Nacionālā teātra Aktieru zālē pirmizrāde "Klavigo" • IR.lv

Nacionālā teātra Aktieru zālē pirmizrāde “Klavigo”

18
Izrādes publicitātes attēls

Johana Volfganga Gētess luga. Režisors Folkers Šmits (Austrija). Galvenajā lomā Kaspars Dumburs 

Ceturtdien, 22. septembrī Latvijas Nacionālā teātra “LMT Jaunajā zālē” pirmizrādi piedzīvos austriešu režisora Folkera Šmita veidotā izrāde “Klavigo”, raksta aģentūra LETA. Johana Volfganga Gētes “Klavigo” ir stāsts par cilvēku, kuru plosa pretrunas starp romantiskas un nesavtīgas mīlestības ideālu un pragmatisku attiecību upurēšanu karjeras labā. 

Jaunajā izrādē titullomā būs redzams Kaspars Dumburs, bet pārējās lomās piedalīsies Marija Linarte, Marija Bērziņa, Mārtiņš Egliens, Ivars Kļavinskis, Jurģis Spulenieks un Zane Dombrovska. Iestudējuma scenogrāfe un kostīmu māksliniece ir Tea Hofmane-Akstelma no Austrijas, mūzikas autors – Jēkabs Jančevskis, gaismu māksliniece – Lienīte Slišāne, video inženieris – Toms Zeļģis. Darbu no vācu valodas tulkojusi Anna Leščinska. 

Izrādes režisors Šmits ir dramaturgs, režisors un aktieris. Viņš ir dzimis 1976.gadā Klosternoiburgā, Austrijā, netālu no Vīnes. Viņš ir darbojies Austrijā, Vācijā, Šveicē, Dānijā, Krievijā, Rumānijā, Maķedonijā un Butānā. Izrāde “Klavigo” ir pirmais Šmita iestudējums Nacionālajā teātrī.

Vairāk informācijas teātra mājas lapā

Komentāri (18)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu