Krievijas bumbvedēji palidojuši zem Islandes pasažieru lidmašīnas • IR.lv

Krievijas bumbvedēji palidojuši zem Islandes pasažieru lidmašīnas

30
Krievijas stratēģiskais bumbvedējs Tu-95. Ilustratīvs foto: AFP-LETA

Diplomāts publiskotās ziņas skaidro ar vēlmi vairot bailes no Krievijas

Divas Krievijas kara aviācijas lidmašīnas pagājušajā nedēļā palidojušas zem Islandes pasažieru lidmašīnas ar izslēgtiem retranslatoriem, raisot satraukumu ar savu riskanto uzvedību, pirmdien vēstīja Islandes laikraksts “Morgunbladid”, citē aģentūras LETA-DPA.

Pagājušo ceturtdien starptautiskajā gaisa telpā netālu no Islandes divi bumbvedēji “Tu-22M” redzēti tuvojamies Islandes lidmašīnai, kas bijusi ceļā uz Zviedriju, un palidojot zem tās. Tā kā retranslatori bijuši izslēgti, civilie radari bumbvedējus nav pamanījuši. Kā vēstīja laikraksts, bumbvedēji pēc tam pamanīti pie Spānijas un tikai tad devušies uz Krieviju.

Krievijai palielinot militāro lidojumu skaitu Ziemeļeiropā, līdzīgi atgadījumi, kad civilās un militārās lidmašīnas palido tuvu viena otrai garām, pēdējos gados Baltijas jūras reģionā bijuši vairākkārt un izpelnījušies nosodījumu.

Kā paziņoja Reikjavīkas gaisa satiksmes dispečeri, Krievijas lidmašīnas izslēgušas savus retranslatorus un, tuvojoties pasažieru lidmašīnai, par savu klātbūtni nav paziņojušas. Pasažieru lidmašīnas kapteinis pamanījis lidmašīnas no pilotu kabīnes un to uzvedību raksturojis kā riskantu.

Krievijas diplomāts Reikjavīkā Aleksejs Šadskis taisnojās, ka lidmašīnas esot lidojušas atbilstīgi starptautiskajiem noteikumiem un atradušās divus kilometrus zem pasažieru lidmašīnas ceļa. Viņš pieļāva, ka materiāls laikrakstā parādījies, lai “atdzīvinātu bailes” no Krievijas, un ir daļa no argumentiem par labu tam, lai no jauna atvērtu Keflavīkas aviobāzi, kuru ASV slēdza 2006.gadā. Viņš norādīja, ka NATO lidmašīnas arī dažkārt mēdzot lidot ar izslēgtiem retranslatoriem.

Komentāri (30)

J.Biotops 27.09.2016. 16.09

Apsveicama rīcība. Krievija nenogurstoši un atbildīgi pūlas ieskaidrot apkārtējai pasaulei, ar ko tai darīšana un kur atrodas rietumu civilizācijas robežas. Diemžēl, bez panākumiem.

Lai kā krievi netrakotu, visādu nokrāsu bezmaksas rusofīlu ietekme Eiropā aug tik strauji, ka atsevišķu politiķu (b.Šrēders) žurkālistu (Kjeza) un veselu partiju (Francijas FN ar visu Ļipēnu ģimeni) iepirkumi drīz nebūs vajadzīgi. Ietaupīsies nauda vēl vienai cara villai, pat tuvākiem medvēģeviem kaut kas atliks. (Vāczemes kreisais enģelīts Zigmārs Gabriels grimst dziļās pārdomas – ka tik nekļūstu nevajadzīgs)

+4
0
Atbildēt

0

Valdis Eiserts 27.09.2016. 15.24

Ja retranslatori bijuši izslēgti, vēl rūpīgi jāpārbauda vai tās nav bijušas Ukrainas lidmašīnas. Atcerēsimies vienu no versijām par Malaizijas Boinga notriekšanu.

0
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu