Lidostā "Rīga" norit vērienīgas pretterorisma mācības • IR.lv

Lidostā “Rīga” norit vērienīgas pretterorisma mācības

30
Foto: Ieva Čīka, LETA

Drošības policija: terorisma draudu situācija Latvijā nav mainījusies

Starptautiskās lidostas “Rīga” teritorijā ceturtdien vakarā un piektdienas rītā notika vērienīgas starptautiskas pretterorisma mācības, vēsta aģentūra LETA. Vakar vakarā ap lidostu bija vērojama neierasti intensīva tiesībsargājošo iestāžu automašīnu kustība. Turp brauca policijas un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta automašīnas. Aculiecinieki vēlu vakarā vēstīja par tiesībsargājošo iestāžu darbinieku pulcēšanos dažādās lidostas zonās.

Kā informēja Drošības policijas (DP) preses sekretāre Līga Pētersone, no ceturtdienas vakara līdz 9.septembra rītam lidostas teritorijā norit plaša mēroga pretterorisma mācības “Ikars 2016”. Mācību mērķis ir pārbaudīt pretterorisma pasākumos iesaistīto institūciju spējas reaģēt gadījumā, ja ir noticis teroristu uzbrukums civilās aviācijas objektam.

Mācības organizē DP sadarbībā ar lidostu “Rīga” un citām pretterorisma pasākumos iesaistītajām institūcijām. DP uzsver, ka mācības nav saistītas ar izmaiņām terorisma draudu situācijā Latvijā. DP vērtējumā terorisma draudu līmenis mūsu valstī joprojām saglabājas zems. Mācības neietekmējot lidostas darbību un reisu ielidošanu vai izlidošanu. Tās notiek vakarā, lai iespējami mazāk ietekmētu Rīgas un Mārupes iedzīvotāju un viesu ikdienas gaitas.

Mācībās piedalās Drošības policijas, Nacionālo bruņoto spēku, Ģenerālprokuratūras, Valsts policijas, Valsts robežsardzes, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Latvijas gaisa satiksmes, Civilās aviācijas aģentūras, kā arī lidostas “Rīga” un aviokompānijas “airBaltic” pārstāvji.

Ķīlnieku lomas mācībās atveido Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas un Valsts policijas koledžas kadeti. Kopumā mācībās piedalās aptuveni 500 personas. Mācību laikā notiek dažādu institūciju materiāltehnisko resursu vēršana un izspēlēts scenārijs, kas ļauj pārbaudīt gan iesaistīto institūciju spējas reaģēt teroristu uzbrukuma gadījumā, gan savstarpējo sadarbību incidentu laikā, norāda DP.

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu