KNAB vadīšanai pieteikties mudina Juristu apvienības vadītāju • IR.lv

KNAB vadīšanai pieteikties mudina Juristu apvienības vadītāju

34
Rihards Bunka. Foto: Ieva Čīka, LETA

Bijušais politiķis Māris Gulbis apsverot pieteikšanos biroja priekšnieka amatam

Politiķi mudinājuši Latvijas Juristu apvienības (LJA) vadītāju, Rīgas Stradiņa Universitātes pasniedzēju Rihardu Bunku pieteikties konkursā uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatu, taču pats Bunka lēmumu par kandidēšanu vēl nav pieņēmis, vēsta aģentūra LETA.

Bunka, kurš savulaik bija arī Rīgas Centrālcietuma Drošības daļas priekšnieks, neatklāja, kuri politiķi rosinājuši viņu pieteikties konkursā, taču, ja viņš pieņems lēmumu par startēšanu, tad politiķu vārdus varot pateikt. “Ja es to nedaru, tad neredzu jēgu pateikt. Viņi man prasīja, vai es būtu gatavs, taču tas man pašam jāapdomā, tāpēc vēl neko nevaru pateikt,” saka jurists.

Bunka norādīja, ka lēmums par kandidēšanu ir ļoti rūpīgi jāapsver ar ģimeni un līdzgaitniekiem, turklāt šobrīd viņš vada LJA, kura ir KNAB Sabiedriski konsultatīvajā padomē, un apvienības pārstāve KNAB priekšnieka pretendentu atlasē piedalīsies ar padomdevēja tiesībām. Publika šādu faktu varot uztvert dažādi un izraisīt pretrunīgu attieksmi.

Savukārt bijušais iekšlietu ministrs, politiķis, savulaik Uzņēmumu reģistra vadītājs Māris Gulbis pats apsver kandidēšanu KNAB priekšnieka amatu, taču nekomentēja, vai pieteikumu konkursam Valsts kancelejai jau ir nosūtījis.

“Es, godīgi sakot, esmu apdomājis. Protams, KNAB darbība šobrīd ir vērsta, lai valstī korupcija uzplauktu, jo lielu atklātu lietu nav, turklāt birojā pastāv iekšējie konflikti un vadība nav atrisinājusi šo situāciju,” aģentūrai LETA teica Gulbis. Bijušais iekšlietu ministrs, kurš uz KNAB priekšnieka amatu kandidēja arī 2011.gadā, uzsvēra, ka “shēmotāji” un korumpanti izmanto šo situāciju savā labā.

Augustā no KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas priekšnieka amata atbrīvotais Juris Jurašs aģentūrai LETA apliecināja, ka joprojām apsver iespēju pieteikties konkursā biroja priekšnieka amatam. Bijušais prokurors un pašreizējais advokāts Armands Stumbergs, kurš sākotnēji neizslēdza pieteikšanos konkursā, aģentūrai LETA teica, ka izlēmis nekandidēt, jo “tas konkurss ir viens liels cirks”.

Patlaban netiek oficiāli izpausts, vai konkursā KNAB priekšnieka amatam saņemti kādi pieteikumi. Vienīgais publiski zināmais cilvēks, kurš paziņojis par savu kandidēšanu, ir pašreizējais KNAB priekšnieks Streļčenoks. Ministru kabineta preses sekretāre Lita Juberte-Krūmiņa aģentūrai LETA teica, ka saskaņā ar pastāvošo praksi Valsts kanceleja pēc 19.septembrī notikušās pirmās komisijas sēdes informēs par pieteikušos skaitu, bet vēlāk atklās to kandidātu vārdus, kuri tikuši konkursa otrajā kārtā. Pretendenti konkursā var pieteikties līdz 13.septembrim.

KNAB priekšnieka amata pretendentus atlasīs komisija, kuru vadīs Valsts kancelejas direktors Mārtiņš Krieviņš. Komisijā ir ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers, Satversmes aizsardzības biroja direktors Jānis Maizītis un Drošības policijas priekšnieks Normunds Mežviets. Pretendentu atlasē ar padomdevēja tiesībām piedalās ne vairāk kā trīs KNAB Sabiedriski konsultatīvās padomes pilnvaroti pārstāvji.

Komentāri (34)

zanE. 08.09.2016. 14.45

Nellija Ločmele ‏@NellijaL 14m14 minutes ago

Ja jau KNAB vadīšanai piesakās bijušie ministri, tad ceru, ka @Bordans nenoslinkos un pieteiksies! Vismaz būtu kāda nopietna konkurence.

….o, jā!….būtu interesanti redzēt NA balsojumu…

+14
-4
Atbildēt

9

    edge_indran > zanE. 08.09.2016. 15.50

    ———–

    Tas tiešām būtu izcili, ja ex-ministri tagad ielektu kā “circenis pelnos”. Vai tad nepietika ar Zatlera “circeņiem” – Sprūdžu un Ķīli? Ja visa esošā Rietumkrātiņa sistēma veicina korupciju, tad viens cīnītājs var pāris lielu lietu uztaisīt – un pēcāk nenovēršami “uzrauties” kā ex-VID Pētersone – vai kā tas Grīnbergs, kuru Kariņš gribēja Ventspilī iestumt.

    Laipni lūgti, juristi – izbaudiet savus juridisko džungļu sekas!

    http://www.tautasgramatuplaukts.lv/sites/tgp/files/gramatas/circenis0001.jpg

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > zanE. 09.09.2016. 06.16

    “Aprobežotības un lielummānijas sajaukums” – precīzs NA raksturojums.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Ēriks > zanE. 09.09.2016. 12.24

    Nelīdzēs šīs ķengas,Vienotībai skuju taka.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    edge_indran > zanE. 08.09.2016. 21.44

    ———-DD1:”… Bordānam jau ir pieredze, kā “savējie” korumpanti noēd,….”

    ========================================================================================

    D.Īvānam pirms 25 gadiem arī bija pieredze, taču sajēga par situāciju sabiedrībā un valstī – visai nosacīta (atceraties notikušo 15.10.91-?).

    Bordāns pašlaik līdzīgā situācijā – nemitīgi atkārto vienus un tos pašus saukļus, kurus dzirdējām pirms 25 gadiem. Būsim reāli – tādiem saukļu skandētajiem rezultāts prognozējams – “circenis pelnos”.

    Latvijā valda naudasmaisi, reformas nelīdzēs, mums jāmaina sistēma! (You Tube)

    Janis Bordans

    https://www.youtube.com/watch?v=OxYSkHiBKk0

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Baiba. > zanE. 08.09.2016. 19.08

    >dzeris49

    Atzīšos, kad uz NA pārgāja Rībena un Kursīte, cerēju, ka vislatviešu puišeļi izkāps no smilšu kastes. Kļūs par pieaugušiem un nobriedušiem politiķiem, nesagaidīju. Ar katru dienu kļūst tikai ļaunāk, tagad NA tik tiešām pārvērtušies par NAšistiem. Gribas rakstīt citu pirmo burtu, jo latvieši tā nav audzināti. Kur viņos tāds ļaunums un naids radies, kāpēc viņi sevi uzskata par pārcilvēkiem un izredzētajiem, kāpēc pārējie šo aprobežotības un lielummānijas sajaukumu nepiebremzē – nespēju saprast.

    +9
    -7
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > zanE. 08.09.2016. 18.20

    DD1 – “Tas būtu izcili, ja tādi vīri kā bijušie ministri Bordāns un Gulbis konkurētu, kad vecajam kļauzu cepējam Streļčenokam būtu galva nost momentā”.

    ————————————————–

    Tas būtu iesoējams normālā, nevis totāli korumpētā valstī ar politiķiem un Saeimu, kas ir nevis lēmēji, bet tikai izpildītāji un podziņu spiedēji, šeit amatpersonas ieceļ pēc citiem kritērijiem, kuriem ar profesionalitāti un godīgumu nav nekas kopējs.

    Baiba – “NA ir nacionālo nodevēju banda, kas nodos savu māti, ja tiem kāds labums atlēks”.

    ————————————————

    Tikai tagad to esi sapratusi, it kā taču esi sakarīgs cilvēks, atšķirībā no daudziem citiem?

    +8
    -5
    Atbildēt

    0

    Baiba. > zanE. 08.09.2016. 17.15

    >DD1

    Tikko pa TV24 redzēju, kā Parādnieks glaimoja un slavēja Streļčenoku. NA, ZZS un Saskaņa savu izvēli ir izdarījuši, citiem tur nav ne mazāko izredžu. Arvien vairāk pierādās, ka NA ir nacionālo nodevēju banda, kas nodos savu māti, ja tiem kāds labums atlēks.

    +11
    -5
    Atbildēt

    0

    DD1 > zanE. 08.09.2016. 17.02

    > edge_indran

    “Tas tiešām būtu izcili, ja ex-ministri tagad ielektu kā “circenis pelnos”.”

    Kas tas par fatālas nolemtības noskaņojumu? Bordānam jau ir pieredze, kā “savējie” korumpanti noēd, bet tas nav viņu nogalinājis, cerams padarījis stiprāku.

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

    DD1 > zanE. 08.09.2016. 15.28

    > zanE

    “Ja jau KNAB vadīšanai piesakās bijušie ministri, tad ceru, ka @Bordans nenoslinkos un pieteiksies! Vismaz būtu kāda nopietna konkurence.”

    Tas būtu izcili, ja tādi vīri kā bijušie ministri Bordāns un Gulbis konkurētu, kad vecajam kļauzu cepējam Streļčenokam būtu galva nost momentā.

    +11
    0
    Atbildēt

    0

dzeris49 08.09.2016. 14.13

Varat visi nomierināties, būs STreļčenoks, jo viņš lieliski izpildījis “elites” pasūtījumu – attīrīt KNAB no godīgiem un domājošiem cilvēkiem, un gatavs pildīt visu, ko liek, arī turpmāk.

Nesn esot ticies ar Lembergu, un Lembergs viņam to apsolījis.

Brīnos par tiem, kas domā, ka Latvijā iespējams ko mainīt, tikai ne pie šīs Saeimas.

+11
-2
Atbildēt

9

    andrejs > dzeris49 08.09.2016. 19.15

    diemžēl…Latvijas lejupceļš turpināsies…

    ——————

    bet Tu taču vienalga nepadosies. Vai ne? Turpināsi strādāt valsts labā un maksāt nodokļus…

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    andrejs > dzeris49 08.09.2016. 23.22

    to zanes

    jā, žēl, ka nodokļus nemaksā tie mūsu bijušie tautieši, kas par labāku uzskata palikšanu okupantu zemē, nevis atgriežas dzimtenē.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    edge_indran > dzeris49 08.09.2016. 16.55

    ————

    “Visu mūsu dzīvi tagad noteic veikals.” Raiņa Saeimas runa par kultūru, valsti un veikalnieciskumu, 1925.

    Esošajā sistēmā Latvijas sabiedrība turpinās degradēties….

    http://documentary-movie.com/wp-content/uploads/capitalism-a-love-story.jpg

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    zanE. > dzeris49 09.09.2016. 00.01

    …upsss…Tu gribēji viņiem pārskaitīt pensijas?…varbūt izmaksāt pabalstus?…ja pārmet tiem nodokļu nemaksāšanu…varbūt Tavi aizbēgušie radi varētu sākt maksāt nodokļus Latvijai – viņi tak no Latvijas pilsonības nav atteikušies…bet Sibīrijas latviešiem pilsonību gan esi noskaudis…

    …andrej, labāk būtu gājis gulēt…citādi uzrakstīsi vēl kādu muļķību…

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    edge_indran > dzeris49 08.09.2016. 21.56

    ———–

    “Čāča! Ko tev Dievs devis, ko Ulmanis? Tik ir, cik pašas rokām!”, — tā Billes vecmāmiņa uzkliedz kādai 18.novembra mutuļojošā pūļa dalībniecei.

    http://gramatas-e.ucoz.lv/_ld/3/29273168.jpg

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    vvilums > dzeris49 09.09.2016. 06.21

    Zanei ,Džerim
    Jā JL,V norietā var teikt, ka tā bija vājākā no visām atjaunotās valsts varas partijām. Tā ne tikai nespēja pasākt ko taustāmu, uzaudzējot valsts parādu līdz 40% no IKP, bet beigu galā varu rokās nespēja noturēt un nodeva to krimināli apsūdzētam ES, NATO nīdējam puzes mahinātoram.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    zanE > dzeris49 08.09.2016. 19.50

    ….andrej…protams!…Tavējie tak dezertējuši, bet kādam priekš Tevis pensija jāpelna…

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    zanE. > dzeris49 08.09.2016. 14.42

    ….Dzeri….neko nemainīs ne šī Saeima un vēl jo mazāk – nākošā…diemžēl…Latvijas lejupceļš turpināsies…

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 08.09.2016. 15.02

    Latvija atbilst tam klasiskajam teicienam – kādu tauta pelnījusi, tāda valdība tai ir.

    Ja balsojam par ZZS, NA, SC, tad ko gribām, kādu cīņu ar korupciju, kādu godīgu politiku, utt.

    īstenībā, daudzi vispār nesaprot, kāds korupcijai un godīgai pol. sakars ar viņu maciņu biezumu.

    No otras puses, tā “tauta” var nesaprast, ko dara, toties politiķi saprot, un tomēr dara, tur tā atšķirība, mūsu politiķi izsauc tikai pretīgumu.

    +12
    -2
    Atbildēt

    0

DD1 08.09.2016. 12.44

Bijušais iekšlietu ministrs Māris Gulbis būtu piemērota kandidatūra KNAB vadītāja amatam.

+6
-4
Atbildēt

4

    andrejs > DD1 08.09.2016. 19.19

    Tas no izbijušā Jaunā laika? Vai viņam jau nav kāda piektā sieva?

    +1
    -10
    Atbildēt

    0

    lno > DD1 08.09.2016. 21.15

    Gulbis bija viens no pirmajiem, kurš šķēla JL, dibināja pats savu partiju. Vai 3, 4 kāzas šim nerīkoja Lembergs? Ja NA balsos par Strelčenoku, kas manuprāt iespējams, tad atliks tikai balsot par Kaimiņu:)

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    vitalisvita > DD1 09.09.2016. 00.02

    Visādā ziņā Māris Gulbis būtu sabiedrībai “caurspīdīgāks kadrs” par bijušo Rīgas Centrālcietuma Drošības daļas priekšnieku un tagadējo LJA vadītāju Rihardu Bunku, kura vadītā iestāde LJA šķiet gaužām līdzīga iestādei LJB, kuru 1988.gadā “ierosināja dibināt Latvijas PSR prokuratūras sevišķi svarīgu lietu izmeklētājs”, bet tagad “eiroskeptiķis”, Borovkovs.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    zanE > DD1 08.09.2016. 19.48

    ….andrej….baidies, ka pārspēs Rasnaču un Parādnieku?…

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu