Iesniedz jaunus likumprojektus par Finanšu un Muitas policijas apvienošanu • IR.lv

Iesniedz jaunus likumprojektus par Finanšu un Muitas policijas apvienošanu

33
Koalīcijas padome. Foto: Edijs Pālens, LETA

”Vienotība” iesaka savu risinājumu VID reformai; domstarpības koalīcijā turpinās

Saeimas partijas “Vienotība” frakcijas deputāti iesnieguši izskatīšanai parlamentā jaunus likumprojektus par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu un Muitas policijas apvienošanu, vēsta aģentūra LETA. Arī Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputāti bija paredzējuši iesniegt jaunus likumprojektus par VID reformām, par ko informējuši valdošās koalīcijas frakcijas, pastāstījis Finanšu ministrijas (FM) parlamentārais sekretārs Edgars Putra (ZZS).

Paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem “Vienotība” pauž, ka iepriekš Saeimas iebildumus bija raisījusi FM iecere Iekšējās drošības daļu veidot kā “represīvu izmeklēšanas struktūru”, kuras pilnvaras un funkcijas pielīdzināmas izmeklēšanas iestādes funkcijām, vienlaikus nododot to VID ģenerāldirektora tiešā pakļautībā. Partija piebilst, ka FM arī šonedēļ Saeimas frakcijām nosūtītajos likumu grozījumos no šīs ieceres neesot atteikusies. “Šādi grozījumi ir vien darbības imitācija, kas ne vien nepalīdz, bet var kaitēt gan dienesta darbam, gan tēlam sabiedrības acīs,” pauž “Vienotības” deputāti.

Savukārt Putra skaidroja, ka Iekšējās drošības birojs arī jaunajos grozījumos ir VID ģenerāldirektora pārraudzībā, tomēr pašlaik paredzēts, ka tas izskatīs tikai tos jautājumus, kas saistīti ar “tiešiem darba pārkāpumiem”.

Kā ziņots, Saeima pagājušajā nedēļā noraidīja grozījumus likumā par VID un Kriminālprocesa likumā. Tie paredzēja Finanšu policijas un Muitas policijas apvienošanu un VID Finanšu policijas pārvaldes Iekšējās drošības daļas pakļaušanu VID ģenerāldirektoram, kuram tādēļ turpmāk būtu jānēsā formas tērps.

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers ieteicis Iekšējās drošības daļu pakļaut Finanšu ministrijai.

 

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu