredzami ir tuvi Kremlim vai [Krievijas] prezidenta Vladimira Putina administrācijai,” norāda mediji.

Teroristu padomnieki strādā proputiniskās organizācijās, arī Politisko risinājumu centrā, vai arī tieši Krievijas prezidenta administrācijas labā, ceturtdien vēsta “Die Zeit”.

Vairākiem dokumentiem ir piezīmes “ziņojums Maskavai” vai arī iniciāļi “AP” – saīsināts apzīmējums krievu valodā prezidenta administrācijai.

44 lappuses garā dokumentā, kas datētas ar 2015.gada augustu, norādīts, ka Ukrainas valdība raksturojama “kā hunta”, bet Maskava – “pozitīvā gaismā”.

“Atbalsts, ko Maskava sniedz” Doņeckas un Luhanskas teroristu “republikām”, “ir jāilustrē”, ja iespējams, ar tādiem piemēriem kā “vecmāmiņa ada zeķes Putinam” vai “bērni glezno [Krievijas prezidenta] portretus”.

Programmā “Frontal21” otrdien tika pārraidīta “iestudēta” reportāža ar Krievijas “palīdzības konvoju” Ukrainas austrumos, kuru sveic jaunieši, ceļa malā vicinot lielus Krievijas karogus.

“Ukraina tīši pārkāpj Minskas vienošanos,” vienu no nopludinātajiem dokumentiem citē “Die Zeit”.

“Visiem rakstiem par Ukrainas pārkāpumiem ir jāsatur šī ideja,” teikts dokumentā. Donbasa teroristu grupējumi un “Krievijas Federācija atbalsta un respektē vienošanos, bet Ukraina ir pret to”.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

 

Komentāri (20)

traductrice 30.09.2016. 11.04

Krievi nav īsti spējīgi radīt savu know-how, toties, ko nevar noliegt, ir līdz perfekcionismam attīstījuši Gebelsa ideju. Nav jābūt lielam analītiķim, lai saprastu, ka Krievija savu propogandu, kas ir spožākais Krievijas sasniegums, neaprobežojas laist apritē tikai Ukrainā vien. Die Zeit līdz šai atziņai droši vien vēl jānonāk.

+9
-1
Atbildēt

1

    J.Biotops > traductrice 30.09.2016. 16.55

    Kā nav kauna Uļjānova un Bronšteina idejas piedēvēt zaglīgajam Gebelsam! Autortiesības ir svētas un viss, kas labs, tas nāk no krieva!

    Nopietnāks būtu jautājums – kāpēc krievu murgi jau vairākus gadsimtus atrod dzirdīgas ausis un tiek uztverti ar sajūsmu.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

vvilums 30.09.2016. 13.30

Kremlis sniedz padomus arī Latvijā visiem krieviskiem medijiem, jo lielāko tiesu apmaksā tos, kas tur ko brīnīties.

+6
0
Atbildēt

4

    Anonīms > vvilums 30.09.2016. 14.23

    zini mīļais andrejiņ, mani daudz vairāk uztrauc, ka Latvijas valdības propaanda visādi cenšas izcelt Ušakova grēkus, cerot, ka tas novērsīs sabiedrības uzmanību no pašu asinsgrēkiem. Galu galā – Ušakovs darbojas pēc tiem likumiem un normām , ko nosaka saeima un MK un KNAB ir tas, kurš provincē ķersta blusas , kamēr Rīgā zog ne miljonus, bet miljardus

    Tā kā es esmu imūna pret šo liekulīgo un mākslīgo Ušakova grēkāža tēla kultivēšanu

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    Anonīms > vvilums 30.09.2016. 14.11

    mīļais, mazais andrejiņ – nu Ušakovs jau tikai tāds karognesējs – saraksti mums te visus tos tīrasiņu latvietīšus, kuri čakli jo čakli korumpējušies un mūs visus apzog Ušakova karoga aizsegā

    Nu – saņem drosmi – parādi, ko spēj

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    andrejs > vvilums 30.09.2016. 14.15

    mani daudz vairāk uztrauc, ka nekontrolēta naturalizācija ir radījusi apstākļus, ka tāds ušaks var kļūt par latviešu galvaspilsētas mēru.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    andrejs > vvilums 30.09.2016. 13.45

    man ir aizdoma, ka arī uz Ušaku strādā tie paši kremļa politologi un propagandas speciālisti. Ušaks mums tāds mazais puķins.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

Merilī 01.10.2016. 09.55

Tas, ka vācieši notic, ka krievi nekaro Ukrainā, bet tikai sniedz padomus, izskaidro arī, kāpēc viņi notic, ka muslimu haļavščiki ir kara bēgļi.

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu