Trīs ceturtdaļas britu uzņēmēju apsver iespēju pārcelt darbību uz citu valsti • IR.lv

Trīs ceturtdaļas britu uzņēmēju apsver iespēju pārcelt darbību uz citu valsti

24
Foto: londoneye.com

Uzņēmēji skeptiski par savu darbību Lielbritānijā pēc «Brexit»

Trīs ceturtdaļas britu kompāniju vadītāju pēc referenduma par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības apsver iespēju pārcelt uzņēmuma darbību uz citu valsti, liecina auditorkompānijas KPMG pirmdien publiskotas aptaujas dati, vēsta aģentūras LETA-Reuters.

Aptaujā noskaidros 100 vadītāju viedoklis. Aptaujātie pārstāv britu kompānijas ar apgrozījumu no 100 miljoniem britu mārciņu (116 miljoni eiro) līdz 1 miljardam mārciņu (1,160 miljardi eiro).

Pārliecināti par savu kompāniju izaugsmes iespējām ir 86% aptaujāto uzņēmumu vadītāju, un 69% bija pārliecināti par Lielbritānijas ekonomikas izaugsmes iespējām tuvāko trīs gadu laikā. Tomēr 76% aptaujāto apsver iespēju pārcelt kompānijas galveno mītni vai tās darbību ārpus Lielbritānijas, ņemot vērā 23.jūnijā notikušā referenduma rezultātus..

“Uzņēmumu vadītāji ar plānošanu uz neparedzētām situācijām reaģē uz valdošo nenoteiktību,” norādīja KPMG Lielbritānijas nodaļas vadītājs Saimons Kolinss, “vairāk nekā puse uzskata, ka Lielbritānijas spēja veikt darījumus tiks traucēta, līdzko mēs būsim izstājušies [no ES], un tādēļ daudziem vadītājiem ir svarīgi plānot dažādus scenārijus, lai nodrošinātos pret traucējumiem nākotnē.”

Vairākums uzņēmumu vadītāju kā galveno faktoru darbības turpināšanai Lielbritānijā minēja noteiktību par tirdzniecības noteikumiem. KPMG norādīja, ka 72% aptaujāto vadītāju balsoja par Lielbritānijas palikšanu ES.

Jau ziņots, ka Lielbritānija izstāšanās sarunas ar Eiropas Savienību (ES) sāks pēc Jaunā gada, iedarbinot Lisabonas līguma 50.pantu. Lielbritānijas pilsoņu vairākums šā gada 23.jūnijā referendumā izšķīrās par Apvienotās Karalistes izstāšanos no ES. “Brexit” atbalstīja 51,9%, pret bija 48,1% balsstiesīgo iedzīvotāju.

Komentāri (24)

serioussam909 26.09.2016. 15.12

Fui, riebīgie uzņēmēji, šiem galīgi nepatīk demokrātija.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu