Hakeri ieguvuši 500 miljonu privāto kontu datus no "Yahoo" • IR.lv

Hakeri ieguvuši 500 miljonu privāto kontu datus no “Yahoo”

27
NULL
Portāla stopkadrs

Interneta pārlūka kompānija: kiberuzbrukumu 2014.gadā atbalstījusi valsts

Amerikas Savienotajās Valstīs bāzētā interneta pārlūka kompānija “Yahoo” ceturtdien atklāja, ka plašā kiberuzbrukumā tās tīklam 2014.gadā hakeri ieguvuši datus par vismaz 500 miljoniem lietotāju, vēsta aģentūras LETA-AFP.

Turklāt tas varētu būt bijis valsts atbalstīts kiberuzbrukums, norādīja kompānijas pārstāvji, gan nenosaucot, kādu valsti tur aizdomās. Tā ir pirmā reize, kad “Yahoo” apstiprina plaša mēroga informācijas nozagšanu, lai arī šogad parādījās ziņas, ka uzlauzti 200 miljoni tās kontu.

Balstoties notiekošajā izmeklēšanā, “Yahoo” uzskata, ka ir nozagta ar vismaz 500 miljoniem lietotāju kontu saistīta informācija, paziņoja kompānija. Nozagtās informācijas krājumā varētu būt vārdi, e-pasta adreses, dzimšanas dati, paroles, kā arī šifrēti un nešifrēti drošības jautājumi un atbildes, kas varētu ļaut hakeriem uzlauzt citus upuru kontus, informēja “Yahoo”.

Kompānija aicina cietušos mainīt paroles, gan norādot, ka nozagto datu krājumā nav ar maksājumu kartēm vai bankas kontiem saistītas informācijas.

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu