Pārbauda Latvijas Bankas prezidenta deklarācijā norādīto informāciju • IR.lv

Pārbauda Latvijas Bankas prezidenta deklarācijā norādīto informāciju

23
Ilmārs Rimšēvičs. Foto: Edijs Pālens, LETA

KNAB pārbauda Rimšēviča 2015.gada deklarācijas atbilstību interešu konflikta novēršanas likumam

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis pārbaudi par Latvijas Bankas (LB) prezidenta Ilmāra Rimšēviča deklarācijā norādītajiem faktiem, vēsta aģentūra LETA. Kā paziņoja KNAB preses pārstāve Laura Dūša, atsaucoties uz Saeimas apakškomisijā publiski izskanējušo, KNAB atbilstoši savai kompetencei pārbaudīs, vai Rimšēviča 2015.gada valsts amatpersonas deklarācijā norādītās ziņas nesatur informāciju par likumā “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” noteikto ierobežojumu un aizliegumu neievērošanu.

Pagājušajā nedēļā Saeimas Korupcijas novēršanas apakškomisijā, kurā tika analizēti KNAB šī gada darba rezultāti, deputāts Kārlis Seržants (ZZS), norādot uz KNAB iespējām pārbaudīt amatpersonu deklarācijas, sacīja, ka piemēra pēc ieskatījies Rimšēviča deklarācijā. Tajā redzams, ka 2015.gadā LB prezidents uzrādījis ienākumu “mana dzīvokļa izīrēšana”.

Par dzīvokļa izīrēšanu viņam samaksājis Sandris Grasis 12 600 eiro un Tatjana Loginova 7500 eiro. “Dzīvoklis viņam ir viens, bet šeit ir divi cilvēki un divi atsevišķi maksājumi. Kopā 20 000 eiro, tam jābūt nežēlīgi labam dzīvoklim,” uzsvēra deputāts.

Deputāts norādīja, ka 2014.gadā Grasis LB prezidentam iedevis 32 000 eiro, kas uzrādīti sadaļā “Citi ienākumi”, savukārt 2013.gadā Loginova iedevusi 11 000 eiro. “Man kā žurnālistam rastos jautājumi, kāpēc šie cilvēki ir tik labdarīgi un kāpēc šādus ienākumus Rimšēviča kungs saņem,” norādīja Seržants.

LB preses sekretārs Jānis Silakalns aģentūrai LETA sacīja, ka tas ir Rimšēviča dzīvoklis Jūrmalā, kas regulāri tiek izīrēts, saņemtos ienākumus uzrādot ikgadējā valsts amatpersonas deklarācijā un par to nomaksājot nodokļus. “Nepieciešamības gadījumā papildus tiks iesniegti visi attiecīgie dokumenti,” viņš sacīja.

Komentāri (23)

dzeris49 20.09.2016. 09.35

Nu tak nav ko tērēt valsts līdzekļus kādām tur “pārbaudēm”, saprotams, ka R. ir nevainīgs un tīrs, kā prezervatīvs iepakojumā, jo pieder pie šīs valsts “elites” vai tiem, kas šo “eliti” apkalpo.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu